in

Svenska män erkänner

filmdragare
Svenska män erkänner

Här är kärleksfilmerna som killarna älskar i smyg… 

Mer

filmdragare

Alla Hjärtans Dag i kalendern och vad passar väl bättre en riktigt romantisk film i tv-soffan? I en ny undersökningen som LOVEFiLM.se gjort frågade man sina manliga medlemmar vilken ”tjejfilm” som är deras favorit i smyg. Veckorevyn.com har lagt beslag på topp tio. Spana in!

10. En officer och en gentleman

officer

En officer och en gentleman från 1981.

Ensamvargen Zack Mayo, som spelas av Richard Gere, börjar på en kadettskola för att bli pilot i den amerikanska flottan. En historia om disciplin, vänskap och framför allt kärlek.

9. Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta

notebooklar

Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta från 2004.

En fantastisk film om en sommarromans som varar livet ut. Historien är baserad på boken ”The Notebook” av Nicholas Sparks. I rollerna ser vi bland andra Rachel McAdams och Ryan Gosling.

8. När Harry mötte Sally

harryosally

När Harry mötte Sally från 1989.

En film om Harry och Sally och deras sökande av och misslyckanden i kärlek då de allt som ofta stöter på varandra av slump. Paret ställs snart inför den oundvikliga frågan – kan en man och en kvinna vara vänner utan att sex kommer i vägen?

7. Dirty dancing

dirtydancingklar

Dirty Dancing från 1987.

Klassiska dansfilmen från 1987 om Baby och Johnny Castle som trotsar allt för kärleken till varandra och dansen. 

6. Fyra bröllop och en begravning

fyra brollop

Fyra bröllop och en begravning från 1994.

Brittisk komedi från 1994 om Charles (Hugh Grant) och hans vänner som desperat söker kärleken. Genom filmens gång upplever Charles fyra bröllop och en begravning och vi lär känna en rad olika personer och deras levnadsöden.

5. Mamma Mia

mamma mia

Mamma Mia från 2008.

I förra årets stora biosuccé Mamma Mia” möter vi 20-åriga Sophie som desperat vill hitta sin pappa  innan hon gifter sig. Dessvärre finns det tre potentiella kandidater som alla bjuds in för bröllopet… 

4. Sex and the City

Sex and the City – Filmen från 2008.

Sex and the City – Filmen tar vid 4 år efter att TV-serien avslutats. Samantha har flyttat till Los Angeles, Carrie ska äntligen gifta sig med Big, Charlotte har adopterat en dotter och Miranda bor ihop med Steve och sonen Brady i Brooklyn

3. Pretty Woman

pretty woman

Pretty Woman från 1990.

Alla har vi nynnat till ”It must have been love” i romantiska dramat Pretty woman från 1990. Affärsmannen Edward Lewis faller för prostituerade Vivian och en kärlek som tycks omöjlig känns plötsligt helt rätt. 

2. Love Actually

loveklar

Love Actually från 2003.

Love Actually utspelar sig i London under en vinter. Man får följa en rad olika människor och ser sambanden mellan deras olika livssituationer. Temat är kärlek, med dess för- och nackdelar.

1. Titanic

titanic

Titanic från 1997.

På första plats och därmed svenska killars favorit – Titanic. Jack och Rose möts på fartyget Titanic 1912. De blir våldsamt förälskade och bestämmer sig för att inget ska kunna sära på dem, nästan inget…

Har du någon favoritfilm? Kommentera!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white