in

Raggningstaktiken ”negging” handlar om att förminska – så vet du att du blir utsatt

negging

”Du är söt men du är alldeles för lång för mig” eller ”du är så modig som inte orkar sminka dig och kan vara sådär alldaglig.” Känner du igen mönstret i raggningsreplikerna? Lär dig känna igen signalerna när någon neggar dig! Mer

Raggningstaktiken är känd för att kallas ”negging”, där planen hos den som utför den är att dissa någon samtidigt som man raggar. I en artikel i New York Times förklarar raggningsexperten Neil Strauss begreppet ”negging”. Han menar att en ”negging” är allt annat än en komplimang och bara har två syften, att sänka kvinnans självkänsla och leka ointresserad. Han ger ett exempel på hur en typiskt neg kan låta: ”Snygga naglar. Är de riktiga? Nej? Åh, de ser bra ut i alla fall.”

Urban dictornary förklarar begreppet som ”en förolämpningar tänkt att sänka kvinnans självförtroende så att hon kan vara mer sårbar för mannens flirtande.” Negging är inte en taktik som är rimlig eller normal att använda när man vill ragga på någon eller visa intresse.

”Du påminner om min mormor”

Sajten Jezebel uppmanade i en artikel sina läsare att dela med sig av negging-upplevelser, och det var minst sagt märkliga svar som kom in.

En av läsarna skriver att hon fått höra ” jag gillar verkligen smala och snygga barbiedocks-typer, men jag gillar verkligen dig också. En annan läsare berättar om när en kille sa ” Jag älskar hemtrevliga tjejer. Du påminner om min mormor. Men du är rätt sexig, kan jag få ditt nummer?

Varför neggar folk?

Men finns det ens en poäng i att negga?

Refinery29 skriver att när en individ känner sig låg är det större chans att man själv neggar. Om personen som blir utsatt för negging hamnar i en längre relation med personen som neggar kan det bli problematiskt eftersom relationen kan bli väldigt destruktiv och otrygg. En person som neggar har dålig självkänsla och är förmodligen rätt osäker, och det kan gå ut hårt över den som blir utsatt.

Negging är inte ett nytt begrepp men är dessvärre lika aktuellt idag. På Reddit finns till exempel en grupp som skapades i år och som innehåller en guide till ”hur man ska negga kvinnor på krogen”. Självklart är det inte  bara kvinnor som blir utsatta för negging och inte heller är det bara män som neggar.

Så om någon neggar dig så gör dig själv en tjänst: håll dig på mils avstånd från personen!

.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white