in

Oralsex

Glöm inte bort att sex inte bara är samlag, det finns mycket man kan göra med mun och fingrar också, både där uppe och där nere...

Hur ger man egentligen oralsex och är det farligt att svälja? VR ger dig mer koll på läget!

Mer

”Hur gör jag?”

 

Jag har aldrig gett oralsex, hur gör jag?

Att ge en kille oralsex innebär att slicka och ta penisen i munnen, samtidigt som du smeker penisen och pungen. Det finns många sätt att variera men du kan mjukstarta genom att bara pussa och slicka lite på ollonet och låta händerna göra resten av jobbet. Att ge en tjej oralsex innebär att slicka på klitoris och de inre blygdläpparna, tryck inte för hårt med tungan utan börja löst. Man kan även använda fingrarna samtidigt, på klitoris eller in i slidan.

”Jag gillar inte oralsex”

 

Jag tycker inte om oralsex, är det onormalt?

Nej. Alla tycker om olika saker. Gör det du tycker om istället!

Farligt att svälja?

 

Är det farligt att svälja sperma?

Nej, det är inte farligt att svälja sperma. Om man vet att personen man har sex med är testad och inte har någon könssjukdom. I sperma kan det finnas till exempel hiv-virus i sådan mängd att det kan överföras till den som sväljer sperman.

”Det smakar illa”

 

Varför smakar hans sperma illa?

Sperman påverkas av vad vi äter, beska saker som sparris ger en beskare smak. Söta saker som frukt och bär ger en godare sperma. Om sperman smakar eller luktar väldigt illa kan det bero på en könssjukdom och då bör han testa sig.

Smittar sperman?

 

Är oralsex lika smittsamt som ”vanligt” samlag? Och om risken för att bli smittad blir högre om man sväljer sperman? Ska jag besöka en ungdomsmottagning för att testa mig om jag haft oskyddat oralsex?

Smittorisken vid oralsex är oftast inte lika stor som vid ”vanligt” samlag, men den ser olika ut vid olika könssjukdomar. Om du sväljer eller inte påverkar inte smittorisken, då det är slemhinnorna som ”bär” smittan, inte sperman. Men oavsett hur liten (eller stor) risken är, så finns den där. Så visst är det lika bra att gå till ungdomsmottagningen och kolla. Det är det alltid.

”Jag är rädd att göra bort mig”

 

Hur gör man när man runkar eller suger av en kille? Jag har aldrig gjort det förut men vill inte verka oerfaren och jag är så himla rädd att göra bort mig!

Alltså, det är faktiskt så att det inte finns några rätt eller fel och att det blir lite som det blir. Första gångerna får man testa sig fram litegrann, ingen kan vara pro från början! Det svårt att säga exakt hur du ska göra, killar gillar ju olika. Det finns ju också så många varianter av avrunkningar och avsugningar! Med händer, utan händer. Runka under avsugningen, eller bara hålla om pungkulorna. Snabbt uppe på toppen eller långsamt kring roten. Slicka eller suga. Alla gillar olika och många gillar en blandning av det mesta. Ett tips när du ska testa dig fram är att hellre göra det för löst och varsamt med både mun, tunga och händer – istället för att ta i från tårna. Och ta det lite lugnt med tänderna, att bita och gnaga brukar inte vara så populärt. Men skulle detta hända så är ingen skada skedd, killen kommer ju att vara jätteglad för att du vill tillfredställa honom oavsett. Sen finns det killar som gillar det hårdare och/eller snabbare, men då kan de ju bara kan be om det, eller hur? Det är absolut inte pinsamt att killen eller du själv säger till hur ni vill ha det, så är det för alla, oavsett erfarenhet. Att verka oerfaren, det är liksom inte heller pinsamt. Våga fråga hur han vill ha det och våga testa dig fram! Och det är nog ingen som kommer att märka om du är nybörjare.

”Hur länge ska man hålla på?”

 

Jag behöver hjälp med avsugningar, jag känner mig så osexig. Hur gör man och hur länge ska man hålla på?

Det blir inte osexigt om du medan du är där nere med munnen och händer frågar om han gillar det och hur vill han ha det. Det går att göra sexigt tro mig, och han kommer snarare bli imponerad än tycka att du är okunnig på något sätt. Det finns ingen rekommenderad sugtid att tillgå, allt från en halv minuts snabbsugning till en kvarts långkörare (men det är en lång jävla avsugning). Det beror verkligen på tillfälle och vad som är tanken med avsugningen. Är det del av ett förspel eller själva huvudakten? Den första sorten brukar vara lite kortare då vi inte vill att han ska komma redan. Den andra kan eventuellt ta lite längre tid. Om du slutar vad han tycker är för tidigt lär han garanterat visa detta genom rörelser, stön eller ord – men sug så länge DU har lust, om han inte stoppar dig innan. För att suga för länge tror jag är svårt – när han känner att han måste hitta på annat för att antingen inte komma eller hålla ståndet igång drar han förmodligen sig ur och initierar någonting annat. Hur hårt du ska suga är faktiskt omöjligt att svara på då många föredrar det så olika. ”Inte för hårt och inte för löst” skulle nog de flesta killar svara. Och det hjälper ju inte ett skit. Så det enda riktiga är att pröva dig fram, kör lite lösare och lite hårdare – hans reaktioner är gissningsvis inte svårtolkade. Stönar han och andas snabbare gillar han det.

Psst! Missa inte VR:s oralsexguide… 

 

Fler sexiga kategorier

 

Analsex

Graviditet

Kärlek

Könssjukdomar

Onani och orgasm

Oskuld

Samlag och lust

Sexleksaker

Sexställningar

Snoppar och stånd

Preventivmedel

Underliv och bröst


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white