in

Vill du dejta i helgen?

blickar som mots
Vill du dejta i helgen?

Från flirt – till stadgat par. Men allt som händer däremellen är ju så krångligt. Vilken dejtingfas befinner NI er i? Och hur undviker du fällorna? Veckorevyn guidar dig igenom de fem dejting-fasernas. Mer

FAS 1: Pirret i magen, blickar som möts…

bridget jones

Du vet känslan av att någon kollar in dig. Pirret i magen. På gatan, bussen, jobbet eller på krogen.

Tittar han verkligen åt mitt håll eller är det bara inbillning?

Nej, du inbillar dig troligtvis inte. Känslan stämmer oftast. Vi människor är yttersta känsliga för signaler från andra människor, särskilt från sådana av motsatt kön.

Så länge varar fasen: Från första ordväxlingen till första dejten.

Positivt med fas 1: Total lycka. Allt är möjligt! Du flyger på moln. Framtiden börjar idag. Du startar på ny kula och har alla chanser i världen att inte upprepa misstagen från tidigare förhållanden.
Tänk efter vad du vill ändra på hos dig själv och försök efterleva det.

Negativt med fas 1: Eftersom ni inte känner varandra kan det komma riktiga kallduschar. Som att han har värdelös filmsmak, är humorbefriad eller pinsamt käck. Eller inte har några ambitioner. Ja, va tusan som helst kan dyka upp.

Se upp för: Att vara för kritisk, ge honom en chans! Och glöm inte att vara lagom ”hard to get”, en viktig ingrediens om du vill gå vidare till fas 2…

FAS 2: Serie-dejting & ”smekmånad”

dejting sex and the city

Okej, så du är beredd att ge honom en chans. Först föreslår han en kopp kaffe – lite oskyldigt sådär. Det tackar du självklart inte nej till. Kaffestunden infinner sig och det visar sig att han är ganska trevlig. Ni säger ”vi hörs väl i veckan”, lagom mycket tid passerar, ni skickar ett och annat halvflörtigt sms.

Till slut ringer han (eller du beroende på hur gammalmodig du är). Middag på restaurang på torsdag? Yes! Dagen kommer och middagen avverkas, till och med lite hångel.

Två dagar senare bio och mer hångel, givetvis inte under filmen! I porten utanför dig däremot… En vecka går. Middag hos honom. Inte bara trevlig, han kan laga mat också. Hallå, ett kap! Sex? Ja, tack – sex låter också trevligt. 

Så länge varar fasen: Från första dejten till tiden då ni inte längre går och nojjar över vem som ska ringa vem, vem som ringde senast… Det är ni äntligen förbi!

Positivt med fas 2: Hoppet väcks. Det här KAN ju vara mannen i ditt liv. Dessutom kommer du aldrig att bli behandlad så väl som nu. Sorgligt, men sant. Hela andra fasen är en smekmånad till vardagslivet.

Negativt med fas 2: Helst vill vi framställa oss själva som perfekta med perfekt hem, perfekt jobb, perfekta kläder, perfekta vänner… Det blir lite lätt ansträngt när man till och med försöker se snygg bär man sover. Och en sådan sak som att gå på toa när nya kärleken befinner sig i samma lägenhet är ju såklart otänkbart. Och att gå omkring naken känns inte heller så aktuellt.

Se upp för: Att gå för fort fram, fas 2 är underbar. Hångla mycket och njut så länge den varar!

FAS 3: Sova över – mitt i veckan!

d 34889 03 bulls 19klg

Det börjar på helgnätterna. Fredag och lördag sover ni alltid tillsammans, nästan. Det är i denna fas  det avgörs hos VEM ni kommer spendera mest tid. Det brukar vara hos den som bort störst eller trevligast.

Så länge varar den: Från det att du första gången vaknar hos honom och faktiskt inte har mascara i halva ansiktet till det att ni sover hos varandra mitt i veckan.

Positivt med fas 3: Den omtalade och omskrivna nyförälskelsen! Det är ni två mot världen. Att det kan vara såhär underbart att vara två! Hyra video på söndagkvällen, laga middag och köpa presenter. Din pojkvän är den mest fantastiska världen (ni är världens mest fantastiska par) och allt han gör, till och med och diska, är underbart.

Negativt med fas 3: Det finns inget negativt med tredje fasen. Det enda negativa med tredje fasen är att den fjärde fasen kommer efter.

Se upp för: Att försumma dina kompisar, aldrig värt det i längden!

FAS 4: Japp, du har träffat hans föräldrar

meetparents
* Ni två är ett par och alla vet om det. Du har träffat hans föräldrar och syskon och du har bestämt dig för vilka i familjen som du gillar och vilka som du inte står ut med.
* Små luftslott om giftermål och barnbarn börjat formas i din mammas (och, erkänn, i ditt) huvud.
* Ni har  storhandlat tre gånger tillsammans. Lite tjafs blir det, han är lite irriterande. Fast på det hela taget gillar du det.

Så länge varar det: Från joggingbyxor hemma och första trevande gemensamma exkursionen till stormarknaden tills… Ja, det är den stora frågan!

Positivt med fas 4: Trygghet ska inte underskattas. Ni lär känna varandra på riktigt och du har inte bara fått en pojkvän, utan också en ny bästa vän.  

Negativt med fas 4
: En portion pasta framför tv:n och sedan somna – för sex har ni ju inte längre lika ofta – har sin charm, men lite mer romantik och spontanitet skulle inte skada…

Se upp för: Att helt sjunka ner i vardagsträsket! Härligt, härligt men farligt, farligt.

FAS 5: Hjälp, jag har förvandlats till mina föräldrar!

break up wideweb 470x306 0

Det fanns en tid… När ni vaknade allvarligt bakfulla och hela dagen vara bara en lång skön transportsträcka till nästa utgång. Nu sitter ni, iklädda sköna hemmakläder, och har dukat upp middagen framför söndagsfilmen. Men vaddå, tycker ni. Vad ser de i det ytliga partylivet ? Hur orkar de hålla på?
Det fanns en tid när det var spännande, pirrigt och osäkert. När du kunde hänga över en latte i timmar med dina singelkompisar och diskutera huruvida han är intresserad eller inte.

Så länge varar fasen: Från det att ni blir bjudna gemensamt på allting och känner varandras familjer och vänner tills … Ni antingen börjar irritera er på varandra och skiter i det, alternativt inser att ni är som två pusselbitar i livets kärlekspussel och bestämmer er för varandra.

Positivt med fas 5: Gympabrallor är trots allt det bekvämaste plagget. Tacos och tv-kväll med pojkvännen, kan en fredagskväll och livet bli bättre? Du tycker nog inte det.

Negativt med fas 5: Tillsammans har ni lagt på 13 kilo (han åtta och du fem). Och sex – kan det verkligen stämma att det var en hel vecka, nej 10 dagar, sedan sist? Ja, det stämmer. Välkommen till fas 5.

Se upp för
: Förfallet! Glöm inte bort ditt gamla liv, det sätter fart på både dig och ert förhållande om du tar en kväll på stan med tjejkompisarna.

d 41498 09 bulls

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white