in

Sex i relationer – här är myterna som du inte ska gå på

Sex i relationer myter

När det kommer till sex och relationer är myterna många, och egentligen väldigt onödiga. För om en relation känns bra, varför förstöra det med föreställningar och myter om hur det ska vara?

Mer

Vi har, med hjälp av en studie från Institute for the study of urological diseases (ISUD), kollat lite närmre på fem vanliga myter för att ta reda på hur det egentligen ligger till.

Den genomsnittliga längden på en sexakt – minst 30 minuter?

Något som ofta upplevs i relationer är känslan av att andras sexakter varar längre, och att man bör hålla igång i minst 30 minuter – en uppfattning både män och kvinnor kan ha. Sedan när sexet egentligen börjar (är det vid första kyssen eller när alla kläder har åkt av?) är ju en fråga som gör att det blir aningen svår-mätt.

Sanningen är dock att den genomsnittliga längden på en heterosexuell love-session är 6-8 minuter, iallafall om man räknar med att startskottet går vid penetration. Så ladies: make it count!

Sex är en daglig aktivitet – eller?

En vanlig oro som kan uppstå efter x antal månader inpå en relation är sex-frekvensen i förhållandet. Till viss del kan vi kanske lägga skulden på Samantha Jones i Sex And The City som påstår att ”sex is the barometer for what’s going on in a relationship”. Och visst, det ligger något i det, men glöm inte bort att vad som är ’normalt’ för det ena paret behöver inte gälla för det andra.

45 % uppger att de har sex några gånger i månaden

34 % uppger att de har sex 2-3 gånger i veckan

13 % uppger att de har sex några gånger per år

7 % uppger att de har sex 4 eller fler gånger i veckan

1 % uppger att de har sex noll gånger per år

Och kom ihåg att sexlust är något som går i vågor – så få inte panik om ni upplever en liten torka då och då!

[adSpace]

Att tillfredsställa sig själv på egen hand – a no-no i en relation?

Att detta skulle vara något förbjudet, konstigt eller ett tecken på att förhållandet i fråga håller på att fallera är helt enkelt inte sant. 85 % av män och 45 % av kvinnor i relationer uppger att de onanerar.

För att veta vad man tycker om under sex kan det ju vara bra att prova sig fram. Och hey, övning ger färdighet – eller hur?

Tidigare sexpartners – är det verkligen väsentligt?

Ens ’siffra’ kan vara en laddad fråga både i och utanför en relation, och även om ingen ska behöva bli ”slut-shamed” om man har en högre siffra, är faktiskt den genomsnittliga siffran för sexpartners under en livstid 4 för kvinnor och 7 för män.

Men behöver vi verkligen redogöra för vårt sexuella förflutna? Än en gång – det finns ingenting som heter ’normalt’, men om båda parter anser att det finns ett behov av att öppna upp registret: kör på. Sen att nästan hälften erkänner att de ibland ljuger om sin siffra, är en annan sak. Med andra ord: ta inkommande uppgifter med en nypa salt.

Sex på ålderns höst – otänkbart?

En vanlig missuppfattning är att under andra halvan av 100 är vardagen sexlös. Även om ålder kan medföra lite fler svårigheter vid sex än när man är tonåring, så finns det faktiskt inget som helst utgångsdatum när det kommer till att ligga. Efter 60 år fyllda är det 60 % av alla män som uppger att de är nöjda med sina sexliv och 64 % av alla kvinnor. Heja!

Den 27 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day, så peppigt! Läs mer och köp din biljett här redan idag. Fab day 2018 2 30aug Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks! Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat! instagram-snap-folj-oss

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white