in

Så här kan ert förhållande ändras när ni flyttar ihop

flyttar dragare

Att äntligen få vakna upp ihop, hjälpas åt med tråkiga hemmasysslor och äta frukost tillsammans varje dag med din partner låter mysigt va? Och det är det såklart, men när man flyttar ihop är det en del grejer i förhållandet som kan ändras. Mer

Ett av alla stora steg man kan ta när det kommer till ett förhållande är att flytta ihop. Och ja, innan dess kanske du eller din partner i princip bott hos den andre ändå, så en lägenhet har egentligen bara varit förvaring. Men oavsett om så är fallet eller inte så kommer dynamiken i ert förhållande ändras när ni flyttar ihop ”på riktigt”, som kanske kommer kräva att ni behöver jobba lite extra på er två ibland. ”Att diskutera potentiella problem innan flytten är ett jättebra sätt för att undvika konflikter När vi flyttar in med någon vet vi ju en del om personen och vi kan inte förutse allt, vilket varför kommunikation efter flytten också är viktig. Att på ett lugnt sätt kunna prata om saker som kommer upp allt eftersom tiden går kommer avsevärt att förbättra ert förhållande”, säger psykologen Janna Koretz till Bustle. Mycket ändras till det bättre när ni flyttar in ihop, men det kommer också skapa lite nya utmaningar, här är sex av dem.
 1. Ni måste anstränga er för att dejta

  Rådet att man ska fortsätta gå på dejter tillsammans oavsett hur länge man varit tillsammans är kanske uttjatat – men så sant. Bara för att man kanske äter middag ihop varje dag betyder inte det att det räknas som dejter. Bestäm en kväll där ni går ut och hittar på något mysigt och roligt ihop (glöm inte göra er lite extra fina för varandra). Gå på bio, ät på restaurang, spela biljard, kör en omgång minigolf. Hitta på vad ni vill, helt enkelt! Så länge det inte involverar netflix & chill i era mjukiskläder hemma i soffan.
 2. Dina planer rör inte längre bara dig

  När man är singel behöver man inte bry sig alls vad någon annan tycker om att man åker iväg på en spontan weekend. När man blir tillsammans med någon kanske man kollar med sin partner så inte hen planerat något för er båda innan du bara drar iväg. Men när ni flyttat ihop är det mer saker än en weekendresa som ni behöver kolla med varandra innan planerna sätts i verket. Det kanske inte bara är att dra iväg och träna när den andra jobbar och din partner har beställt möbler som ska komma *någongång* mellan klockan 15 och 20. Och att säga till ditt kompisgäng att de såklart kan sova över ett par nätter när de kommer på besök kanske ska dubbelkollas med din partner först.
 3. Ni kan inte undvika varandra efter ett bråk

  Att kunna åka hem till dig eller säga att din partner ska åka hem till sig när ni bråkat är ett minne blott. När man bor tillsammans (särskilt om det är en liten lägenhet) är det svårt att bara undvika varandra när ni bråkat. Visst, någon kan gå ut på en promenad eller något ett tag – men hur lockande är det om det är svinkallt ute? Här gäller det verkligen att kunna prata med varandra och kanske till och med säga att ”nu kommer jag vara arg ett tag”.
 4. Era humör kommer påverka varandra

  Om du vaknar på fel sida sängen och bara vet att dagen kommer bli skit så är det svårt att inte låta det humöret gå ut över din partner. Men, det eftersom det alltid finns två sidor av varje mynt gäller ju detta såklart också när du är extra glad. Bra och positiv energi sprider sig också!
 5. Ni bestämmer vad ni kan och inte kan acceptera och tåla hos varandra

  När man inte bor med varandra och träffas hela tiden är det lätt att gömma sina brister och mindre smickrande egenskaper för varandra. Men när ni flyttat ihop är det inte lika lätt. Du kanske inser att din partner inte håller ordning alls medan du är ett riktigt neat freak, eller så kanske din partner inser att du tappar bort typ alla viktiga saker du kan. När man flyttar ihop lär man verkligen känna varandra, och då är det upp till var och en av er att bestämma om er partners bra sidor övervägen de dåliga egenskaperna.
 6. Ni kanske börjar ta varandra för givet

  ”Man vet inte vad man har förrän det är borta” är en gammal och sann klyscha. Det är viktigt när ni flyttar ihop att komma ihåg att fortfarande ge varandra små komplimanger, krama och pussa varandra när ni ses efter en lång dag och visa att ni uppskattar den andra personen på olika sätt.
Prenumerera på VeckoRevyn och få 5 nummer + ett lyxig kit från Pure Mineral för bara 199 kr. 
Nytt nummer VeckoRevyn

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white