in

Bianca Ingrosso och Caia Cosmetics öppnar butik i Göteborg

Caia Cosmetics
Bildkälla: Bianca Ingrossos instagram och Caia Cosmetics

Caia Cosmetic kommer till Göteborg! Nu öppnar Bianca Ingrossos sminkmärke sin allra första permanenta butik i NK:s varuhus. Mer

Dewy drops, BB-sticks och liquid bronzersBianca Ingrossos Caia Cosmetics har snabbt blivit ett av Sveriges mest populära smink-och skönhetsmärken. Tidigare har beautymärket haft en pop up-butik på NK i Stockholm, och den visade sig (inte helt oväntat) bli en stor succé. Kanske är det därför Caia nu väljer att öppna sin första fysiska permanenta butik?

– Att öppna vår allra första permanenta butik på NK i Göteborg är ännu en dröm som går i uppfyllelse för oss på Caia och vi ser fram emot att välkomna våra kunder till vår magiska värld, säger Bianca Ingrosso i ett uttalande, enligt GP.

Caia Cosmetics öppnar på gatuplan på NK i Göteborg den 1 juni.

Produkter från Caia Cosmetics som vi älskar

Älskar du också Caias produketer? Nedan har vi listat våra favoriter som du borde klicka hem direkt (tacka oss senare!).

Dewy drops

Det här är en serumsfoundation som släpptes i våras. Genom en pipett är den enkel att applicera och foundationen blir ett med huden. Den har lätt till medium täckning och ger lyster, samtidigt som den är fullproppad med återfuktande aktiva ingredienser. Finns i 12 nyanser.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till CAIA).

caia dewy drops

Dewy Drops Foundation. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till CAIA).

Glow Bronzer

Den här prisbelönta och exklusiva bronzern ger ett silkeslent resultat med naturlig lyster. Pudret har en krämig formula som gör att appliceringen är enkel och resultatet blir en naturligt solkysst look. Den är också helt vegansk! Finns i 5 nyanser.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till CAIA).

caia glow bronzer

Glow Bronzer. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till CAIA).

That Dewy Look Setting Spray

Det här är en setting spray från Caia Cosmetics som ger din hud en ”glowy” finish utan att bli oljig. Det ger strålande lyster och är ett självklart val i sminkväskan. Den går utmärkt att använda både med och utan smink – för att ge huden extra boost.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till CAIA).

caia cosmetics setting spray

That Dewy Look Setting Spray. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till CAIA).

BB-Stick Foundation

Det här är ett BB-Stick foundation som har lätt till medium täckning. Den kan enkelt byggas upp och ger ett naturligt resultat. Dessutom är den är enkel att bära med sig i väskan. Funkar även utmärkt att använda en mörkare nyans som bronzer eller contour. Finns i 12 nyanser.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till CAIA).

bb stick caia cosmetics

BB-Stick från Caia Cosmetics. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till CAIA).

Classy Face Palett

Den här ansiktspaletten har allt man behöver för en perfekt makeup. Det finns en highlighter som ger lyster, ett silkeslent blush, en lättapplicerad contour och en bronzer som ger ett solkysst resultat. Går även utmärkt att använda som ögonskuggor.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till CAIA).

face palett caia cosmetics

Classy Face Palett från Caia Cosmetics. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till CAIA).

Här är genomsnittslönen på Caia Cosmetics

Förra året ökade företaget omsättningen från 320,3 miljoner kronor till hela 408,4 miljoner, enligt uppgifter i Breakit. Men avspeglas framgången i de anställdas lönekuvert? Ja, om vi ska tro en kartläggningen gjord av nyhetssajten.

Breakit har gjort en stor kartläggning över lönerna i tech-Sverige, och fokuserat särskilt på just e-handlare. Caia Cosmetics placerar sig näst högst upp på listan med en snittlön på 59 000 kronor i månaden för de anställda. Bara hos ett företag, Fyndiq, har de anställda en högre snittlön.

Vem äger sminkmärket?

Även om Bianca Ingrosso är ansiktet utåt för företaget, grundade hon det tillsammans med Vanessa Lindblad, Jesper Matsch och Mikael Snabb. I juni 2020 köpte riskkapitalbolaget Verdane 51 procent av sminkföretaget, ett köp som Bianca Ingrosso inte verkade helt nöjd med.

– Sen Verdane kom in, det har blivit en enorm förändring, det är inte samma familjära känsla längre. Nu är det mer en business. Det är både jättekul men också lite tråkigt eftersom de flesta av oss på Caia drivs av lust och inte av framgång och pengar, sa influencern i det andra avsnittet av HBO-serien Imperiet Bianca.

Enligt källor till Dagens Industri är Caia Cosmetics nu på väg att säljas igen. Enligt källor till Breakit verkar prislappen ligga på hela 4 miljarder. Säljs sminkföretaget för det priset skulle det innebära en ordentlig vinst för Verdane, då Caia värderades till 400 miljoner när de gick in som delägare 2020.

Enligt läckta dokument som Breakit tagit del ökade rörelseresultatet för 2023 med 50 procent och uppgår nu till rekordhöga 198 miljoner kronor. Prognosen för nästa års omsättning förväntas ligga på 800 miljoner kronor (!).

Allt talar för att det blir en industriell köpare, som exempelvis L’Oréal, som kommer köpa sminkmärket, uppger en källa till Breakit.

– I den miljön tror jag Caia passar bättre än i ett riskkapitalbolag. Det är också en industriell köpare som kan betala bäst, säger källan till tidningen.

Artikel av: Rebecca Göransson, Sara Åstrand och Frida Olheden