in

Så överlever ditt förhållande ”det stora grälet” – 7 saker att testa innan ni gör slut

couple fighting

Riktiga praktgräl kan vara svåra att helt undvika, och extra vanliga brukar de vara tidigt i en relation innan ni lärt känna vandra på djupet. Både du och din partner visar plötsligt upp helt nya och inte särskilt trevliga sidor för varandra. Tankar om att göra slut kommer som ett brev på posten. Men kanske är det värt att fortsätta kämpa? Om ni bestämmer er för det senare kommer här några praktiska tips. Mer

couple fight
 1. Ta en ”time out” och lugna ner er

  Ta en paus från grälet så att ni båda får lite perspektiv på det inträffade. Kanske ska ni låta bli att träffas ett par dagar. Det hjälper inte att bara fortsätta älta, så försök skingra tankarna genom att göra något fysiskt som att träna, eller kanske genom att lyssna på musik, se en film eller läsa en bok. Ni behöver båda tid att lunga ner er. Ta den.
 2. Prata ut med en god vän

  Har du en god vän som du verkligen litar på, som är balanserad och som kan lyssna utan att hälla bensin på elden? Boka genast in en dejt. Du behöver stöd från någon som kan bekräfta dina känslor utan att lägga sig i eller i värsta fall förvärra konflikten. Du behöver helt enkelt prata av dig.
 3. Ta reda på hur du känner

  När du har lugnat ner dig och börjat få perspektiv är det dags att analysera det som hänt. Ja, vad var det egentligen som hände? Hur mycket berodde på din partner, och hur mycket på dig själv? Försök vara självkritisk. Vad var det som störde dig, eller kanske rentav chockade dig, mest? Går det att förlåta eller är skadan permanent? Om du trots allt vill göra ett försök att gå vidare i relationen – på vilka villkor? Går det att undvika att något liknande händer igen? Skriv gärna ner dina tankar.
 4. Prata igenom det som hänt med din partner

  När ni har hunnit tänka igenom det som hänt och fått lite distans är det dags att prata. Men först måste ni båda två vara helt säkra på att ni verkligen har lugnat ner er, annars är risken stor att ni börjar gräla igen. Se till att vara i en neutral miljö utan distraktioner. Berätta om hur du ser på saken, och låt din partner göra detsamma. Lyssna. Målet är att ni förstår varandra och vad som hände. Det gäller att mötas och då får man ofta gå halva vägen var.
 5. Låt din partner veta vad du behöver

  Var tydlig med vad du behöver för att känna dig trygg i förhållandet igen. Vad kan din partner göra, och vad kan du själv bidra med? Försök behålla ett öppet sinne. Var realistiska i era förhoppningar och målsättningar. Var ärlig med hur du känner. Ni kanske gick för fort fram? Då kan det vara smart att först ta ett steg tillbaka för att sedan kunna gå framåt tillsammans igen.
 6. Ge din partner en chans

  Om ni nu har bestämt er för att försöka återuppbygga och bygga vidare på er relation så måste du ge din partner lite tid att anpassa sig till de nya spelregler ni kommit överens om. Du behöver säkert också själv lite tid. Ibland är det inte realistiskt med en komplett förändring från en dag till en annan, det beror ju på vad saken gäller. Om du märker att din partner verkligen anstränger sig, även om allt kanske inte går perfekt, så är det ett gott tecken. Men sker ingen förändring alls, om allt bara tragglar på i de gamla destruktiva hjulspåren, är det förstås tvärtom ett dåligt tecken.
 7. Utvärdera era framsteg

  Boka in en tid för att utvärdera hur det går; vad som har blivit bättre och vad ni kanske behöver jobba vidare med. Det kan vara om en vecka eller om ett par månader, beroende på problemets art och komplexitet. Om ni är överens om att allt faktiskt har gått bra och ni är på rätt spår så kan det vara dags att lägga det som hänt bakom er och blicka framåt. Om inte, så sätt upp ännu en tid för utvärdering. Kanske behövs en ny strategi? Kom ihåg att alla bra förhållanden kräver arbete, och att båda parter drar åt samma håll.
  couple Hjälper ingenting? Gör slut. Tack för inspirationen yourtango.com

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white