in

”Vi lyckas aldrig ha sex!”

bild 15
"Vi lyckas aldrig ha sex!"

VeckoRevyns expert Hannah Arnhög svarar på läsarnas frågor om kärlek och sex.

Mer

”Vi lyckas aldrig ha sex!”

FRÅGA: Min pojkvän och jag har varit tillsammans i snart tre månader. Båda är oskulder och vi har snackat om sex och känner oss redo. En kväll var det perfekta tillfället (båda två var tända, vi hade skydd, vi var ensamma hos honom – allt var verkligen perfekt). Sedan skulle kondomen på. Det gick inte. Hans stånd bara försvann. Vi försökte igen på morgonen när vi var riktigt sugna igen, och jag såg hur jobbigt han tyckte att det var. Vi har snackat om det sedan dess och han tycker att det är riktigt pinsamt, hans självförtroende är på noll. Jag har sagt att jag älskar honom ändå och att han bara ska slappna av oc inte hänga upp sig, men det är oundvikligt. Jag fattar ju hur mycket det måste tära på honom och jag är rädd att samma sak ska hända igen. Jag vet inte hur jag ska reagera! Vi båda vill ju verkligen sjukt mycket. Han sa att han kände sig stressad och jag kysste honom och sa åt honom att slappna av. Men egentligen ville jag ju bara… ja, bli påsatt.

Vad kan hjälpa, vad kan jag göra, och hur får jag fram det på ett snyggt sätt? Snälla, hjälp! /Janna, 18

SVAR: Din kille kan i alla fall skratta sig lycklig för en sak och det är vilken fantastisk flickvän han har! Du reagerar verkligen på ett moget, rart och smart sätt. Det kommer gå över är jag helt säker på, tänkt att det här bara är början av sexkarriären för er båda. Jag tycker att du ska fortsätta stödja honom på det sätt du gör och att ni håller er borta från sexförsök ett tag. Lägg det alltså på hyllan och tänk varken på problemet eller hur mycket ni egentligen vill ligga. Koppla bort just den grejen ett tag så är jag övertygad om att du kommer bli påsatt så det viner om det innan du vet ordet av!

”Blygdläpparna svullnade upp!”

FRÅGA: Efter att jag hade haft sex med en kille, så tyckte jag att det kändes lite konstigt, liksom en lite obehaglig känsla i mitt underliv som bestod av ett ”skav”. När jag kom hem hade känslan fortfarande inte släppt och jag upptäckte att mina blygdläppar hade svällt upp! Det svider extremt, och gör verkligen ont. Tidigare har jag haft en klåda, men det har inte känts särskilt allvarligt. Killen jag träffade har jag haft sex med tidigare. Vad tror du det kan bero på? /Samanta, 21

SVAR: Det är förmodligen inte allvarligare än att du fått just ett skavsår, vilket händer om man har haft sex något torr eller bara legat i ordentligt. Svedan och svullnaden bör gå ner om du bara vilar underlivet och luftar det. Du kan också testa att kyla ner det med exempelvis lite is inlindat i en handduk.

Jag tror verkligen inte att det är någon fara, men går det inte över på några dagar tycker jag att du ska gå och kolla upp det hos en gynekolog.

”Frågor om p-stavar”

FRÅGA: Jag har i nuläget ett fast förhållande sedan mer än två år tillbaka. Jag använder p-piller men på den senaste tiden har jag börjat glömma bort att ta dem och kommer på det senare på dagen. Däfröfr har jag funderat på p-stav, eftersom risken för att mitt slarv kan ge mig konsekvenser inte finns då. Jag undrar vad du tycker, är p-piller eller p-stav bättre i mitt fall? Vad finns det för fördelar respektive nackdelar med p-stav? Jag är otroligt rädd för sprutor och liknande, så jag vet inte om jag skulle våga sätta in en p-stav, men det kanske är värt att överväga ändå? /Rebecca, 20

SVAR: Att du glömmer är givetvis inte bra även om du med vanliga p-piller, till skillnad från minipiller, ändå har lite svängrum på några timmar. Det är megasvårt för mig att veta om p-stav passar just dig bättre. Många är känsliga för hormonet de innehåller, gestagen, som kan ge bieffekter som minskad sexlust, bröstspänningar, humörsväningar och acne. Har du inga bieffekter av dina nuvarande piller tycker jag att du i första hand ska försöka skärpa dig lite. Ta för vana att alltid ta dem till och ha alltid en karta i plånkan. Men är du verkligen en fullblodsslarver tycker jag att du går till ungdoms-mottagningen och rådgöra med dem. Kolla också in p-guiden.nu för en massa bra info.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white