in

Snoppar och stånd

snoppstand1
Hur var det nu igen med killar och stora händer?

Hur stor är en normalstor penis och hur smakar egentligen sperma? VR har svaren åt dig!

Mer

[adSpace]

”Han kommer för tidigt”

 

Min kille kommer för tidigt, vad kan vi göra?

För tidig utlösning är vanligt och går att lösa genom övningar, där han stimuleras (själv eller av sin partner) tills han är på väg att komma och stoppar precis innan, vilar lite och fortsätter igen. Han bör öva i några veckor innan han provar samlag. Vid samlag kan ni vara stilla, medan han smeker dig tills han kan fortsätta. Att använda kondom kan hjälpa, och det finns även fördröjningskrämer, men de flesta par kan lösa det genom övningar och genom att stanna upp.

”Han tappar ståndet”

 

Min kille tappar ståndet ibland när vi har sex, varför?

Nervositet och stress kan leda till att kroppen inte alltid vill vara med. En lösning kan vara penisringar, se frågan om penisringar. Händer det mycket ofta kan han gå till läkare för att vara säker på att inget är fel.

”Syns det på händerna?”

 

Ser man på händerna om en kille har stor penis?

Nej, händer och fötter har inget med penisstorleken att göra. Penisar är ofta proportionerliga med resten av kroppen, så en lång och bredaxlad kille har ofta en större, men det stämmer inte alltid.

Medellängd

 

Hur stor är en normal penis?

De flesta killar har en erigerad penis på 12-18 cm, mätt på ovansidan av penisen. Omkretsen brukar ligga på 8-10 cm.

Morgonstånd

 

Varför har killar morgonstånd?

Morgonstånd är mycket vanligt. Sexlusten är som högst hos män på morgonen, hos
kvinnor ofta på kvällen. En normal man får stånd många gånger under en natt, även utan att drömma sexdrömmar. Också kvinnor blir upphetsade flera gånger per natt. När en man är riktigt kissnödig kan blåsan trycka så att mannen får stånd.

Utlösning utan orgasm?

 

Kan en kille få utlösning utan orgasm?

Ja. En kille kan få utlösning utan orgasm eller orgasm utan utlösning.

Spermier

 

Hur länge lever spermier?

Spermier lever bara några minuter om de utsätts för luft eller i en kondom. Inne i livmodern kan de dock leva i 3-7 dagar, ibland mer. Runt ägglossningen har kvinnor slidsekret som kan hålla spermierna vid liv i en vecka, för att de ska kunna befrukta ägget vid ägglossningen.

”Det smakar illa”

 

Varför smakar hans sperma illa?

Sperman påverkas av vad vi äter, beska saker som sparris ger en beskare smak. Söta saker som frukt och bär ger en godare sperma. Om sperman smakar eller luktar väldigt illa kan det bero på en könssjukdom och då bör han testa sig.

[adSpace]

Varför luktar pung ”pung”?

 

Jag undrar varför killens pung luktar ”pung” (inte så gott alltså) även fast han har tvättat den? Fungerar det på samma sätt som för tjejer att pungen börjar lukta direkt efter dusch om man tvättar den med vanlig tvål?
 
Precis som att tjejers fittor luktar fitta så har ju även killar en speciell doft – som är diffar en del från person till person såklart. Så killens pung luktar pung för att det är just vad det är, pung. Och de allra flesta tycker antagligen att det är lite det som är det upphetsande med det hela. Hellre ett kön som luktar (och smakar) kön – än ingenting! 

”Ge mig bra runktips”

 

Hur gör man en bra ”avrunkning”?

Det finns inget recept på den perfekta avrunkningen, utan det är extremt individuellt hur man föredrar att bli avrunkad. Rent generellt innebär det att man med händerna drar förhuden fram och tillbaka över ollonet (på omskurna män gäller liknande smekningar), gärna med lite saliv eller glidmedel till hjälp. Vissa gillar också om man samtidigt pillar lite på pung och/eller anus. Men det är kanske inget att slänga sig över direkt, det kan man snacka om när man väl börjat, liksom tempo och styrka. Fråga helt enkelt killen hur han vill ha det.

”Han slaknar lite under akten”

 

Min sambo är stenhård i börja av sexet och när han kommer. Under själva sexet är den inte helt slak, men ändå. Det känns ju mer för mig när den är stenhård. Hur håller man igång ståndet under hela akten?

Du anar inte hur mycket produkter det finns för längre och ”bättre” erektion – vissa mer effektiva än andra givetvis. På nätet (till exempel pistill.se eller amorspilar.se) brukar det finnas både medicinska hjälpmedel som krämer och tabletter, eller leksaker som potenspumpar och penisringar – och för ett bra sexliv är ju alla helt klart värda ett försök. Om ni ska testa tabletter så bör ni kolla upp dem först (rekommendationer exempelvis) så att det inte är några konstigheter. Bäst är att börja med en penisring, det känns som det enklaste och sexigaste sättet (och något som många rekommenderar).

”Jag vill att den ska kännas mer”

 

Min underbara pojkvän är tyvärr inte så välutrustad. Vad kan vi göra för att det ska kännas mera när vi har sex?

Prova att hålla ihop benen (så gott det går) – det ökar friktionen! Sen finns det vissa ställningar där han kan komma in djupare än vad som är möjligt vid till exempel missionären. Utgå ifrån missionären men lägg upp dina fötter på hans axlar. Ditt höftparti kommer automatiskt att lyfta när han lutar sig framåt – och han kommer in så djupt det går. Prova även att åter igen utgå från missionären (helst ligger du med rumpan alldeles nära sängkanten – han står) och lägg över ena benet så att du har båda benen på samma sida av honom. Han kommer alltså in i dig bakifrån trots att du ligger på rygg. Var heller inte för rädda eller stolta för att ta in förstärkning i form av en dildo som han kan tillfredställa dig med. Ha det så roligt!

”Start- och stopptekniken?”

 

Jag är en kille som haft problem sedan sexdebuten med att jag kommer för tidigt. Jag har provat det mesta, till exempel fördröjningsspray. Det fungerar ibland, men det handlar om att spraya perfekt, annars får man inte upp den eller så har man sprayat för lite och då kommer jag för fort. Finns det någon permanent lösning? Kan man operera? Känner att jag börjar bli lite desperat. Har hört talas om nån start- och stoppteknik men det börjar pulsera direkt för mig, så det är ett stort problem.

Ditt problem är jättevanligt. Det går inte att operera, men det ska inte heller behövas. Såvida du inte går på några mediciner som kan bidra till dina för tidiga utlösningar eller är under stor stress i ditt liv så bör det gå att träna bort. Start- och stopptekniken innebär att du pausar och försöker tänka på något annat så fort du känner att du är på väg att komma. Detta är den teknik som funkar bäst för de flesta. Så om du nu måste pausa nästa direkt, må så vara. Du kommer att kunna hålla dig längre och längre ju mer du övar. Testa gärna när du runkar. För mer information, kika på tidig-utlosning.se.

”Jag blir illamående av hans snopp!”


Min pojkvän har vid olika tillfällen när vi har haft sex frågat om jag kan suga av honom. Jag har aldrig gjort det och vet inte hur man gör. Saken är att bara tanken av att ha hans snopp i min mun gör mig illamående! Jag har sagt nej varje gång han har frågat. Nu har jag funderat lite på om jag ska göra det för att han vill. Men som sagt, jag blir illamående av bara tanken! Senaste gången han frågade och jag sa nej såg jag verkligen att han blev besviken! Jag vet inte vad jag ska göra, kommer jag förlora honom om jag inte suger av honom?

Självklart ska du inte göra något du inte vill! Där är det superviktigt att du står på dig och visar att du menar det. Respekterar han dig så får han respektera att du inte vill suga av honom, så är det med det. Men det blir ju ett problem om han verkligen tycker om det och att han blir ledsen att du äcklas att ha honom i munnen. Det i sin tur får du respektera. Sedan kan man ju undra varför du blir så äcklad av tanken, har du aldrig testat vet du ju inte huruvida du tycker om det eller inte. Många tycker faktiskt att det till och med är ganska trevligt. Därmed inte sagt att du ska tvinga dig själv till det i nuläget, men tänk lite på saken. Men just nu ska du stå på dig och förvänta dig hans respekt tills den dagen då det känns lockande snarare än äcklande.

[adSpace]

”Han vill inte runka!”

 

När jag och min pojkvän har sex kommer han jättefort, det tar inte ens en minut och jag har försökt säga till honom att han ska runka själv, men han verkar inte vilja det. Så snälla, hjälp mig att få några bra tips på hur vi kan göra.

Fortsätt insistera på att han faktiskt ska onanera en stund innan ni ska ha sex, då det absolut kan hjälpa er – kanske känns det roligare om du hjälper till? Annars finns det en del knep att ta till under själva akten. Det första är att ha sex ofta, för visst är det så att övning ger färdighet. Öva då på att pausa när han känner att det börja närma sig. Sluta helt enkelt med penetrationen och gör annat i stället, som inte är så orgasminriktat för er. Lite petting, hångel, oralsex – vad som funkar för er att hålla på med utan att det smäller. Ni kan ju också ha ett extra långt förspel där ni gör saker som är underbart skönt men kanske inte nödvändigtvis resulterar i orgasm på direkten – sen kanske det inte spelar någon roll om det går snabbt när penetrationen väl sätter igång. Så, sätt nu igång att öva, öva, öva!

Visst är det svårt att fatta vad de säger ibland, killarna alltså? Lugn, vi hjälper dig att förstå vad han menar. Vår hemlige killexpert förklarar exklusivt för VR varför han inte ringer upp dig och vi har dessutom frågat nio helt vanliga killar om deras sexfantasier…

Och det går faktiskt att bara vara kompis med en kille även om det kan bli lite problematiskt ibland. Men det går att lösa!

Brist på inspiration i sängen? Här är 15 saker att göra med en naken man…

Killar är faktiskt inte sugna på sex hela tiden (vem som nu har ”bestämt” det). Här avslöjar 8 killar varför de också säger nej ibland

 

Fler sexiga kategorier

 

Analsex

Graviditet

Kärlek

Könssjukdomar

Onani och orgasm

Oralsex

Oskuld

Samlag och lust

Sexleksaker

Sexställningar

Preventivmedel

Underliv och bröst


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white