in

42 frågor och svar om samlag: smärtor, onani och lust

samlag och lust

Varför blöder vissa tjejer vid samlag och varför tappar killen ståndet ibland? Hur snackar man ”dirty” i sängen och vad ska man göra om ens partner inte är lika kåt som en själv? Här får du svar på dina frågor om samlag och lust. Mer

 

Kan man vara för trång?

Nej. Om det är trångt och tar emot när du har samlag, så beror det förmodligen på att du inte är tillräckligt upphetsad, inte är tillräckligt våt eller spänner dig. Ha mer förspel, slappna av, använd glidmedel och gör inget när du inte är tillräckligt kåt.

Varför kan jag inte få orgasm vid samlag?

De flesta kvinnor behöver någon form av klitorisstimulans för att kunna få orgasm. Prova ställningar där du kan gnugga dig mot penisroten, som ridställningen, eller ställningar där antingen du eller din partner smeker klitoris under tiden.

 

Varför gör det ont vid samlag?

Den vanligaste anledningen till att det gör ont vid samlag är att tjejen inte är tillräckligt upphetsad och våt. Det är mycket som ska hända i kvinnokroppen för att den ska vara redo för samlag. Ha längre förspel eller ha annat sex istället. En annan anledning till smärtor vid samlag är vestibulit, en sjukdom som gör att nerverna i slemhinnorna kring slidöppningen har blivit överkänsliga.

Varför känns det konstigt vid samlag bakifrån?

Vid samlag bakifrån kan penisen komma åt livmodertappen, det kan kännas konstigt, obekvämt eller göra ont, stöt lite grundare och försiktigare.

Min kille kommer för tidigt, vad kan vi göra?

För tidig utlösning är vanligt och går att lösa genom övningar, där han stimuleras (själv eller av sin partner) tills han är på väg att komma och stoppar precis innan, vilar lite och fortsätter igen. Han bör öva i några veckor innan han provar samlag. Vid samlag kan ni vara stilla, medan han smeker dig tills han kan fortsätta. Att använda kondom kan hjälpa, och det finns även fördröjningskrämer, men de flesta par kan lösa det genom övningar och genom att stanna upp.

Min kille tappar ståndet ibland när vi har sex, varför?

Nervositet och stress kan leda till att kroppen inte alltid vill vara med. En lösning kan vara penisringar. Händer det mycket ofta kan han gå till läkare för att vara säker på att inget är fel.

Är det normalt att sperman rinner ut efter samlag?

Ja, vid samlag utan kondom, så rinner sperman ut ur slidan efter en stund. Den har ingen annanstans att ta vägen.

Att ha samlag men inte komma, inte vara kåt och vad gör man om killen kommer innan en själv?

Är det farligt att ha samlag om man inte är kåt?

Det är inte bra att ha samlag om man inte är upphetsad. Kvinnokroppen förbereder sig för samlag genom att bli våt, slemhinnorna blir tjockare, livmodern flyttar sig ur vägen. Om man har samlag utan att vara upphetsad och utan glid, så kan det göra ont och slemhinnorna skadas. I längden kan det även leda till vestibulit och andra problem. Respektera din kropp och ha smeksex eller oralsex istället.

Varför blir jag inte våt?

Stress och nervositet kan göra att kroppen får svårt att bli upphetsad. Om du känner dig stressad eller pressad att ha sex så säger kroppen ifrån. Om du blir riktigt upphetsad utan att bli våt, så kan du använda glidmedel, men ha aldrig samlag utan att vara riktigt upphetsad.

Min kille blir kåt mycket snabbare än jag, är det något fel på mig?

Nej. Det tar oftast längre tid för kvinnor att bli kåta, man brukar säga att det tar fem gånger så lång tid för en kvinna. Det är mycket mer som ska hända i kvinnokroppen. Slappna av, ha mer förspel och ta den tid du behöver.

 

Samlag: menssex och lust

 

Hur ökar jag min sexlust?

Tänk på sex, läs om sex och respektera din lust och din kropp. Det är svårt att bli kåt om man varit stressad över jobb och plugg hela dagen. Varva ned och tänk på saker som tänder dig och fantisera.

Kan man ha sex under mens?

Ja, det går alldeles utmärkt att ha sex under mensen och en orgasm är bästa botemedlet mot mensvärk. Lägg en handduk i sängen så slipper du fläckar. Berätta för din partner att du har mens, så inte blodet kommer som en överraskning. Slidan är extra känslig för infektioner under mens så använd gärna kondom. Mensblodet är dock helt rent och inte det minsta farligt.

Varför är jag jättekåt vissa dagar och andra inte alls?

Lusten varierar hela tiden. Är vi stressade eller mår dåligt så minskar den, är vi nykära och avslappnade så ökar den. Under menscykeln så förändras lusten också, under ägglossningen är vi som kåtast, vissa tjejer går ständigt kåta runt ägglossningen och har mindre lust precis innan och under mens.

Kan man bli gravid utan att ha samlag?

Ja, om man har otur. Sperma kan komma in i slidan på fingrarna, eller vid analsex om sperman rinner över till slidöppningen. Men det hör definitivt inte till vanligheterna.

Samlag: sveda, könssjukdomar och kiss


Kan man få könssjukdomar om man inte har samlag?

Ja, tyvärr. Kondylom och herpes smittar via hudkontakt och inte bara genom samlag. Herpes kan även smitta via oralsex från munnen till könet.

Varför ska man kissa efter sex?

Det kan minska risken för urinvägsinfektioner. Under sex kan bakterier från slidan och analen spridas till urinvägsöppningen. Genom att kissa efteråt så spolas de bakterierna bort.

 
Vad är petting?

Petting eller smeksex är när man smeker varandra till orgasm istället för att ha samlag. Förspelet fortsätter till orgasm. Sex är inte alltid samlag, ha smeksex eller oralsex också så blir det bättre!

Det svider när han kommer i mig, varför? Vad kan jag göra åt det?

Det är många som har exakt samma problem, just att det bränner och svider när killen kommer. Det är svårt att veta vad det kan bero på, det finns ingen riktig klarhet i det. Men det kan hänga ihop med känsliga slemhinnor och/eller möjliga p-piller eller andra preventivmedel. Har du ofta problem med svampinfektioner? Viktigt är att han inte kommer i dig så länge det är såhär! Då kan det bli värre och du kan i värsta fall utveckla sjukdomen vestibulit. Det finns läkare som kan hjälpa dig med detta, det gäller bara att hitta rätt, vilket kan vara nog så svårt. Det finns olika kvinnokliniker med så kallade vulvamottagningar (googla för att hitta en nära dig) – som är specialiserade på samlagssmärtor. Kolla upp det!

[adSpace] 

Jag är kåt hela tiden och jag har ett distansförhållande. Vad ska jag göra?

Även om det är ett problem så är det ett lyxproblem. De flesta som upplever sin sexlust som problematisk har för lite av den.  Försök inte att tränga bort kåtheten, den är ju helt fantastisk egentligen, så ta vara på den. Ett tips är att testa att onanera för att få utlopp för sin kåthet. Det kan vara svårt att hitta sitt eget sätt att onanera, men jag tror att det finns där om du bara ger det lite tålamod! Har du testat olika tekniker, som att bara fokusera på klitoris och gnida och gnugga den så som det känns bra, använda dildos, vibratorer eller andra sexleksaker, föra in och ut ett finger medan du smeker klitoris, använda duschstrålen, lägga händerna mellan benen och sedan ligga på mage och gnida dig/jucka? Kanske behöver du en speciell stämning som får dig på humör? Tända ljus, romantisk musik, eller surfa in på någon sexsajt, läs sexnoveller eller bara titta på en bild på någon riktigt sexig.

Det finns nästan lika många olika sätt att onanera som det finns personer, det gäller bara att hitta ditt sätt och rätt sinnesstämning. Utöver detta så finns ju både telefonsex och skypesex, något som räddat många distansförhållanden. Vid telefonsex säger man till varandra vad man vill/skulle göra med den andra om man var tillsammans just nu, så får man liksom fantisera tillsammans medan man tar på sig själv – vilket för övrigt kan vara ett mycket bra sätt för dig att komma igång med onanin. Vid skypesex gör man detsamma bara att man kan se på varandra samtidigt. Sjukt hett.

 
Kan lusten minska för att man äter minipiller?

Det kan absolut vara pillren som spökar om lusten tryter, de har en tendens att påverka en lite som de vill. En del upplever att sexlusten försvinner eller blir mindre och återfår den först när de slutar med tabletterna, andra märker inget alls. Så det kan vara värt att pröva att byta preventivmedel.

 

Min tjej blöder när vi har sex – vad har hänt?

Blödningar under sex kan bero på en massa olika grejer. Din tjej kan ha fått skavsår, alltså sprickor i slidmynningen (kolla och känn efter), om ni hållit på mycket och länge eller om hon inte varit våt nog. Om så är fallet är det ingen större fara, men jag skulle rekommendera er att vila från sex tills det är läkt, och dig att inte tränga in henne förrän hon är riktigt upphetsad. Det kan också vara så att du stött i livmoderhalstappen för hårt eller så kan det tyda på cellförändringar. Minipiller och p-piller kan också i vissa fall ge upphov till blödningar under sex. Eller så är det något helt annat. Annars bör ni kolla upp det hos en gynekologen!

 

Frågor om samlag: ont vid sex, att vara fyllekåt och att ha dåligt sex

När jag har sex med min pojkvän får jag ibland ont i magen. Det gör inte jätteont, men varför? Det händer nästan alltid när jag har benen ovanför hans huvud eller när vi gör ”doggystyle”. Han kommer dessutom nästan alltid, men aldrig jag. Jag vill verkligen, men när det är som bäst gör det ont i magen igen. Är jag på rätt väg att komma eller inte alls?

De ställningarna du beskriver är sådana där killen kommer väldigt djupt in i tjejen, och det som gör ont för dig är förmodligen att din kille kommer för långt in, så att han stöter emot livmodertappen. Antingen får han hålla tillbaka lite i dessa ställningar eller så får ni helt enkelt köra andra ställningar (gillar ni bakifrån kan ni pröva med att du ligger ner på mage i stället för att stå på alla fyra). Klart är i alla fall att du måste säga ifrån när det gör ont. Och du, han kan nog komma i ställningar som inte är smärtsamma för dig.

 

Jag har haft sex med flera olika killar, ofta inte helt nykter, men det är inte skönt. Varför blir jag inte tänd när jag har sex?

För det första – ha inte sex om du inte är kåt eller tänder på killen. För ja, så stor roll spelar det verkligen. Självklart ska man kunna njuta av sex, men ha inte sex till varje pris, speciellt inte om du egentligen inte är sugen? Nej, skit i att ligga med killar bara för liggandets skull – det kommer definitivt inte få din kåthet att utvecklas. Om du istället väntar tills du träffar någon som du vill ha sex med, så mycket att det känns i hela kroppen, då kommer det hända grejer.

Jag ligger med för många på fyllan (blir ofta lite väl berusad) och känner mig nästan lite horig. Mår inte alls bra av det här. Jag har legat med 24 stycken och mina vänner typ 8. Hur ska jag tänka och vad ska jag göra?

 

Du säger att du har en tendens att alltid bli lite för berusad. Detta beror med all säkerhet på någonting – mår man inte helt hundra är alkoholen ett sätt att glömma det för en stund. Har man alkoholism i släkten kan det vara så att den genen spökar. Det finns ju hur många som helst som kan dricka i massor utan att vara i någon form av riskzon. Men det verkar vara så att du i dagsläget har ganska mycket ångest över din alkoholkonsumtion.

Du bör nog försöka dricka mindre, väldigt många av de andra bitarna kommer falla på plats då. Det kanske kommer bli svårt i början, men du har makten över dig själv, du kan! Och du kommer vara så stolt över dig själv då du varit ute och faktiskt hållit dig på en bra nivå och inte gått hem med någon du sen kommer ångra. Försök hitta ett sätt där du kan fortsätta vara du och ha roligt men inte bli dyngpackad. Alla får göra som de vill, men du bör inte må dåligt av det du gör!

Nu till liggandet. Det är just det att du ångrar dig som är problemet. För att du legat med 24 stycken medan dina vänner legat med 8, det spelar ju ingen roll? Vi är alla olika personer och vi ligger med olika många. Det finns ingen siffra som är mer rätt än den andra. Så må inte dåligt över siffran, den är oväsentligt. Vad andra säger och tycker är också helt oväsentligt. Det enda som är viktigt är dina känslor för dig själv. Skit i att ha ångest över huvud taget! Ingen idé att se bakåt och må dåligt över det du gjort. Du är inte äcklig och definitivt inte horig. Du är bara lite glad i spriten. Du har många med dig. Allt du kan göra är att försöka se till att nästa utgång blir som du vill. Alltså, att du blir packad och ligger med snubbar är inte själva problemet. Sånt får man ju göra om man vill. Problemet är att du egentligen inte vill det, att du får ångest. Då är det dags att ta tag i det och idag är dagen du gör det!

Hur vet man om det är bra sex eller dåligt sex, finns det något speciellt som utmärker de båda eller vad? Jag fattar inte riktigt, men vågar inte fråga mina kompisar.  

Ibland tror man att det är mer komplicerat än vad det är, att alla andra har fattat något som man själv har missat. Dåligt sex är sex som inte är skönt, kul eller trevligt. Kanske är det fumligt, gör ont, känns stelt eller obehagligt. När det inte känns najs helt enkelt. När njutning och/eller närhet inte är ingredienserna. Bra sex är när båda har det skönt, kul och trevligt. När båda njuter. När det känns bra. Svårare än så är det inte. Det finns dock en vanlig missuppfattning. Många tror att det måste finnas en eller flera orgasmer inblandade om det handlar om bra sex, så är det inte. Det kan vara toppen ändå.

Varje gång jag och min pojkvän ska ha sex börjar jag gråta och mår jättedåligt. Vi har varit tillsammans i tre år och har det mysigt, men vi har inte haft sex på snart två år. Jag vill så gärna ha sex med honom och onanerar ibland men då får jag dåligt samvete. Har gått till psykolog men hon sa att hon inte kunde hjälp mig. Vad ska jag göra?

Usch, vad jobbigt! Själva fenomenet att gråta under sex är faktiskt inte helt ovanligt. Det brukar handla om spänningar som släpper, överdos av känslor, ja, att man helt enkelt blir blödig av all närhet och kroppen reagerar. Oftast brukar det ske efter eller i samband med orgasmen. I dessa fall är det alltså kopplat till glädje och positiva känslor någonstans, även om man verkligen kan känna sorg samtidigt. Det behöver alltså inte vara något som är farligt eller direkt fel. Men det kan också bero på känslor som du förknippar med sex, som har med någonting i ditt förflutna att göra. Något du varit med om, eller om din sexualitet kanske skuld- och skambelagts när du var yngre, kan ha gjort att du känner dessa känslor vid sex. Tyvärr är det senare ganska vanligt.

Du säger att du känner dåligt samvete när du onanerar och jag önskar verkligen att du inte fick det, för det är ett jättebra sätt att närma dig din sexualitet! Det är jättebra att du onanerar! Och du förtjänar att njuta av sex utan de negativa spökande känslorna. Ofta kan man, om man tänker och känner efter noga inåt, få någon aning om var känslorna kommer ifrån, men det är inte alltid så lätt, och då kan man behöva hjälp. Och vad det är för psykolog du gått till som bara säger att hon/han inte kan hjälpa dig – istället för att i så fall skicka dig vidare till någon som kan! Du kan visst få hjälp av en sådan och det är ett jättebra sätt. Gör så att du kollar upp olika psykologer/terapeuter på exempelvis hitta.se eller eniro.se och sen mejlar du dem en kort beskrivning av ditt problem och kollar om de eventuellt kan hjälpa dig. Det finns massor av psykologer som specialiserar sig på sexterapi!

När jag var 11 år blev jag deprimerad, vilket ledde att jag blev väldigt osocial. Jag blev frisk först när jag var 18. Nu är jag 21 och har problem med känslor och att vara intim. Jag drar mig undan när någon kysser mig och när jag har sex känns det inte alls bra. Jag blir våt trots att jag inte känner någon lust. Det är jättejobbigt. Jag känner bara tomhet när jag har sex. Vad ska jag göra?

Det är tydligt att ditt förflutna har satt spår i dig så djupa att det krävs lite arbete för att jobba bort dem. Du borde verkligen gå och prata med någon om det här. En psykoterapeut skulle kunna hjälpa dig genom att ge dig de verktyg du behöver för att komma ur detta. Det är svinjobbigt att det är så här, men det positiva är att det faktiskt går att jobba bort. Slösa inte din tid nu när du ändå är medveten om ditt problem. Är det någon man verkligen vågar anförtro sig åt är det en terapeut. Det är ju precis sådant här de är utbildade för.

När jag har sex brukar det göra ont och blöda lite. Jag har ofta fått avbryta sexet på grund av detta. På Ungdomsmottagningen sa de att jag bara skulle slappna av och vara försiktig. Nu träffar jag en kille men måste hitta på massa ursäkter för att inte ha sex. Jag vill, men det går inte. Det känns pinsamt att bloda ner någon annans lakan. Vad ska jag göra?

De på Ungdomsmottagningen har helt rätt i att du måste slappna av och vara försiktig, men det kan gott utvecklas. För det är inte riktigt samma sak att bestämma sig för att slappna av som att verkligen vara avslappnad. Det måste komma naturligt, inte vara påtvingat. Träffa killen igen för guds skull, det behöver inte betyda att det ska liggas! När det börjar närma sig sex ska du berätta det här för honom. Det behöver inte vara så dramatiskt, säg bara att det kanske inte kommer att gå. Sedan kan ni fokusera på annat än själva penetrationen, till exempel ett megalångt förspel där han verkligen smeker, kysser och tillfredsställer dig på alla möjliga sätt, så att du blir riktigt upphetsad. Alltså megakåt. Men ha inte som mål att ni ska ha ett fulländat samlag, försök koppla bort den stressen helt. Sedan är det ju så att alla är vi olika, kanske ska du ha en kille med lite mindre tillgångar? Det här kommer gå vägen om du är övertygad om att du är en härlig, sexig kvinnna – oavsett om du blodar ner någons lakan eller inte. Det är ju ingen big deal, det finns ju tvättmaskin.

Trots att jag har haft många sexpartners känns det nästan alltid som att jag är för trång. Jag och min kille får ofta avbryta på grund av detta. Det är jobbigt eftersom vi båda är upphetsade och verligen vill ha sex med varandra. Varför är jag så trång?

Hur trång du är har inte att göra med hur många du legat med eller hur mycket sex du haft. Det är alltså inte så att man tänjs ut lite mer för varje person man ligger med. Det är klart att saker och ting kanske förändras en del där nere om man klämmer ut en unge (dock behöver det faktiskt inte ens vara så) men våra underliv är väldigt anpassningsbara. Om du till exempel haft en välutrustad sexpartner betyder inte det att du är alldeles sladdrig om du har sex med en kille som är mer normalsize efter. Det är en myt som många tror på, en myt som är helt fel. Det viktiga är att du är kåt, våt och avslappnad i kroppen så att du inte ligger och spänner dig – då bör du inte ha så stora problem. Det är mycket sällan någon är för trång rent fysiskt, som sagt, en unge kan ju klämmas ut. Då ska han vara sjukt välutrustad. Är du ändå för trång, då är din kropp kanske helt enkelt inte redo för penetration just då. Det kan också handla om ställningar och vinklar där det funkar mer eller mindre bra. 

[adSpace]

 

Jag har haft sex med 23 personer och skäms fast jag inte vill det. Jag kan inte vara ärlig om antalet, är orolig att bli kallad för slampa. Jag har precis börjat dejta en kille och vi börjar komma väldigt nära. Vad ska jag säga om han frågar hur många jag har legat med?

Det är så oerhört synd att det är såhär. Själva siffran i sig har ju ingen betydelse, det enda som har betydelse är hur du mår. Det är såklart inte fel av dig att känna som du gör, det är förståeligt då vi tyvärr inte kommit längre än att tjejer fortfarande blir dömda efter antalet sexpartners. Strunta i siffran när du ska ligga med någon, den är ovidkommande. Och vet du vad, den är dessutom din och du behöver inte avslöja den till en enda själ om du inte känner för det. Inte ens den här nya killen. Om han frågar får du helt enkelt känna efter. Vill du vara ärlig? Spelar det egentligen någon roll? Om du väljer att berätta för din nya kille så hoppas vi såklart att han inte bryr sig om hur många du har haft sex med. Kanske rycker han bara på axlarna, kanske inte. Skulle han bry sig gör det honom inte automatiskt till en dålig kille, han är ju också uppväxt i ett samhälle präglad av den här skeva synen på kvinnans sexualitet. Men gillar man verkligen någon kan man komma över eller förlika sig med det mesta. Vad spelar det för roll om du har legat med 23 personer, nu är ju ni tillsammans och det är ju han som du gillar och ingen annan. Men som sagt, det är din information som du delar med vem du vill – om du vill!

Jag äcklas av sex och känner mig skyldig, dum och smutsig av det. Min pojkvän är väldigt underbar och förstående, men jag vill ju ändå ta itu med problemet – inte för sexets skull utan för min egen. Vad ska jag göra?

Det som kan skänka så mycket bra till livet får dig att må dåligt, så orättvist. Och onödigt, för det är ju varken skämmigt, smutsigt eller fel. Det är tyvärr alldeles för många som känner skam och skuld i samband med onani, sex eller vid sexuell njutning – och det är ju för sorgligt. Kanske har det hänt något när du var liten som fått dig att känna såhär – det kan vara en enskild händelse typ att du blivit påkommen när du pillat på dig själv och dina föräldrar reagerat (såsom väldigt många föräldrar reagerar) med rädsla, ilska och ja, skambeläggning. Eller så har det varit en stämning som genomsyrat din uppväxt, att sex är tabu. Eller så kommer det kanske någon helt annanstans ifrån. Men det går att gå tillbaka i tiden och se vad dina känslor beror på och sedan jobba bort dem. Det bästa vore om du pratade med någon professionell om det här. En terapeut kan hjälpa dig att bearbeta dina känslor och gå vidare. Kika runt lite på nätet, det står en hel del om sex, skam och skuld som kanske kan inspirera dig i dina tankar. Du är verkligen inte ensam!

Min kille och jag har bra sex, men han stressar alltid fram det. Jag har sagt till honom att jag gillar förspel, men han verkar inte förstå för det blir ingen skillnad. Jag undrar om han vet vad förspel är för något?

Du kan absolut kan säga till honom ännu en gång, utan att låta anklagande. Det behöver inte vara som en arg förmaning, utan snarare en vänlig påminnelse. Sen kan du kanske förlänga det hela (förspelet) utan att han riktigt märker det. Han vill kanske skippa det för att han tycker att det är härligare med penetration. Men om han skulle tycka att det var dödsskönt med förspel skulle han nog vilja hålla på längre. Det beror ju på vad ni båda gillar, att ta och ge oralsex, hand- och fingerpill och kyssar och smek. Om du bjussar honom på sånt skönt som han gillar så kommer han ju förhoppningsvis vilja bjussa tillbaka på sånt du gillar. Det kan fungera! Lycka till!

 

Om jag fick bestämma skulle jag och min kille ha sex dygnet runt, medan han tycker att det räcker med två gånger i veckan. När vi väl har sex är det ju visserligen bra, men varför är han inte sugen lika ofta som jag?

Det finns en väldigt gammal och tråkig myt om att killar skulle vara kåtare än tjejer. Det här är en vanlig fråga, och egentligen känns det mest som ett problem just för att vi tjejer ibland förväntar oss att killar ska vara kåta dygnet runt. Kåthet har inte med kön att göra, dock är det väldigt olika från person till person. Alltså väldigt olika. Så att två personers kåthet ska synka exakt, att ni ska vara precis lika kåta precis lika ofta, det är få förunnat. Näst intill omöjligt. Givetvis kan du ta initiativ till sex så ofta som du är sugen, och ibland tänder han säkert till – även om han inte var sugen från början. Att han inte är sugen lika ofta som du har ingenting att göra med att han inte tänder på dig. Ni är bara inte exakt likadana, och skönt är väl det.

Min pojkvän var oskuld när vi träffades och hade aldrig haft ett förhållande. Det gör ju egentligen ingenting, men första gången vi hade sex var en mardröm. Jag tänkte att det kanske blir bättre men nu ett halvår senare är han fortfarande lika osäker som i början. Hur kan jag få honom att slappna av?

Hm, kanske behöver han en mer dominant lärarinna? Alltså, inte en dominatrix i lackdress, utan att du kanske helt enkelt måste ge honom instruktioner så att han förstår vad du gillar. Det kan kännas taskigt, men han kanske skulle tycka att det var lättare att bara få veta hur du vill att han ska göra. Det kommer ju såklart bli bättre med tiden, men jag förstår att du vill snabba på den processen. Vad tycker han om ert sex? Han har säkert massa tankar som han skulle må bra av att ventilera. Negativa tankar om sex skapar lätt prestationsångest. Ta ett avslappnat snack och kolla hur han känner, berätta vad du känner (på ett snällt sätt) och vägled honom!

Jag älskar min pojkvän och vi har jättekul ihop, men nu känns det som om vi bara har sex eftersom vi är ihop. Det är skönt men tråkigt. Är det vanligt att det blir så här?

 Ja! Passion överlever sällan för alltid, efter ett tag går den över till någon slags närhet och trygghet, och då blir det inte lika sprakande och kul. Det betyder såklart inte att ni inte kan ha ett roligt och spännande sexliv, men det innebär att ni kanske måste jobba lite aktivt för det som i början kom automatiskt (pirret, spänningen och den hejdlösa kåtheten). Det kan ni göra genom att vara medvetna om att det är en naturlig fas som ni kan ta er igenom om ni vill, och inte går runt och är besvikna. Kanske måste ni också jobba på att få igång och stimulera er kåthet. Har ni någon gemensam fantasi ni kan prata om, läsa om eller genomföra (inte alltid nödvändigt) så kan det vara något som piggar upp. Att testa grejer som nya ställningar och nya platser kan ofta tända en gnista i ett förhållande. Det gäller att ha fantasi och att anstränga sig lite alltså, vilket det såklart är värt om ni har ett bra förhållande. Sen går lusten också i vågor som beror på andra saker i livet, så oroa dig inte för mycket. Kämpa lite, håll ut och njut så mycket ni kan och vill av varandra för stunden!

 

Jag har bara sex för att jag är kåt och vill ha bekräftelse, men det är inte skönt. Min kille är väldigt välutrustad och trots att jag är våt så svider det när han kommer in i mig och det känns som om han stöter emot min livmoder. Det har inte varit skönt när jag varit med ”mindre” killar heller. Jag är så avundsjuk på de som tycker att sex är skönt. Är det kört för mig?

Sex ska vara skönt, härligt och mysigt, annars kan det vara. Det är nog inget fel på dig eller din kropp, och definitivt inte kört. Vilka du har haft sex med och vad du haft för känslor för dem? Inte behöver det vara ljuv kärlek för att det ska vara skönt och bra, men finns det ingen kemi, passion, attraktion och samstämmighet kan det bli svårt. Det sitter lika mycket i huvudet som i kroppen liksom. Att ha sex med någon du inte riktigt tänder på blir sällan bra. Då är du inte där med huvudet och hela grejen blir oengagerat och tråkigt. Att ha sex på grund av kåthet är ju inget fel i sig, men ibland kanske det behövs något mer. Därför kanske du helt enkelt ska skita i sex tills du känner det där lilla extra? Tills du är där känslomässigt? Kåtheten kan du hålla i styr med hjälp av onani och bekräftelsebehovet kan vara bra att öva lite på att tygla ibland.

Att killen stöter i livmodertappen och det känns obehagligt är inget konstigt, och kan lösas antingen genom att du säger till honom att han får hålla tillbaka lite i sina stötar eller att ni byter till en ställning där han inte kommer in lika långt. Bakifrån om du ligger på mage eller att du är överst kanske kan funka bättre. Eller strunta i sex ett tag, det är faktiskt inget måste.

 

Jag är helt ointresserad av sex och har aldrig någon lust. Min man och jag har därför inte sex så ofta och jag får dåligt samvete eftersom han är så snäll och hjälpsam. Det är jättejobbigt för min man, så jag har bestämt mig för att söka hjälp. Hur kan jag förbättra mitt sexliv?

Aj då, det låter inte så kul. Ditt problem är väldigt vanligt ska du veta! Sexlusten är en lurig rackare som man inte riktigt kan lita på. I ett förhållande går det där i vågor, i princip för alla. Alltså, alla har svackor där sexlivet inte är speciellt bra. Och det är ganska mycket begärt att två människor i en relation ska ha exakt lika stor sexlust hela tiden, så är det sällan. Har man väl kommit in i en ond cirkel, så är det ibland svårt att ta sig ur den. Lust föder lust och olust föder olust. Visst kan man jobba på sexlivet genom att pigga upp det med variation, nya ställningar, leksaker och oljor. Men ibland räcker det liksom inte för att väcka lusten. Alla är faktiskt inte speciellt sexuella, det måste man faktiskt inte vara. Det viktigaste är att bli tillfreds med sin sexualitet, oavsett hur stor den är. Din frånvaro av lust kanske är förknippad med skuldkänslor gentemot din man? Det är viktigt att ni pratar med varandra. Vädra era känslor och förväntningar. Kanske skulle du och din man må bra av att gå i parterapi? Det finns massvis med hjälp att få och har du bestämt dig för att ta tag i det här är det bara att köra. Kolla var det finns parterapi nära er. Lycka till!

 

Jag är en bisexuell kille som har fått ett behov som är svårt att bli av med – jag älskar att visa mig naken. På sommaren går jag till nakenstränder och badar, solar näck och onanerar, ibland finns ju folk som ser mig. Jag går också till badhus ibland och där känner jag också av dessa behov. Det är svårt att stå emot fastän jag vill, jag onanerat i sovrummet så att grannar sett mig och är nu orolig för om de ska klaga. En gång har jag haft sex med en kille vid fönstret också. Tack och lov finns det videoklubbar där man kan ha sex öppet . Vad ska jag göra?

Skillanden mellan fantasi och handling är stor. Att du onanerar bland folk är såklart inte okej, att tvinga på din sexualitet på någon annan är inte acceptabelt. Man måste få välja själv om man vill delta eller inte. Att du tänder på just detta är absolut inget fel, men du måste hitta en nivå där ditt specialintresse inte påtvingas någon. Men som sagt, det är svinbra att det finns klubbar där du kan träffa folk som tänder på samma som du. Kolla också runt på nätet, det finns många likasinnade där ute. Det är jobbigt, men tänk hela tiden på att respektera andra människor – och att ingen vet vad du fantiserar om.  I fantasin kan du gå loss mer än i verkligheten. Eskalerar din exhibitionism och det blir ett allvarligt problem tycker jag att du ska kontakta en terapeut och försöka gå till botten med vad du kallar dina ”behov”.

Jag har hört att det är farligt för tjejer att ha sex under vatten för att man liksom ”pumpar” in vatten i kroppen. Stämmer det? Vad ska man annars tänka på vid sex under/i vatten?

Nej, det är inte farligt att ha sex i vatten. Det som ”pumpas” in rinner ju liksom ut igen innan du ens märkt att det pumpats in. Se bara till att det är rent nog, annars kan man få in ovälkomna bakterier som leder till en infektion. Alltså, en smutsig insjö kan innebära infektion, men i badkaret är det absolut inga problem. Sedan kan det uppstå vattenmotstånd mellan er, men det upplevs bara som friktion och är alltså heller inte farligt. Värt att tänka på kan vara att könsjukdomar fortfarande smittar och du kan fortfarande bli med barn, även om det kanske inte känns så i allt skvalpande. Lycka till och simma lugnt!

[adSpace]

 

Varje gång jag kollar på film och det kommer en sexscen blir jag otroligt kåt och måste gå direkt till toaletten och onanera. Detta är jättejobbigt för mig och väldigt pinsamt för min pojkvän. Jag känner att jag får mindre sex än vad jag vill ha med honom, och därför har jag köpt en dildo och laddar ner porrfilmer från nätet. Jag blir upphetsad så fort någon pratar om sex, är det onormalt?

Okej, du gillar sex. Men dildo, porrfilmer och att du blir upphetsad av sexfilmer betyder INTE att du är knäpp på något sätt. Hallå, vem blir inte kåt av sexiga filmscener? Däremot är det ju lite jobbigt om din kille inte är lika sugen som du alla gånger, men hey, då kan du ju ta fram dildon! Du är nog mer sexuell än vissa andra, men onormal? Nej, så länge du inte låter ditt sexbegär ta makten över ditt liv och dina relationer  – så är du utom fara. Istället för att skämmas över din upphetsning ska du njuta av det så mycket du bara kan! Det är ju en härlig känsla, eller hur?

Jag och min pojkvän har varit tillsammans i sex år och som bekant försvinner fjärilarna i magen efter ett tag. Vet inte alls hur jag ska ”få fart” på mig själv. Allt annat i förhållandet är bra utom just detta. Det enda som faktiskt gör mig upphetsad är efter att vi kollat på ”vuxenfilmer”. Vill ju inte alltid behöva kolla på dessa innan vi har sex. Allt detta har faktiskt gjort att jag börjat ifrågasätta hela förhållandet. Några förslag på vad jag/vi kan göra?

Att du kan komma igång med hjälp av porr visar ju att du fortfarande ”har det i dig”, så det är inte där skon klämmer utan snarare, precis som du säger, att tiden tagit ut sin rätt på passionen helt enkelt, vilket är allt annat än ovanligt. Det viktigaste är att ni är öppna med det här. Förmodligen känner han likadant och ur en öppen dialog kan många kreativa förslag komma. Det du verkligen bör pröva är att fantisera om filmerna du gillar, när ni ska sätta igång. Ni kan ju också egga varandra genom att prata om någon scen ni båda tyckte var het. Det är otroligt vad god fantasi och lite eventuellt dirty talk kan göra för kåtheten. Glöm inte heller att onanera och träna knipmusklerna, då det helt klart kan hjälpa dig att få närmre till din egen lust. Funkar absolut ingenting och förhållandet tar skada av det kan ni inte utesluta att ni faktiskt inte tänder på varandra längre, och då sätta er ner och diskutera förhållandets framtid. Kommer ni till det – lita på din magkänsla!

Min kille vill att jag ska säga någonting sexigt till honom när vi ska ha sex. Vad sjutton säger man om man ska prata lite ”dirty”? Tips, råd, hjälp?  

Det finns ett radioprogram om detta! Det heter Ligga med P3 och finns att hitta på sverigesradio.se/p3 under fliken program. Där pratar panelen om egna preferenser och erfarenheter och där finns det massor med inspiration att hämta! Det är så mycket lättare att prata om hur man själv gör än att tipsa andra, för det finns verkligen inga rätt eller fel, inga egentliga riktlinjer. Man måste säga det som känns rätt i munnen, gör det inte det så blir det bara fel. Om du känner dig dum om du säger hur mycket du älskar din killes snopp, ja då ska du inte säga det. Sen är det också såklart olika vad man tänder på. Om han nu så himla gärna vill att du ska snacka snusk i sängen och du känner dig bekväm med det men inte kan komma på något, kan inte han säga vad han nu tycker vore sexigt att höra? Du behöver ju inte upprepa exakt det han säger, men nästa gång ni har sex kan du kanske smyga in en liknande fras? Sen behöver du ju heller inte dra på den tyngsta arsenalen på en gång, utan känna lite hur det känns med ett ”vad skön du är” eller så.  Helt enkelt testa dig fram och låt honom guida dig – det är ju faktiskt inte bara ditt ansvar om det här blir bra. Och känns det inte som din grej, skit i det bara!

Mer läsning:

Här delar VR-läsarna med sig av sina mest pinsamma sexminnen. Fler pinsamma minnen hittar du här.

Dessutom – här och här får de allra bästa sextips – missa inte!

Läsarna har även några riktigt sjuka sexminnen att berätta om…

Har du svårt att koppla bort tankarna på vardagssysslorna under sex? Här är knepen som hjälper dig att slappna av lite mer.

 

 

 

 


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white