in

Så slipper du sexnojorna första kvällen

Att dejta någon ny är såklart härligt pirrigt. Men inför första gången i sänghalmen kan nervositeten lätt ta över. VeckoRevyns sexexpert Hannah Arnhög ger sina bästa tips på hur du slappnar av och njuter tillsammans med din nya partner.

Mer

Noja 1 ”Han kanske tycker att jag är dålig i sängen”

Hannah svarar: Ett som är säkert är att du i alla fall inte blir bättre av att oroa dig för detta. Du kanske inte har exakt koll på vad din nya partner går igång på – men det vore ju helt sjukt om du hade det. Tänk på att personen ifråga inte heller har koll på vad du gillar, så varför är det automatiskt du som är dålig? Första gångerna är ju lite av en testperiod där ni känner er fram och upptäcker hur ni funkar ihop sexuellt. Jag tror att om du bara försöker slappna av, njuta och mentalt befinna dig i stunden så blir det bra, eller i alla fall början på något bra.

Noja 2 ”Jag känner mig ful naken”

Hannah svarar: Jag kan lova dig att personen som är så kåt på dig att ni skridit till verket inte tycker att du är fulare naken än med kläder på. Tvärtom blir ju allt det den personen tyckte var vackert/sexigt/snyggt tidigare ännu vackrare/sexigare/snyggare när du kastar paltorna. Det ligger liksom lite i människans och vår sexualitets natur. Det ligger absolut inte i vår natur att ligga och tänka att ”hmm hon ser inte ut som den retuscherade modellen jag såg i tidningen, och var kom det där vecket ifrån, det såg man ju inte med kläder på, fusk!”. Så tänker ingen! Skit i det där, då är du som snyggast – och sexet blir mycket bättre för er båda!

Noja 3 ”Tänk om ingen av oss får orgsam”

Hannah svarar: Oj, det var till att ha höga förväntningar på ert första ligg tillsammans. Det är mycket möjligt att någon av er inte kommer. Det är till och med mycket möjligt att ingen av er kommer. Men det betyder inte att det var dåligt. Jag förstår inte riktigt hur det blev så att den allmänna uppfattningen är att alla ska få orgasm, alltid. Som om det vore en mänsklig rättighet eller något. Så är det inte. Jag känner hur många som
helst som behöver jättelång tid tillsammans med någon innan de kan komma. Nervositet, som är ett ganska naturligt inslag i ett första ligg, spänningar, stress och prestationsångest kan vara sånt som spelar in. Eller bara att man måste lära känna varandra lite bättre. Det är ganska sällan båda två kommer första gången man ligger.

Noja 4 ”Tänk om jag luktar illa mellan benen”

Hannah svarar: Det är ju så att underlivet på båda killar och tjejer har en speciell lukt (och smak för den delen) och det ska den ju också ha. Fitta ska ju lukta och smaka fitta liksom, precis som att choklad ska smaka choklad. Det finns inga luktfria underliv och det är inte ett dugg onormalt, snarare härligt. Däremot kan man ju se till att sköta sin mus på bästa sätt genom att tvätta med parfymfri tvål, använda trosor i bomull och lufta underlivet (alltså skippa trosorna) så ofta det bara går.

Noja 5 ”Tänk om jag råkar musprutta”

Hannah svarar: För det första så händer muspruttar precis alla och så jäkla farligt är det faktiskt inte. Muspruttar uppstår ju när luft pressas in
under penetrering. Luften måste ju ut på något sätt, och då låter det. Hör du att det liksom börjar låta där nere kan du hindra ett kraftigare ljud genom ett litet knyck åt ena eller andra hållet så att vinkeln justeras, men allra bäst är ju att bara slappna av och glömma alla tankar om muspruttar.

Noja 6 ”Tänk om han har en sjukdom”

Hannah svarar: Tyvärr är ju detta en helt befogad fundering idag, med alla könisar som härjar runt. Det är precis därför man ska använda kondom när man ligger med någon ny som man inte vet säkert är fri från
såna. Det är inte pinsamt om du frågar om könssjukdomar och kondom, den som säger det är bara dum och osäker. Och omogen. Det gör ju att båda kan slappna av och det vet vi ju är det bästa för ett bra ligg. Skulle du komma på denna briljanta tanke först dagen efter så är det bara att knalla iväg till närmaste ungdomsmottagning, sesamklinik eller RFSU-klinik och testa dig!

Noja 7 ”Tänk om han inte får in den”

Hannah svarar: Om detta problem skulle uppstå är det antagligen för att du inte är avslappnad och/eller kåt och våt nog. Fortsätt istället med lite förspel, ta det lugnt och testa kanske lite glidmedel. Då brukar det funka för de flesta! Är det här dock ett ihållande problem så ska du gå till en gynekolog. Det kan vara så att slidkransen kan ligga i vägen, men det fixar man med en enkel operation.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white