in

11 rengöringsoljor för ansiktet (och därför bör du använda det!)

dragar 001 2

Är du nyfiken på oljerengöring till ansiktet? Här är varför oljerengöringar är värda att investera i och listar våra 11 favoriter! Mer

koplankar 1024x37

Det känns som att det talas om oljerengöring till höger och vänster och det finns en anledning till det. Varför ska man använda rengöringsolja egentligen och vilken ska man välja? Vi svarar!

Varför ska man använda rengöringsolja?

Rengöringsoljor kan användas ensamt eller ihop med annan rengöring och kan effektivt ta bort makeup. En oljerengöring löser upp de dåliga oljor som har samlats på ditt ansikte under dagen från exempelvis smink och avgaser, något vattenbaserad rengöring inte klarar av att ta bort. Man pratar ofta om att ”lika löser lika” när man använder rengöringsoljor. Med det menas att fettet i oljorna löser fettet som finns i sminket och i annan smuts som samlats på huden. Rengöringsoljor är dessutom skonsamma och torkar inte ut huden.

För vilken hudtyp passar rengöringsolja?

Oljerengöring passar bra på alla hudtyper, om du har aknebenägen hy är det idealiskt med oljerengöring! Då oljan löser upp det extra fettet som finns i huden samtidigt som den aldrig lämnar din hy torr.

När ska man använda rengöringsolja?

Du bestämmer över din rengöringsrutin och för vissa passar det bättre att endast använda sig av oljerengöring en dag i veckan medan andra föredrar att använda det varje kväll. Testa vad som passar bäst för dig! Lyxa till din rutin med en olja och få känslan av att vara på spa i ditt egna badrum.

Vilken rengöring ska man välja?

Blir du sugen på att prova en rengöringsolja? Här listar vi 11 rengöringsoljor värda att investera i!

1. Snäll rengöring från Maria Åkerberg

Rengöringsolja från Maria Åkerberg

En ekologisk och vegansk rengöringsolja som både är snäll mot alla hudtyper och din plånbok! Rengöringen innehåller bland annat ricinolja och olivolja som är rengörande, från Maria Åkerberg. Läs mer och köp här.

2. Väldoftande rengöringsolja från The Body Shop

Rengöringsolja från The Body Shop

Rengöringolja med doft av ljuvlig kamomill. Passar utmärkt för känslig hy och gör huden mjuk och ren. Oljan lovar att all makeup avlägsnas, även vattenfast, från The Body ShopLäs mer och köp här.

3. Naturlig rengöringsolja från Emma S.

Rengöringsolja från Emma S

Naturlig rengöringsolja som effektivt tar bort all din makeup och lämnar ett återfuktat ansikte efter sig från Emma S.. Läs mer och köp här.

4. Lyxig rengöringsolja från Elemis

Rengöringsolja från Elemis

Något lyxigare rengöringsolja som lugnar, mjukar upp och lämnar ett rent ansikte efter sig utan att torka ut huden. Denna olja innehåller bland annat vinterrosolja, Omega-9 och mjukgörande chiafröolja för maximal återfuktning från Elemis. Läs mer och köp här.

5. Effektiv rengöringsolja från Kiehls

Rengöringsolja från Kiehls

En lätt rengöringsolja som (förutom att vara snygg i badrumsskåpet) är effektiv på att ta bort makeup och orenheter utan att torka ut huden från Kiehls. Läs mer och köp här.

6. Japansk rengöringsolja från DHC

Rengöringsolja från DHC

En rengöringsolja med olivolja som viktigaste ingrediens. Den kommer i flera olika storlekar vilket är perfekt för dig som vill testa på innan du köper en större flaska, från japanska DHC. Läs mer och köp här.

7. Rengöringsolja med nyponros från Pai

pai sephora

Rengöringsolja med ingredienser som nyponros, basilika, apelsin, lime och jasmin bjuder på en väldoftande stund vid handfatet samtidigt som ditt ansikte lämnas väl återfuktat och rent, från Pai. Läs mer och köp här.

8. Rengöringolja med anti-age från Boscia

boscia sephora

Denna rengöringsolja lovar att lösa upp all makeup på din hy samtidigt som den är fylld till bredden med fukt och anti-aging ingredienser. Blandningen av nyponros, avokado, olivolja och grönt te tar enkelt bort orenheter och vattenfast smink, från Boscia. Läs mer och köp här.

9. Lätt rengöringsolja från bareMinerals

Rengoringsolja fran bareMinerals

En effektiv och ultralätt rengöringsolja med en naturlig doft av mandarin och lavendel från bareMinerals. Läs mer och köp här.

10. Skummande rengöringsolja från Biotherm

Oljerengöring från Biotherm

Rengöringsolja som omvandlas till skum och effektivt tar bort makeup samtidigt som den ger näring åt din hy från Biotherm. Läs mer och köp här.

11. Naturlig rengöringsolja från Caudalie

Rengöringsolja från Caudalie

En naturlig rengöringsolja för alla hudtyper som även tar bort vattenfast smink från Caudalie. Läs mer och köp här.

Av: Sarah Mårtensson och Beatrice Lindfors