in

Sexställningar: De 7 bästa positionerna att ha sex i

hur många sexställningar finns det
Bildkälla: Womanizer WOW Tech / Unsplash

Behöver du nya idéer och vill variera ditt sexliv lite? No worries, här är våra bästa tips på sexställningar! Mer

Vilka sexställningar är bäst?

Det enkla svaret är att det inte finns något svar! Det viktigaste är att känna efter vad som passar just dig och de du har sex med. När det kommer till sexställningar finns det alltså inga rätt och fel, utan det viktiga är att det är skönt och känns bra för alla inblandade. Men om inspirationen tryter finns det många välbeprövade sexställningar att inspireras av och som dessutom går att variera så de passar just er.

Hur många sexställningar finns det?

Att räkna hur många sexställningar som finns är näst intill omöjligt, eftersom det finns hur många som helst! Detta beror på att alla har sex på olika sätt. Det är viktigt att känna efter vad just du gillar och de du har sex med gillar. Gillar du penetrerande sex? Gillar du i så fall att bli smekt samtidigt? Och vill du att ligga på rygg eller mage? Sen finns det såklart klassiska sexställningar, som till exempel missionären, men kom ihåg att alla sexställningar kan anpassas efter era behov.

Vad finns det för sexställningar? Här är de 7 bästa positionerna att ha sex i:

Så behöver ni lite ny inspiration? Här är några tips på hur man kan variera några av de vanligaste sexställningarna.

1. Missionären – på olika sätt

Missionären är kanske en av de mest kända sexställningarna, där den ena ligger på rygg och den andra ligger ovanpå. Den går att variera en hel del, där den som ligger underst exempelvis har benen på den som är överst axlar, eller genom att lägga en kudde under rumpan på den som ligger underst. Ställningen funkar bra oavsett om du har omslutande samlag eller inte, då man även kan använda fingrarna för att smeka eller penetrera.

2. Ligga bredvid varandra

Från missionären kan man sedan glida över till att ligga bredvid varandra med ansiktena mot varandra. Den ena har sitt ena ben under den andra och andra benet över den andra, som en kringla ungefär!

3. Skeden

Den här sexställningen går till på precis samma sätt som när man skedar varandra. Den ena ligger alltså bakom den andra, medan den andra ligger med ryggen mot. Precis som med andra sexställningar fungerar den här för omslutande samlag, men också om du vill använda sexleksaker eller fingrarna.

4. Rida

Många kanske kallar den här sexställningen för ”cowgirl” där en del tänker sig att det är just en person som gränslar någon med en penis. Men även här går det använda fingrarna, en sexleksak eller en strap-on.

vilka sexställningar är bäst
Bildkälla: Deon Black

5. Rida bak- och fram

Även kallad ”reverse cowgirl” är precis som det låter. Alltså att den som är ovanpå och rider sitter på andra hållet istället. Om den andra personen har en penis sägs den här vara optimal för att stimulera g-punkten, och därför går det såklart lika bra att använda en strap-on eller dildo. Ställningen passar även bra för de som tycker att ögonkontakt kan bli för intensivt ibland.

6. Bakifrån

I den här sexställningen är den ena bakom den andra, men den går att göra på massa olika sätt. Skeden är ett exempel, men den mest kända är kanske där den ena står på knä och den andra står bakom. Den ena kan också ligga över den andra, eller så kan båda stå upp.

7. 69:an

Du känner säkert till 69:an, där båda ger varandra oralsex samtidigt, antingen genom att den ena är ovanpå den andra eller att båda ligger på sidan bredvid varandra. Perfekt om man föredrar oralsex alltså!

Namnlost 3 12

Den här sexställningen passar dig – baserat på ditt stjärntecken

Här hittar du en lista med vad som sägs vara de bästa sexställningar för ditt stjärntecken:

 • Väduren – Lotuspositionen
 • Oxen – Omvänd cowgirl
 • Tvillingarna – Doggy style
 • Kräftan – Missionären
 • Lejonet – Missionären med benen upp
 • Jungfrun – Skeden
 • Vågen – 69:an
 • Skorpionen – Stående 69:an
 • Skytten – Cowgirl
 • Stenbocken – Gränsle i soffan
 • Vattumannen – Stående bakifrån
 • Fiskarna – Liggandes på sidan

Lista från Pure Wow


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white