in

Tänker du på annat under sex?

tankarisangen1
"Hm, jag måste betala räkningarna, boka tvättid, dammsuga..."

Tänker du på smutstvätten istället för sex? Veckorevyn.com hjälper dig att koppla av i sängen!

Mer

Du är redo för sexytime med din kille – ändå har du svårt att koppla av. På något sätt vandrar tankarna iväg till röran i köket eller problemen på jobbet, trots att allt du vill är att njuta av din partner. Att inte kunna koppla av påverkar ditt välbefinnande – och ditt sexliv. Veckorevyn.com har tagit hjälp av sexologen Suzanne Lindström för att hitta lösningarna!

1. Träna själv

– Kroppen behöver tränas för att få orgasm då och då – bara för att man har en sexpartner ska man inte sluta onanera. Övning ger förighet och ju större förmåga du har att koppla av vid onani och få orgasm på egen hand – desto lättare får du att koppla av och få orgasm med en partner.

2. Problematisera problemet

– Hur prioriterar ni egentligen sex? Hur viktigt är det för er? Sätt ord på det! Funkar en halvtimme i veckan eller ska ni prompt ha två timmars förspel varje gång? Det är viktigt att ni vet var ni står. Prata om saken helt enkelt.

3. Tänk på den positiva cirkeln

– I stället för att tänka på tiden du förlorar, tänk: ”Det tar bara 20 minuter, och vad mysiga de kommer att vara – och vad mycket lättare det blir att gå till jobbet och prestera i morgon!” En reaktion med närhet och intimitet skänker energi och minskar stressen runt omkring. Du förlorar inte tid på en svängom i sänghalmen, du blir mer effektiv och kan till och med vinna tid.

4. Ta en sak i taget

– Vi kan inte göra allt samtidigt. Sitter du exempelvis och betalar räkningar eller jobbar och du blir avbruten av en sexsugen partner, kan du faktiskt säga: ’Vänta, vi kan mysa om en liten stund, jag måste bara göra klart detta först!.’ Så istället för att ligga och tänka på vad du borde göra – gör det först så det är borta ut tankarna.”

5. Det behöver inte alltid vara spontant

– Det finns faktiskt en vanföreställning om att sex inte får vara planerat, att det måste komma spontant. Men det behöver ju inte alls vara osexigt för att det är inplanerat – tvärtom kan det bli väldigt passionerat just på grund av att båda gått och tänkt på vidkomma skall. Om allt annat får äran att ta plats i er planering är det ju inte logiskt att sex inte ska få det.

6. Dela på initiativet

– Om det alltid är samma person som tar initiativet och samma person som är frånvarande blir det laddat mellan er. Ta initiativet när du känner lust och uppmuntra din partner att göra detsamma. Tänk på att goda älskare, de föds inte – de görs. Så visa partners att du faktiskt vill, att du kan se till att komma i stämning – superbra för bådas självförtroende.

7. Bli mer intim

– Kanske är du inte sugen på penetrerande sex men har gärna en intim stund med en härlig axelmassage? Kanske har du lättare att koppla bort då? Tala om det då, istället för att helt avvisa hans inviter. Det är inte bara penetrerande sex som är sex och intimitet.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white