in

Så blir du lycklig i ditt förhållande – 9 konkreta tips

couplegoals

Ingen går in i en relation med inställningen ”åh, jag hoppas att det här kommer bli trist, det här är verkligen en person jag kan ha tråkigt med”. Alltså, inte medvetet i alla fall. Men ett förhållande blir bra eller dåligt är inget som avgörs av slumpen, eller ödet. Du har större makt än du tror över hur lycklig du kan bli i en relation. Mer

Det kan tyckas självklart att man är tillsammans med någon för att det gör en glad, men att vilja vara med någon för att bli lycklig är inte alls samma sak som att veta hur man gör för att bli lycklig med någon. För några månader sedan förlovade jag mig med mitt livs kärlek. Sedan jag först blev kär i honom har jag vetat att vi kommer vara med varandra resten av livet. Men om det är något jag har lärt mig så är det att en bra relation kräver hårt arbete. Känns det nedslående att den perfekta relationen aldrig kommer uppstå av sig själv? Ryck upp dig! Det är faktiskt goda nyheter, för det betyder att du själv kan påverka så mycket mer. Om kärleken inte är som ett lotteri, utan mer som en färdighet, så betyder ju det att alla kan nå toppen. Som med så mycket annat här i livet så handlar det om att ha rätt förväntningar och rätt attityd – men här är nio lite mer konkreta tips på hur du ger dig och din partner förutsättningar för att bli lyckliga tillsammans!
 1. Var tacksam

  thankgod En del saker har du definitivt rätt till i ett förhållande. Du ska kunna känna dig trygg, både fysiskt och känslomässigt, med din partner. Ni ska kunna prata med och lita på varandra. Men att alltid gå in med inställningen att du har rätt till ditt och datt leder raka vägen till misär. Titta på relationen i sin helhet, är den i mångt och mycket en fin och bra relation? Kom ihåg att vara tacksam för det, och inte haka upp dig på småsaker som inte fungerar perfekt.
 2. Respektera varandra

  respect Behandla din partner som du behandlar en bra vän. Det är inte okej att hacka på sina kompisar och vara missunnsam, så varför skulle det vara okej att göra mot din partner? Din partner är inte en boxningskudde du ska använda för att få utlopp för din negativa energi. Hen är en människa med samma värde som du, respektera det.
 3. Att vara en lagspelare

  teamwork Bland det bästa med att vara ett par är att det alltid finns någon som står på din sida. Vetskapen om att det finns någon som är med och stöttar dig när det är kämpigt och kan glädjas med dig när allt toppen. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att du är en egen individ. Det är inte meningen att ni ska smälta samman till en person som känner och tycker likadant hela tiden, och är tillsammans varje minut. Ni ska finnas där och dela livet med varandra, men ha egna syften och mål i livet.
 4. Kom ihåg att du också har behov

  sherlockneed När du verkligen bryr dig om någon är det lätt att den personens behov ligger högst på prioriteringslistan. Det är underbart att du vill hjälpa och ta hand om den du älskar, men om inte dina egna behov blir tillgodosedda kommer det förr eller senare leda till att du blir bitter på din partner för att du känner dig åsidosatt. Se till att känna efter om du mår bra och får det du behöver. Får du inte det är det läge att hjälpa dig själv först, och tala om för din partner om det är något du vill att den hjälper dig med.
 5. Bråka schysst

  angry Ni kommer bli osams. Tyvärr är det svårt att undvika i en relation som tagit sig förbi den rosa, fluffiga förälskelsefasen. Att det blir hetsiga diskussioner ibland behöver inte betyda att ni har ett dåligt förhållande. Däremot finns det vissa saker som inte hör hemma i en ”bra” konflikt. Använd dig inte av härskartekniker. Försök inte ”vinna” diskussionen för vinsten i sig. Konflikter är till för att ta er framåt i relationen, och för att lära er att fungera bättre tillsammans, inte för att skaffa övertag eller posera i offerkoftan. Därför ska du lyssna på din partner, försöka förstå vad den menar och hur den känner, så att ni kan avsluta konflikten som vänner. Ha som policy att ni alltid ska vara på noll igen efter en konflikt, red ut det som behöver redas ut, och när ni gjort det, släpp det!
 6. Ha roligt tillsammans

  funspongebob Lugnt och tryggt i all ära, men ibland är det som behövs att ha riktigt roligt tillsammans. Avsätt tid till att skratta tillsammans, vad det nu är som framkallar det. Kanske är det att åka till badhuset, baka tillsammans eller att ligga i soffan och titta på Youtube-klipp.
 7. Egentid

  metime Det är superviktigt att du får kvalitetstid med din partner. Men det är precis lika viktigt att du får kvalitetstid med dig själv. Då och då behöver du skärma av från omvärlden och ägna all uppmärksamhet och omtanke till den personen dom faktiskt är viktigast i ditt liv, nämligen du själv.
 8. Behåll glöden

  marieantoinette Klart att det är skönt när ni lär känna varandra och vet vad den andre tycker om, men rutinmässigt sex kan bli riktigt trist. Hotta upp det hela genom att testa något nytt, om det nu är att ta på sig extra fina underkläder, testa ett sexspel eller bygga om vardagsrummet till Mr Greys playroom är upp till er. Det här gäller så klart bara om båda känner ett behov av sexuell närhet, det ska aldrig vara ett måste!
 9. Var glad

  happy Nej men seriöst, att du känner dig glad är jätteviktigt. Dels handlar det om att jobba proaktivt, att bygga en relation som ger förutsättningar för dig att må bra, och kanske känna ett härligt lyckorus då och då. Dels handlar det om inställning. Försök att se det som är bra runtomkring dig och le så ofta du kan.
Sitter du och känner att du gör allt det här men din partner är den som borde läsa listan? Skicka en länk till hen vetja! Är du orolig att det kommer tas som en pik, så säg att du vill dela med dig av en intressant artikel du läste, och att du kände igen dig i flera punkter(även om du inte gjorde det och borde utnämnas till årets flickvän). Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white