in

Quiz: Vilket kärleksspråk pratar du?

Vilket kärleksspråk pratar du?
Källa: Jamie Street / Unsplash

Fysisk närhet, omtänksamma handlingar och bekräftande ord. Vi har alla olika sätt att visa vår kärlek – vilket kärleksspråk pratar du? Mer

koplankar 1024x37

Vill du att din partner ska ge dig komplimanger oftare eller önskar du att personer i din närhet avsatte mer tid för er att umgås? Känner du ibland att din partner inte uppfattar dina kärleksförklaringar eller tycker du att din partner är dålig på att uttrycka vad hen känner för dig? Genom att lära dig vilket kärleksspråk du och personer i din omgivning pratar kan det bli lättare för dig att se både hur du själv vill bli bekräftad och på vilka sätt de du älskar uttrycker sin kärlek.

Fysisk beröring, bekräftande ord och omtänksamma handlingar. Psykologen Gary Chapman skrev om de fem kärleksspråken redan 1992, men det är fortfarande idag lika aktuellt att förstå hur personer i din närhet uttrycker sin kärlek. Risken för att ni inte pratar samma språk är nämligen ganska stor! Ofta visar sig ditt kärleksspråk både i hur du vill bli behandlad och hur du behandlar andra. Genom att uppmärksamma hur du själv bekräftar andra kan du också lära dig mer om hur du själv vill bli bekräftad. Och när du uppmärksammar vilket kärleksspråk personer i din närhet pratar vet du också hur du på bästa sätt kan få de du älskar att känna sig bekräftade.

Du kommer säkert känna igen dig i mer än ett kärleksspråk, även om ett språk kanske känns lite mer rätt just för dig. Ibland kan det vara lättare att identifiera din partners eller personer i din närhets kärleksspråk vilket kan vara lika hjälpsamt för att dina relationer ska fungera så bra som möjligt.

love1

Kärleksspråk: fysisk närhet

Om du har ett starkt behov av fysisk närhet kan det bero på att det är genom beröring som du känner dig allra mest bekräftad. Det kan komma till uttryck på olika sätt, men personer med det här kärleksspråket gillar närhet generellt – allt från kramar och hålla hand till att ha sex och sova nära. Med personer som pratar detta kärleksspråk kan det vara bra att inte låta perioder utan närhet bli alltför långa.

Kärleksspråk: ge och få gåvor

De flesta blir säkert glada av att få gåvor, men det finns personer som blir lite extra glada. Glädjen ligger oftast inte i gåvan i sig utan i tanken bakom. Dessa personer kan gå in i en butik och tänka ”den här saken skulle passa den där personen perfekt!” Det kan vara ett sätt att lära känna och komma nära andra. De uppskattar gåvor som säger något om dem som personer och där det märks att givaren verkligen har tänkt till. För en partner är det extra viktigt att uppmärksamma speciella dagar med blommor och presenter, som exempelvis årsdagar, för att dessa personer ska känna sig bekräftade.

love2

Kärleksspråk: kvalitetstid

Att känna sig besviken när ens partner inte prioriterar en är nog vanligt. Men om du tycker att det är extra viktigt att planera in tid för bara dig och personerna du älskar kan det vara så att detta är ditt kärleksspråk. Vad du och dina nära gör spelar mindre roll – huvudsaken är att ni spenderar tid ihop och att ni under den avsatta tiden prioriterar varandra! Du som pratar detta kärleksspråk är antagligen bra på att prioritera dina relationer även om du har mycket att göra.

Kärleksspråk: bekräftande ord

Om du är en person med detta kärleksspråk behöver du överösas med komplimanger och bekräftande ord. Du gillar när din partner eller personer i din närhet uttrycker sin kärlek med ord, exempelvis genom att skriva långa kärleksförklaringar i sms. Om du själv är en person som har lätt för att sätta ord på dina känslor, kan det mycket väl vara så att detta är ditt kärleksspråk.

Kärleksspråk: omtänksamma handlingar

Personer som pratar det här kärleksspråket visar sin kärlek genom att bjuda dig på middag, springa ner till affären när du glömt handla något viktigt eller genom att hjälpa dig städa ditt hem när det känns tungt att göra det själv. Ibland kan det vara svårt att upptäcka att detta är kärlekshandlingar eftersom de är inpackade i små tjänster. Dessa personer är inte mycket för stora romantiska handlingar och långa kärleksförklaringar, utan uppskattar mer när personer bekräftar en genom att göra saker som underlättar ens liv.

Quiz: Vilket kärleksspråk pratar du?


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white