in

5 steg till vacker hy!

fragor

Att få en frisk och välmående hud är, faktiskt, ingen ouppnåelig dröm. VR visar vägen till din drömhy i fem enkla steg.

Mer

Finnar, små rynkor, stickig och inflammerad hud. För många av oss känns vägen till en vacker och välmående hy lång och krokig. Men du kan få den hy du drömmer om om tar hand om den på rätt sätt. VR visar vägen i fem enkla steg!

Fukt, fukt och mera fukt!

Din hy behöver fukt för att må bra. Utan fukt blir huden stram och irriterad och fina linjer uppstår fortare, eftersom huden faktiskt åldras om den inte återfukas. Extra viktigt är det att huden får sig en rejäl fuktboost när det är dags att sova. Investera i två cremer, en för dagen och en för natten. Din dagscreme bör innehålla lätt solskyddsfaktor medan din nattcreme ska vara fulladdad med återfuktande egenskaper.

Rätt rengöring!

Du glömmer väl inte bort att tvätta av sminkrester, smuts och döda bakterier på kvällen? För att huden ska må bra behöver den rengöras, annars kommer ofta akne och andra hudbesvär som ett brev på posten. Se till att du använder rengöringsprodukter som är anpassade efter just din hudtyp. Ett ansiktsvatten är ett bra komplement till din rengöringsrutin, eftersom det ser till att alla smutsrester försvinner.

Exfoliera mera!

Rätt rengöring i all ära, men du glömmer väl inte bort att städa bort smuts och bakterier på djupet? Döda hudceller bildar ett lager på din hy som gör att huden under inte kan utvecklas och må bra. Också talg och smuts har en tendens att samlas i dina porer och bilda pormaskar. Gör det därför till en god vana att skrubba huden med en mild ansiktsskrubb en kväll i veckan. Avsluta med din vanliga nattcreme, eller om du är riktigt torr, en skön fuktmask.

Ät rätt!

Skräpmat är varken bra för din hälsa eller din hy. Satsa istället på den klassiska tallriksmodellen och se till att du får i dig tillräckligt med bra fetter och vitaminer. Fet fisk, frukt, bär, grönsaker och nötter är världens bästa mat för din hy medan flottig mat och konstgjorda fetter hamnar i botten. Glöm inte heller de välgörande antioxidanterna som hjälper till att reparera din hud och gör den motståndskraftig mot yttre påfrestningar. Du hittar dem i extra koncentrerad form i bland annat granatäpple, pressad citron och spenat.

Sluta slarva!

Tyvärr räcker det inte hela vägen med att smörja in huden, peela regelbundet och trycka i sig antioxidanter. För om du äter onyttigt och är ute och slarvar ofta skadar du också huden på sikt. För mycket rökning, alkohol, salt och socker påverkar kollagenet och elastinet i din hy och gör att den hamnar i obalans. Och den obalansen kan uttrycka sig på en mängd olika och mindre trevliga sätt, som till exempel hänging och livlös hy, irritationer och svullna ögon. Försök att dra ner på dina slarviga och onyttiga vanor, du och din hud kommer att märka skillnaden.