in

Oskuld

oskuld1
"Tänk om han märker att jag är oskuld? Eller om jag är för trång?" Noja inte för mycket över oskulden, slappna av och gör inget du inte vill. Allt har sin tid, så även sex.

Nej, det går inte att se om du är oskuld och om det känns trångt – satsa på lite mer förspel och pröva med lite glidmedel. VR stillar din oro och tipsar om hur du slappnar av och kan njuta av sex – som faktiskt inte bara innebär samlag.

Mer

För trång?

 

Kan man vara för trång?

Nej. Om det är trångt och tar emot när du har samlag, så beror det förmodligen på att du inte är tillräckligt upphetsad, inte är tillräckligt våt eller spänner dig. Ha mer förspel, slappna av, använd glidmedel och gör inget när du inte är tillräckligt kåt.

Syns oskulden?

 

Kan min kille se att jag är oskuld?

Nej. På de flesta kvinnor kan inte ens en läkare se om de är oskulder eller inte.

”Blöder jag när jag blir av med oskulden?”

 

Är det sant att man blöder vid första samlaget? Just nu känner jag att jag nog ska förbli oskuld livet ut, jag menar bloda ner någons lakan? Nej, tack! Sen vill jag bara säga att det inte är så farligt att vara oskuld. Ingen brådska alltså.

Helt rätt, det är inte ett dugg farligt att vara oskuld. Och vet du vad som inte heller är farligt? Att bloda ner någons lakan. Det är sådant som händer och verkligen ingenting att känna skräck inför. Visst, det kanske inte är idealt, men det är ju bara att kasta in lakanen i maskinen så är problemet löst. Ingen kille kommer att tycka mindre om dig för det. Och vad gäller blödningen – vissa blöder vid första samlaget, andra inte. Det är så olika från person till person!

”Förlora” eller ”bli av med” oskulden?

 

Blir man av med oskulden eller förlorar man den? Om man säger ”bli av med den” låter det som om det vore något viktigt att göra sig av med, och ”förlorar ” låter som att man inte ska göra sig av med den.

Många säger nog ”bli av med oskulden” utan att tänka på det. Men du har rätt – det låter inte bra. Från och med nu ska vi säga att man sexdebuterar!

Mödomshinnan?

 

Är det sant att mödomshinnan är en myt?

Mödomshinnan är ett veck runt slidmynningen som tänjer sig vid första samlaget. Det är däremot en myt att den är en hinna som spricker och blöder vid första samlaget. 80 procent av alla tjejer blöder inte, de som gör det är oftast inte upphetsade. Normalt tänjer sig mödomshinnan utan att det märks, och den går sönder först vid första förlossningen.

”Kan jag bli smittad ändå?”

 

Om jag (som bara varit med min kille) och min kille har oskyddat sex, kan jag få könssjukdomar även om han bara har varit med en tjej innan och det var deras första gång?

 Om det är så som du beskriver så ser jag inte hur någon av er ska kunna ha blivit smittad av någon sexuellt överförbar sjukdom, nej! Den enda möjligheten till det är om någon av de inblandade ljuger lite om vad hon/haft för sig, men så är det nog inte i det här fallet får vi hoppas!

”Kommer han att jämföra mig med andra?”

 

Jag är oskuld men träffar en kille som har haft sex. Kommer han att jämföra mig med andra? Och hur visar jag honom att jag vill ha sex?

Grejen är att om detta är vad ni båda vill så kommer det komma naturligt och behöver verkligen inte kännas konstlat på något sätt. Du kan definitivt att du ta upp det, bara säg att du börjar bli lite sugen på sex och kolla hur han ställer sig till det. Säg att du är nybörjare och som alla nybörjare ganska nervös. Det är ju inga konstigheter på något sätt! Annars kan du ju alltid åma dig lite extra när ni ligger och hånglar – hålla kvar kyssarna längre än vanligt och kanske ta av dig ett plagg eller två, om du vill vara lite mer action och mindre snack. Och vet du, att han ska jämföra dig med andra tjejer är verkligen ett ickeproblem. Det finns liksom inte utrymme i hjärnan att fnula på sånt när han faktiskt ligger med dig!

”Jag får inte ens in en tampong”

 

Jag är 20 år, oskuld och känner mig väldigt osäker. När jag försökte använda tampong fick jag kämpa för att få ut den. Är det normalt att vara så trång och kommer jag kunna ha sex om jag inte ens kan stoppa in en tampong?

Du kanske inte är så trång som du tror. Är du ovan vid att pilla och föra in grejer där nere så kan det kännas obehagligt, som till exempel med tampongen, och då är det inte konstigt att det känns omöjligt och gör ont. Total avslappning är vad som gäller. När du väl ska ligga med någon så kommer du vara kåt, viket gör att det blir lättare för killen att komma in i dig, plus att du blir lite utvidgad. Så ligg inte om du inte är kåt och våt så ska det nog gå bra. Testa att bara känna runt lite därnere, testa lite med fingret runt om och i – så att du bekantar dig med ditt underliv. Kanske kan du ta lite glidmedel till hjälp om det känns jobbigt. Sen behöver du verkligen inte skämmas för att du är oskuld. Det är fler i din ålder än du tror (massor) som också är det. Pilla på dig själv, slappna av och försök hitta din kåthet – och stressa inte för att sexdebutera. Och framför allt, oroa dig inte.

”Hur ska jag förbereda mig?”

 

Jag är 22 år och oskuld, jag skäms! Jag vill ha sex men är rädd för att det ska göra ont och för att jag ska blöda. Tänk om jag är dålig i sängen? Hur ska jag förbereda mig? Kan jag onanera på något sätt så att det inte gör ont när jag sedan har sex?

För det första, skäms för guds skull inte för att du är oskuld! Du är definitivt inte ensam och inte heller mindre attraktiv för den som blir din första, den dagen det händer. Du är du och hur fin och bra och härlig du är avgörs inte av om du haft sex eller inte. Så är det bara. Och är det nån kille som inte vill ha dig enkom för att du är oskuld är det bara en kille att garva åt och sen gå vidare i livet. Men de killarna är nog inte speciellt många, visst idioter finns det alltid, men de vill du ju som sagt inte ha ändå. Sen behöver du verkligen inte vara rädd för sex! Visst det kan göra ont och det kan blöda – men så är det verkligen inte för alla. Tvärtom är det mindre än hälften som blöder. Men även om det gör ont och blöder så är det liksom absolut inte en outhärdlig smärta! Dessutom är du förhoppningsvis med någon du tycker om och litar på och gör något du vill göra. Även om det gör lite ont kan det vara helt fantastiskt. Oroa dig inte för vad killen kommer tycka och försök inte ”vara bra i sängen” din första gång. Alla är vi oskulder någon gång, och att vara värsta sexgudinnan första gången är ju bara konstigt. Skäms inte för den du är så respekterar folk dig för just det! Att onanera är en jättebra idé, men mer för att lära känna dig själv, din kropp och din sexualitet än för att förbereda dig för någon annans skull. Och för att det är skönt! Din sexdebut kommer bli vad den blir, kanske gör det ont, kanske är det alldeles fantastiskt, kanske är det bara inget speciellt alls – kanske är det allt på en gång. Oavsett vad är det inget att oroa sig för!

”Jag känner mig så misslyckad”

 

Jag är 17 och har nyss fått min första pojkvän. Vi har försökt ha sex men han kom inte in i mig. Jag tror att han också är oskuld och han är väldigt förstående men jag känner mig så misslyckad. Varför funkar det inte? Kanske blir det bättre när vi lär känna varandra mer?

Det är ju inte ett dugg konstigt att ni båda är nervösa och stela och kanske lite fumliga första gången! Och då är det inte alls konstigt att inte gå att få in den. Sex fungerar och blir bra först när man kan vara avslappnad med varandra och framförallt sig själv, och det tar övning och tid. Så stressa inte om det där med oskulderna. Hångla, ta på varandra, pilla, smek och känn. Med kläder och utan kläder, men tänk inte på att den ska in – för då kan det låsa sig. Ta det bara lugnt och lär känna varandra, så kommer du känna när du är mogen och verkligen vill det både i huvud och kropp!

”Jag vill inte pressa honom, men…”

 

Både jag och min pojkvän är oskulder och en kväll hittade vi det perfekta tillfället att ha sex. Men när vi skulle trä på kondomen tappade min kille ståndet och han tyckte det var jättepinsamt. Jag sa att jag älskar honom ändå, men vi vill ju båda så sjukt mycket. Jag kysste honom och sa att han bara skulle slappna av. Vill inte pressa honom, men jag vill ju bli påsatt… vad ska jag göra?

Din kille kan i alla fall skratta sig lycklig för en sak och det är vilken fantastisk flickvän han har! Du reagerar verkligen på ett moget, rart och smart sätt. Det kommer gå över, tänk att det här bara är början av sexkarriären för er båda. Fortsätt att stödja honom på det sätt du gör och håll er borta från sexförsök ett tag. Lägg det alltså på hyllan och tänk varken på problemet eller hur mycket ni egentligen vill ligga. Koppla bort just den grejen ett tag så kommer du bli påsatt så det viner om det innan du vet ordet av!

”Det tar stopp!”

 

Jag är oskuld men jag och min kille har försökt ha sex ett par gånger. Jag vill, men det gör ont och jag tycker inte att det är skönt. Trots att vi har försökt med glidmedel tar det stopp bara en liten bit in. Hur kan jag bli mer upphetsad? Det känns lite som en ond cirkel.

Inte konstigt att det inte går om du inte tycker alls att det är skönt. Och inte konstigt att du inte tycker att det är skönt om du inte är tillräckligt upphetsad. Och inte konstigt om du inte tillräckligt upphetsad om du ligger och oroar dig för att du inte är det. Du ser, visst är det en cirkel. Men jag är inte så säker på att den är så ond – din kropp tillåter dig bara ha sex om du är riktigt redo för det och det tycker jag är ganska fint. Jag tror problemet är att du inte är avslappnad och att lösningen är ett längre förspel. För är du inte helt avslappnad och väldigt upphetsad så är det inte kul att ha sex. Så satsa på ett förspel dubbelt så långt som nu (minst) fullt av smekningar och tungor och sluta inte förrän du känner att din kropp är totally ready att gå vidare. Lite ont kommer det kanske att göra första gången ändå, men absolut inte så som du känner nu. Så vänta med det där att bli av med själva oskulden ett tag, försök att inte tänka på att det måste sluta så – för sex handlar inte bara om själva inträngandet. Njut av det ni faktiskt får till och gillar, så kommer du att slappna av och allt kommer gå finfint.

Det är inte bara tjejer som nojar över oskulden, det gör även killar. Läs en krönika om att vara man och oskuld.

Och här får du hjälp att bli av med dina sexnojor!

Dessutom – VR-läsarna delar med sig av sina bästa hångel-minnen

 

Fler sexiga kategorier

 

Analsex

Graviditet

Kärlek

Könssjukdomar

Onani och orgasm

Oralsex

Samlag och lust

Sexleksaker

Sexställningar

Snoppar och stånd

Preventivmedel

Underliv och bröst


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white