in

Guide: Så får du ut det mesta av din Dyson Airwrap

Namnlost 2 11
dyson airwrap prisjakt

Här hittar du allt du behöver veta om det populära stylingverktyget Dyson Airwrap! Mer

Nu är den nya 2.0 versionen av den älskade Dyson Airwrapen här! Har du fortfarande inte hoppat på Dyson-tåget kanske det är nu det är dags? Men var ska man börja? Oroa dig inte, här är den ultimata guiden till stylingverktyget – och allt du kan göra med den.

Hur använder man en Dyson Airwrap?

Det finns många olika frisyrer man kan skapa med hjälp av Airwrapen, men först kan det vara bra att kunna grunderna och hur man använder verktyget. Såhär gör du:

  1. Börja med fuktigt (inte blött) hår och applicera någon form av värmeskydd för ditt hår.
  2. Använd hög värme och högt luftflöde. Håll i en mindre sektion hår och låt Airwrapen dra in och snurra håret runt munstycket och för den sedan närmare ditt ansikte.
  3. Håll kvar i cirka 15 sekunder.
  4. Fixera locken genom att byta till kall luft och håll i ytterligare 5-10 sekunder.

Behöver du mer hjälp? Kolla in videon nedan som förklarar hur man använder vertyget.

Vad är skillnaden mellan de olika versionerna av Dyson Airwrap?

Den stora skillnaden på den äldre och nyare versionen är åt vilket håll man kan locka håret. Med den äldre versionen är du tvungen att byta cylinder för att kunna locka håret åt ett visst håll. Men med den nya Dyson Airwrap kan du istället ändra luftflödet och locka håret på olika håll, med samma cylinder.

Samt tillkommer det några nya tillbehör med den nya versionen, bland annat 2-i-1 Coanda Smoothing dryer som fönar, torkar och slätar till håret.

Vilken Dyson ska man ha?

Även om du kan använda vilken Airwrap du vill, och verktyget funkar för de flesta, har Lyko skapat en guide till vilken Dyson som passar dig bäst:

  • Multiverktyget Dyson Airwrap Multi-styler passar den som vill ha hållbara lockar, styla utan friss med lägre värme och högre säkerhet.
  • Har du långt hår tipsar Dyson om modellen Dyson Airwrap Complete Long Multi-Styler som skapar ett jämnt resultat i hela håret.
  • Hårfönen Dyson Supersonic passar dig om du inte vill lägga lång tid på att torka håret och vill ha många stylingmöjligheter.
  • Plattången Dyson Corrale passar de som regelbundet plattar håret, eller lockar med plattång, men vill värna om hårets kvalité. 

Vad kostar en Dyson locktång?

I skrivande stund kostar en Dyson Airwrap 6 490 kr, oavsett om det är en vanlig Dyson Airwrap, eller en i modellen Complete long med längre cylindrar.

Här hittar du tre olika modeller i butik just nu:

Samtliga Dyson Airwrap listade är den nya versionen, där man kan byta håll med samma cylinder.

Airwrap Complete Long Special Edition Multi-styler Vinca Blue & Rosé

Dyson Airwrap multi-stylern använder sig av en effekt som kallas Coanda-effekten, vilket innebär att den drar till sig och omsluter håret kring cylindern eller borsten med hjälp av luft.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

dyson airwrap long
dyson airwrap åhléns

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Airwrap Complete Long Multi-styler Nickel/Copper

Airwrap Complete Long Multi-styler kan locka håret medurs och moturs med en och samma cylinder med hjälp av lufttryck, och utan extremvärme för att minska skadorna på håret.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

dyson airwrap åhléns

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Airwrap Complete Multi-styler Nickel/Copper

Dyson Airwrap Complete Multi-styler har tre värmeinställningar och en för kalluft. Den stänger direkt av värmen för att låta kalluft fixera ditt hår efter styling.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

dyson airwrap elgiganten

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Vad använder man de olika tillbehören till?

Det kan kännas svårt att förstå alla olika tillbehör som kommer med en Airwrap, men här hittar du en instruktionsvideo som hjälper dig att få koll på de olika delarna och deras användningsområden.

Vad kan man göra för frisyrer med Dyson Airwrap?

Nedan hittar du några frisyrer som kan inspirera dig, när du ska använda ditt verktyg.

1. Snygga och klassiska lockar

@moniquepalombo

trying out my new dyson airwrap🫧 what’s everyone’s thoughts on it? i’m still getting used to it!

♬ original sound – OVO

2. Styling för kortare hår

3. Jennifer Aniston inspirerad 90s blowout

Finns det någon Dyson Airwrap-kopia?

Det är svårt att hitta någon exakt kopia av den populära dyrgripen. Men här har vi samlat en lista med 5 budgetalternativ till Dyson Airwrap, som både är billigare och funkar lika bra!

Var kan man köpa en begagnad Dyson Airwrap?

Letar du efter ett annat sätt att komma åt en Dyson Airwrap utan att betala flera tusen kronor, kan det vara bra att satsa på en begagnad Airwrap. Leta på ställen som Facebook Marketplace, Tradera, Blocket och andra hemsidor som säljer begagnade produkter för att försöka få tag på en!