in

Så många seriösa förhållanden har du innan du gifter dig

hur gammalt gifta sig
Andreas Rønningen / Unsplash

Är din nuvarande partner den du kommer spendera resten av ditt liv med? Mer

Enligt en undersökning gjord med 4000 gifta par av Bridebook så är det genomsnittliga paret tillsammans i 4,9 år innan de säger ja till varandra och spenderar, förhoppningsvis resten av, sina liv som gifta.

Undersökningen kom också fram till hur parets liv såg ut innan äktenskap. Man var tillsammans i 17 månader innan man flyttade ihop med varandra och bodde ihop i 22 månader innan man förlovade sig för att sedan gå vidare mot bröllopet.

Man kom fram till att vi gifter oss senare i livet än vad tidigare generationer gjort. I genomsnitt är bruden 30 år och brudgummen 32 år, jämfört med 22 respektive 24 år som det var 1971, skriver Refinery29. Bruden respektive brudgummen i heterosexuella par har också haft två seriösa förhållanden innan de hittar den de vill gifta sig med.

Attityden nu kring bröllop och giftermål är också annorlunda jämfört med hur det såg ut för tidigare generationer. Vi känner oss inte tvungna att gifta oss, 83 procent av deltagarna kände inte alls någon press att behöva gifta sig och 84 procent hade diskuterat bröllop tillsammans med deras partner innan frieriet.

Det stora majoriteten, hela 91 procent, uppgav att de hade gift sig för att visa att man hör ihop med sin partner, medan knappt några gjorde de för att de kände social press (två procent), ekonomisk anledning (två procent) eller för att det var bekvämt (två procent).

Och de gifta paren i undersökningen verkar vara lyckliga i sina äktenskap. 95 procent rekommenderar äktenskap och 85 procent sa att det stärkte relationen. De flesta, 80 procent, sa också att de hade blivit mer hängivna till varandra efter att de gift sig och 60 procent sa att de var lyckligare.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white