in

”Påverkar maten hur jag luktar där nere?”

"Påverkar maten hur jag luktar där nere?"

VeckoRevyns expert Hannah Arnhög svarar på läsarnas frågor om kärlek & sex.

Mer

”Påverkar maten hur jag luktar där nere?”

FRÅGA: Jag har hört att man kan motverka/förbättra lukten ”där nere”, beroende på vad man äter. Stämmer detta? Och vad ska man i så fall äta, respektive undvika att äta, för att lukta godare eller mindre illa? Finns det andra saker man kan göra eller ska undvika för att förbättre lukten? /Sabina, 25.

SVAR: Jag tror ju på att maten vi äter påverkar allt – såväl kroppen som psyket, så visst gäller det att äta bra för att lukta gott. Men det finns inte riktigt lika starka samband som det finns för killar (exempelvis sägs sparris få sperman att smaka illa och ananas ska få den att smaka mumma). Däremot kan en överkonsumtion av socker och sötsaker rubba din bakteriebalans – vilket kan få dig att lukta illa – och leda till svampinfektion som du sällan luktar gott av. Andra tips för att bibehålla pH-belansen är att inte tvätta dig för ofta och inte med tvål. Använd hellre en skonsam olja eller intimtvål från till exempel Aco eller RFSU. Sov utan trosor och använd bara trosor i bomull. Gå naken så mycket som möjligt och försök att undvika för tajta jeans. Och sist men inte minst, acceptera att vi alla har dåliga och illaluktande dagar ibland!

”En extra vägg i slidan”

FRÅGA: Jag har läst om en tjej med samma problem som jag så jag tror inte att jag är ensam. I min vagina har jag som en extra vägg eller ”sena” eller vad man ska kalla det, som är ivägen när jag ska ha sex. Jag har haft sex ett par gånger och det har varit ett stort problem att komma in i mig och det har inte varit speciellt smärtfritt (vi har provat med glidmedel också), så jag undrar vad jag ska göra? Kan man operera bort den? För när jag pratade med min barnmorska om det så förstod hon inte vad jag menade (vågade inte bli undersökt) behöver verkligen hjälp! /Malin, 18.

SVAR: Jag förstår att det här är jobbigt för dig! Det låter som att du har någon ojämnhet på slidans innerväggar och om du verkligen vill ha hjälp med det här så måste du låta någon undersöka dig. Det är verkigen inget farligt alls, jag själv tycker till och med att det är ganska mysigt – men framförallt skönt att få veta hur det står till där nere från någon som verkligen vet vad hon pratar om. Det låter som något som kan gå att töja ut, att du alltså kan börja försiktigt, försiktigt med ett ringer i taget, med glidmedel, för att sedan prova med en liten, liten dildo och sedan prova en större… Men som sagt, låt någon undersöka dig för att veta säkert, please!

”Det svider efter sex!”

FRÅGA: De senaste tre-fyra gångerna jag har haft sex så har det gjort lite ont och svidit efteråt. Så har det aldrig varit förut, så jag har börjat fundera på om något är fel. Kan det bero på att min nya kille är större i storleken än min förra (för det är han ju) eller kan det rentav vara så att jag drabbats av en infektion av något slag? Har hört att klamydia kan svida, men det är val bara när man kissar? För mig är det bara efter sex och sen stund efteråt… /Olivia, 23.

SVAR: Eftersom det går över så snabbt tycker jag att det låter som du får skavsår. Det beror oftast på att du är för torr, vilket lättast kan undvikas genom att inte ha sex förrän du är riktigt våt. Jag skulle köra med glidmedel för lite extra hjälp på vägen. Om inte detta hjälper tycker jag att du ska gå till ungdomsmottagningen.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white