in

Porrfilmer för par

Personer som inte känner varandra, inzoomad penetration i lysrörsbelysning. In ut, in ut… Blir inte du heller upphetsad av sextips i porrfilm? Veckorevyn har vaskat fram, och recenserat, erotiska filmer att tända på tillsammans.

Mer

Mängder av läsare har efterlyst erotiska filmer som ni kan titta på som par. Upphetsande filmer som får igång er båda på rätt sätt utan att bli råa, snuskiga och förnedrande. ”Självklart, härligt” tänkte jag, började researcha och la vantarna på de bästa marknaden har att erbjuda.

Jag förväntade mig spännande miljöer, erotiska scener och mycket känsla. Det var inte det jag fick.

Filmerna var klassiska p-rullar, fast med lite mindre analsex och ansiktssprut. Tyvärr. Handlingen var lika med noll, passion var något helt frånvarande och karaktärerna var bara personer från ingenstans. Av totalt femton filmer höll bara tre måttet.

Så vad tycker jag är en bra erotisk film? Jo, det är en film som eggar den fysiska lusten och fantasin hos de som tittar, som förmedlar en känsla snarare än en bild och som är skickligt filmad med skådespelare som faktiskt är vuxna, välbetalda och som ger en känsla av professionalitet. Uppfylls alla de kriterierna så har jag inga problem med porrfilm.

Hey, allt för ett kul sexliv, eller hur? Men man måste komma ihåg att det som är på film inte är verklighet.

Så är det med film i allmänhet, och med porrfilm i synnerhet.

”Pink prison”

 

Kanske den mest kända filmen i sin genre, från Lars von Triers porrfilmsbolag Zentropa. Den är regisserad av en kvinna, vilket främst märks genom att fokus är på kvinnans lust och inte mannens (eller ska jag säga männens).

  Ja, alltså det är ju det erotiska som står i centrum, men det finns faktiskt en handling och karaktärer som håller filmen ut. Mija är journalist och har gett sig fan på att få en intervju med den ökände guvernören för mansfängelset Pink prison. Hon bryter sig in och på väg mot sitt mål passar hon på att ge uttryck för sina lustar.

  Jag tycker att en bra porrfilm ska inspirera mig till fantasier. I ”Pink prison” får vi aldrig se ”hela alltet” nära inpå (dock inte långt ifrån), vilket just eggar fantasin. Att sexscenerna dessutom inte är för långa eller för många, som i de flesta vanliga porrfilmer, är ytterligare ett plus.

”Tjejer kan”

 

En kul idé av regissören Knud Vesterskov. Knud var trött på kvinnors invändningar mot porr från mannens perspektiv.  ”Varsågod” sa han och gav kamera och crew till tre kvinnor. Resultatet blev tre konstnärliga (eller konstiga om du vill) kortfilmer med mycket musik och lite dialog.

  Första filmen har ingen handling, utan porträtterar sexakter i erotisk miljö och vackert ljus. Här är det gruppsex och närbilder, men hela tiden till klassisk musik, vilket inte gör det grovt. Film nummer två handlar om en bröllopsmiddag. Alla är glada och bröllopsparet har sex mitt på bordet medan gästerna sjunger och konverserar som vanligt. Bröllopstårtan kan ni ju gissa hur den intas … Tredje filmen leker med en kvinnas fantasier på ett mycket surrealistiskt sätt. Mellan filmerna är det ”bakom kulisserna”-klipp och samtal med skådespelarna.

 Jag gillar den här filmen jättemycket, speciellt fint är det när bröllopsparet har sex till ljudet av hjärtslag. Det känns att regissörerna har tänkt till och ”bakom kulisserna”-reportagen ger en positiv känsla. Att killarna dessutom är snygga gör den ännu bättre!

”Constance”

 

Även den här kommer från Lars von Triers bolag Zentropa, och även den här är regisserad av Knud Vesterskov. Dansk påkostad och välkänd produktion.

 Handlingen utspelar sig i historisk medeltidsmiljö och handlar om kvinnan Constances sexuella fantasier. Under hela filmen för hon en utförlig monolog om sina tankar, känslor och önskningar. Det är nästan alltid mer än två personer inblandade i sexscenerna.

Filmen är helt okej, men jag är inte jätteimponerad. Filmen blir aldrig långtråkig och scenerna är ganska fina och oretuscherade. Tyvärr blir det lite konstlat, och inte så trovärdigt med en blonderad silikontjej i medeltidsutstyrsel… Meningen är att den ska vara extra tilltalande för kvinnor, vilket jag inte riktigt köper. Men visst är den tilltalande för ett par.

Åh, erotiska 90-tal!

Om ni som jag tänder lika mycket – om inte mer – på en erotisk handling, dialog och känsla mellan två människor så är det erotiska thrillers ni ska se. På 90-talet fullkomligt sprutade filmbolagen ur sig sexiga filmer. Så ladda VHS:en innan den försvinner helt!

”Basic Instinct”

 

Ett iskallt mord utreds av Michael Douglas. Den misstänkte är en förförisk och manipulativ författarinna, spelad av sexiga Sharon Stone. Livsfarlig passion…

”Color of night”

 

En ung Bruce Willis spelar en psykolog som inleder ett sexuellt förhållande med en av sina patienter. Han blir indragen i ett erotiskt spel som han borde ta sig ur…

”Eyes wide shut”

 

Tom Cruise och Nicole Kidman spelar ett gift par vars relation präglas av svartsjuka, drömmar och hemliga fantasier. Och när den ena parten tar dröm till verklighet blir problemen större
än vad han kunnat ana…

”In bed with Madonna”

 

På 80- och 90-talet var det inte sunt leverne, disciplin och familjemelodi som var Madonnas signum. Nej, då var hon känd för sin promiskuositet och sexuell frispråkighet. Så när vi under tidigt 90-tal fick följa med henne bakom kulisserna fick vi även följa med på hennes sexuella äventyr.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white