in

Dessa personlighetsdrag påverkar om du och din crush får kemi tillsammans

kemi
Bild: Sharon McCutcheon / Unsplash

I början av en kärleksrelation kan minsta lilla beröring eller ögonkontakt vara nog för att sätta hela din kropp ur balans. Detta är vad som kallas kemi och det finns en del personlighetsdrag som ökar er chans att uppleva den mellan er — stämmer någon in på dig och din crush?
Mer

Det är få känslor som är härligare än när du får en riktigt stark kemi med någon. Men kemi bestäms inte bara från slumpen utan det finns forskning som bevisar att kemi inte är så svårt att få till med vem man vill — om man bara har några speciella personlighetsdrag.

Kelly Campbell är professor i psykologi och mänsklig utveckling, hon berättar i en studie att människor med öppna, lättsamma och genuina karaktärsdrag har större chans att uppleva kemi. För att känna kemi mellan varandra måste man också ha en ömsesidighet i sina intressen. Men det viktigaste för en stark kemi är fysisk attraktion.

— Ju fler av dessa karaktärsdrag man har, desto större chans för att uppnå kemi finns, säger Kelly till Elite Daily och fortsätter:

— Kemi har större chans att uppstå om båda parterna är öppna för upplevelsen, det blir inte lika magnetiskt om du forcerar detta; är stressad, arg eller redan är i en romantisk relation eller på något annat sätt inte är lika mottaglig.

Campbell listar de viktigaste faktorerna för att kemin ska uppstå, stämmer det in på dig och din crush?

Gemensamma intressen

Campbell menar att ni måste ha gemensamma intressen och dela samma humor. Humor är det första som knyter er koppling till varandra. Interna skämt och saker att relatera till hos varandra gör att när ni inte är tillsammans längtar ni tills ni träffar varandra igen.

Öppen och ärlig kommunikation

Detta handlar om att kunna ha enkel kommunikation, känna trygghet och förståelse för varandras olikheter. Dessa egenskaper gör att ni vågar vara er själva utan att vara rädda för att bli dömda.

Jordnära personligheter

En varm personlighet är lättsam och enkel att tycka om. Med vänlighet kommer man långt och det kan vara en av de första personlighetsdragen som skapar attraktion mellan oss, menar Campbell. Är båda två genuina, jordnära och omtänksamma är kemin inte långt borta.

Närhet

Genom att vara nära varandra ökar tryggheten och attraktioner mellan er. Det är därför det är lättare att öppna upp sig efter man precis legat med varandra. När vi är intima är vi mer uppriktiga mot varandra.

Liknande värderingar

Campbell menar att utöver gemensamma intressen ska man även ha liknande värderingar och drömmar. Det säger mycket om vem man är som person och utan likheter i detta håller inte en relation speciellt länge.

Fysisk attraktion

Detta är det viktigaste för att få kemi att uppstå. Man måste finna varandra attraktiva och vara nyfikna på att upptäcka varandra. Detta är något vi söker i våra vänner också (undermedvetet, menar Campbell) då våra vänner ofta är de som matchar ihop oss med någon annan eller “lockar” till sig uppmärksamhet till vårt umgänge. Att ha vänner du tycker är attraktiva är alltså ett steg närmare att hitta en partner du attraheras av.

friends selfie

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white