in

Onani och orgasm

onaniochorgasm1
Stirra er inte blinda på orgasmen, det viktigaste är att det är kul och skönt! Och varför inte testa på lite onani för att själv upptäcka var just du gillar att bli berörd? Berätta gärna för din partner också, så kan ni hjälpas åt sedan...

Svårt att få orgasm? Oroa dig inte, det finns massor av knep. Visste du förresten att man kan få orgasm medan man sover?

Mer

Orgasm vid samlag?

 

Varför kan jag inte få orgasm vid samlag?

De flesta kvinnor behöver någon form av klitorisstimulans för att kunna få orgasm. Prova ställningar där du kan gnugga dig mot penisroten, som ridställningen, eller ställningar där antingen du eller din partner smeker klitoris under tiden.

Orgasm i sömnen?

 

Kan man få orgasm i sömnen?

Javisst. Både män och kvinnor blir kåta i sömnen och många får också orgasm i sömnen eller vaknar av det.

Underbart är kort?

 

Hur lång är en orgasm?

En genomsnittlig orgasm för en man är 4-10 sekunder och för en kvinna 13-60 sekunder. Man tror att över 60 procent av alla kvinnor kan få multipla orgasmer också, alltså flera orgasmer efter varandra.

Hur känns det?

 

Hur vet man när man fått en orgasm?

En orgasm kan kännas olika för olika personer, men de allra flesta beskriver det som att det är jättejättesupermegaskönt och att det sen liksom rycker och krampar runt underlivet (låter ju inte så trevligt, men på ett väldigt skönt sätt) – och att det sen sprider sig en slags varm och pirrande känsla i hela kroppen, ända ut i fingerspetsarna. Många upplever också att det påminner om känslan av att äntligen få kissa när man hållit sig länge (många kan till och med hålla tillbaka för man tror att man ska kissa på sig) och många beskriver det som en explosion. Efteråt blir många något ömma, trötta och glada. Har du känt något åt det hållet så kan det mycket väl vara så att du haft en orgasm.

Varför duger inte jag?

 

Min partner onanerar, duger inte jag?

Många fortsätter att onanera även när de har en fast partner. Onani är naturligt och inget konstigt, en snabbis i duschen är något helt annat än kärleksfullt sex med en partner, det har inte med dig att göra. Många mår bra av att onanera och det ökar kunskapen om den egna kroppen.

”Var det en orgasm?”

 

När jag sexchattade med en kille pirrade och kittlades det mellan benen när jag tänkte på honom – fick jag en orgasm?

När man blir sexuellt upphetsad är det just precis så det brukar kännas, ett pirrande och kittlande känsla mellan benen, kryp längs ryggen och i hela kroppen. Sen kanske du dessutom är/var lite kär också? Och allt var nytt och spännande. Men en orgasm kräver lite mer beröring och stimulans, om du inte har lättast i världen att komma. Och den är lite mer en tillfällig känsla, ofta på några sekunder, än ett längre pirr. Du kommer förstå vad den dagen det händer. Njut av det här första pirret så mycket du kan nu och tänk inte på orgasmen, för det här kan vara något av det bästa som finns!

Fontänorgasm

 

Hur ger jag min flickvän en fontänorgasm?

För en fontänorgasm finns det inga direkta garantier och det är faktiskt inte alla som kan få det. Så bli inte alltför besvikna om det inte går vägen. Men visst finns det vissa riktlinjer. För det första måste hon såklart vara riktigt kåt och avslappnad – så att hon inte när orgasmen kommer följer sin första instinkt att hålla tillbaka den. Här gäller det att låta den komma ohämmat – och kanske till och med trycka på lite genom att liksom knipa/krysta lite. Hon får inte vara rädd att det ska komma kiss, det känns så men det gör det inte! De allra flesta som får fontänorgasm får det genom G-punktssimulans. Så bakifrån eller ridställningen kan vara bra ställningar, även om det som vanligtvis funkar bäst är fingrarna. Gör ett ”kom hit”-tecken med dem inne i henne, förutsatt att du hittat området. Det kan krävas lite letning, men ni hittar det nog med tålamod! Men kom ihåg att detta inte är några skottsäkra regler – en del får det av oralsex och/eller klitorisstimulans snarare än av g-punktspill. Så testa er fram, var kåta och avslappnade – men deppa inte ihop om det inte funkar!

Jag får aldrig orgasm med en kille, bara själv och då går det hur lätt som helst. Problemet är att strax innan jag kommer så rinner det (ibland sprutar) ut en massa vätska från slidan. Vätskan är luktfri. Vad är detta? Följderna blir att jag är rädd för att ha sex med killar dels för att de ska tycka det är äckligt och dels för att jag inte riktigt kan slappna av när jag vet vad som kan hända.

Det du får kallas fontänorgasm och brukar i allmänhet ses som något eftersträvansvärt. Det är i alla fall sannerligen inget att skämmas för. Och du behöver definitivt inte oroa dig för en killes reaktion, får du fontänorgasm kommer du snarare mötas av jubel än äckel. Så slappna av och njut av dina orgasmer fullt ut!

”Mina ben krampar!”

 

Mina ben krampar så att det gör ont vid orgasm. Är det något fel på mig? Och tänk om det händer när jag har sex för första gången?

Nej, det är det absolut inte. Det är väldigt många som får kramp i olika kroppsdelar vid orgasm, oftast handlar det om ben, fötter eller händer. Alla reagerar olika fysiskt på en orgasm, men med alla muskler som spänner och drar ihop sig är detta alltså en ganska vanlig reaktion. Det kan vara så att du är mer avslappnad i musklerna de gånger det inte blir så, kanske att du belastat musklerna (tränat eller så) när det inträffar. Om du tar ett djupt andetag och koncentrerar dig på att slappna av när du har krampen, vad händer då? Går den över? Är den obehaglig eller kan du låta den vara? Är den obehaglig kan du ju alltid ta en paus och köra en liten ministretch på plats, är den inte obehaglig kan du bara rida ut den och fokusera på den sköna orgasmen istället. Och oroa dig icke för vad som händer om det blir så under första ligget! Om det gör det ska både du och din partner ha pris för då betyder det att du fick orgasm första gången du hade sex. Det händer inte så ofta. Och då ska ni ju bara vara nöjda! Och i så fall skratta bort det eller bara säga som det är, att du måste pausa lite för att du fått kramp, för att det är så skönt. Det är så icke-pinsamt det kan bli.

”Jag kommer för fort!”

 

Jag har ett problem och det är att jag kommer alldeles för fort. Jag försöker hålla igen, men det är svårt. Vad ska jag göra?

Vilket lyxproblem! Kan du komma flera gånger efter varandra behöver det ju inte vara över efter första gången och då spelar det kanske inte så stor roll att du kommer snabbt. Om du vill förlänga känslan innan orgasmen är det träning, träning och åter träning som gäller. Alltså inte löparträning utan orgasmträning. Det som brukar funka allra bäst är att helt enkelt sakta ner eller kanske till och med pausa när du känner att orgasmen börjar närma sig. När saker och ting lugnat ner sig och du inte längre håller på explodera längre kan du/ni sätta igång igen! Försök också bli ett med ditt underliv. Med det menar jag inte att du ska ligga och tänka att du inte ska komma utan att du har en mental närvaro, som att du försöker utöva telepati med din mutta. Att du är där i tanke och energi. Det låter väldigt svamligt, men du kommer märka att det faktiskt funkar om du försöker.

”Blir alltid kissnödig efteråt”

 

Varje gång efter att jag onanerat och fått orgasm blir jag kissnödig, det har inte alltid varit så men jag minns inte när det började. Tänk om det blir så när jag börjar ha sex också? Har varit till en gynekolog och då var allt okej. Vad kan det då bero på?

Det är inget konstigt alls, jag kan nog nästan påstå att de allra flesta i alla fall känner en kissnödigaktig känsla i samband med orgasm och även kåthet. Urinröret är ju därinne, där det är så mycket action under upphetsning, sex och framförallt då kanske orgasmen. Sedan kan det ju variera från en liten svag känsla till akut kissnödighet. Allra mest markant brukar känslan vara när man kommer åt och stimulerar g-punkten, som ligger nära urinröret. Så visst kan det hända att du kommer känna dig kissnödig efter sex också, men det är bara bra för kissande efter sex förebygger urinvägsinfektion!

”Mina orgasmer blöder!”

 

Jag har precis ”lärt” mig att få orgasm, med hjälp av duschen. Men problemet är att det kommer blod från slidan när jag får orgasm. Jag tror inte det har med min menscykel att göra eftersom jag har onanerat nästan varje dag i en månad. Vad är det för fel? Har bokat tid hos en gynekolog.

Så ska det definitivt inte vara, upprepade blödningar i underlivet ska man ta på allvar. Det är svårt att veta vad det kan bero på i ditt fall, men klart är att något händer när du får orgasm. En gynekolog kommer helt klart kunna hjälpa dig och det kommer kännas mycket bättre när du varit där och berättat om ditt problem. Och de kommer också kunna tala om för dig att du inte är ensam för jag kan nästan lova att de varit med om liknande många gånger. Så: skitbra att du bokat tid – där kommer du få ditt svar!

Medicin för orgasm?

 

Jag får aldrig orgasm och har till och med börjat fejka för min pojkväns skull. Det har varit så här i tre år nu och har verkligen försökt med allt. Finns det någon typ av medicin man kan ta?

Nej, någon orgasmmedicin finns inte. Visst finns det några former av lustförhöjande medel som sägs stimulera på än det ena än det andra sättet, men huruvida de faktiskt funkar eller inte kan jag inte garantera. Supertrist att du inte fått till någon orgasm än, loppet är inte kört för det! Du kanske ska testa mer på egen hand? Ofta är det lättare att liksom hitta vad som funkar för en genom onani. Sen är det ju tusen gånger bättre om du tänker på dina sexigaste snuskigaste fantasier än det faktum att du vill ha orgasm, både under sex och onani! För det allra viktigaste är att du är ordentligt upphetsad. Eller fantasierna funkar bättre inför, under tiden ska tankarna bara vara på det ni gör där och då. Jag fattar grejen med att fejka, för vet han hur det ligger till kanske ni båda bara fokuserar på målet istället för vägen dit. Men säger du hur det ligger till kan ni båda å andra sidan anstränga er mer och vara öppna att prova nya saker. Oftast är det ju så att öppenheten är det bästa alternativet så även om du kanske inte vill avslöja att du fejkat under hela denna tid så kan du ju säga att du inte kommer så lätt längre? Hoppas det löser sig!

”Måste jag börja onanera nu?”

 

Jag är 18 år och oskuld. Nu är jag på G med en kille som jag vill ha sex med. Problemet är att jag har hört att man får lättare orgasm om man onanerar ofta, vilket jag inte gör, jag gillar när en kille gör det åt mig. Nu känner jag mig så misslyckad och tror att jag aldrig kommer få orgasm när jag har sex. Vad ska jag göra? Är jag tvingad att börja onanera nu?

Nej, nej, nej, du ska givetvis inte tvinga dig själv att onanera varje dag. Visst kan det vara så att regelbunden onani underlättar för orgasmen. Men det är för att man lär känna sin kropp och kåthet bra på det sättet – vilket är fördelar vid orgasm. Men det är inte så att man måste onanera för att få orgasm. Alla är så otroligt olika och det finns inga regler på hur det funkar. Bara för att det är så för de flesta behöver inte betyda att det är så för dig! Speciellt inte om du inte är bekväm med att onanera – då kommer det inte hjälpa dig i alla fall! Så känn ingen onani-stress. Men att du kommer komma under ditt första ligg är inte speciellt vanligt. Tyvärr kommer det nog inte hända, vet inte någon det har hänt faktiskt.  För det flesta dröjer det några år innan man lärt känna sig själv sexuellt väl nog för att få orgasm. Minst.

”Jag får skuldkänslor”

 

Efter att jag onanerat och fått orgasm får jag skuldkänslor. Har onanerat sen jag var liten (fast då förstor jag inte vad det var) och då sa mina föräldrar åt mig att sluta. Jag oroar mig för hur det ska gå när jag sedan ska ha sex med en kille. Hur ska jag hantera detta?

Dina föräldrar gjorde ett ärligt misstag som nog är ganska vanligt – de skuldbelade dig för något som är tabubelagt i vuxenvärlden. Först och främst måste du försöka frigöra dig från skuldkänslorna – att du blir kåt är liksom inget konstigt eller förbjudet. Oroa dig inte för hur det blir när du ska ha sex. Din skam ligger i din sexuella upphetsning, men när du inte längre är ensam utan delar den känslan med någon kommer förhoppningsvis (och troligtvis) skammen vara ett minne blott!

”Jag krampar vid oralsex”

 

När jag har oralsex brukar jag få kramp i händerna/fingrarna precis innan jag får orgasm. De spänner sig och jag har svårt att räta ut dem. Nu händer det även vid samlag med min (nya) pojkvän, men det är ju inte samma stimulans som vid oralsex, så vad beror detta på? Det gör inte ont men känns lite olustigt.

Det är inget ovanligt att armar och ben spänner sig som du beskriver i och med en orgasm. Så ja, jag skulle gissa på att det är det som är på väg att hända (och händer?). Du har ju tidigare haft dessa kramper i och med orgasm och det talar för att detta är fallet. Att det nu känns vid tillfällen där det inte kändes förut kan ha att göra med att du får andra orgasmer med din nya kille. Du vet, varje match är unik. Upplever du kramperna hämmande för orgasmen kan du köra med lite ”avslappningsövningar” – till exempel ta en kort paus när du känner det komma och ta ett djupt andetag och slappna av. Tänk att det mesta sitter i ditt huvud och vill du vara avslappnad så kan du faktiskt säga till din kropp att vara det. Kramper som dessa kan även ha att göra med en överbelastning av nervsystem som kan ha med ryggbesvär att göra. Det behöver inte alls vara så, men har du ryggproblem kan detta vara orsaken och i så fall bör du knalla iväg till kiropraktorn.

”Han kommer bara när jag runkar”

 

Min kille sedan åtta månader tillbaka får aldrig orgasm när vi har sex utan bara när jag runkar av honom. Han har dock kommit vid samlag i tidigare förhållanden, vet dock inte hur ofta. Det är frustrerande! Vad ska jag göra?

Ibland kan det krävas lite mer tid för att bli ordentligt trygg, men ni har ju ändå varit tillsammans ett tag. Men det kan säkert ändå handla om något mentalt, en spärr helt enkelt. Vad den beror på är svårt att svara på, men det är inte uteslutet att det har med gamla erfarenheter eller skam att göra. Eller så är det bara hans sätt, vi har alla våra grejer vi gillar extra. Kanske han blivit så van vid just den grejen att inget annat funkar? Ert problem är kanske inte så stort egentligen, för han kommer ju faktiskt visst under sex. Sex är ju inte bara penetration. Du undrar hur du kan ge din kille orgasm – det gör du ju faktiskt redan. Hur svårt det än är så är nog att det enda ni/du kan göra är att släppa frustrationen, för den gör ingen glad. Ha inte penetrationssprut som mål, så kommer det komma när ni minst anar, när ni är som mest avslappnade och inne i stunden.

”Hur onanerar folk?”

 

Jag undrar lite över hur folk brukar onanera. Är det vanligast att använda händer och fingrar eller har de flesta en dildo till hjälp? Känner att jag inte riktigt vågar fråga mina kompisar om hur de gör.

Dina tjejkompisar säkert skulle vara till mer hjälp än du tror. Testa! Förmodligen har de tänkt samma eller liknande tankar. Nu till din fråga. Det är svårt att riktigt veta, vad som är vanligast, men en kvalificerad gissning är att det är händerna som är vanligast. Det är ju så behändigt att man alltid har dem redo – det krävs ingen planering eller speciell plats. Det är också så de flesta börjar experimentera med onani, genom att helt enkelt ta på sig själva. Ofta hittar man ”sin grej” med fingrarna och ofta fortsätter man med det – och lägger till en sexleksak på vägen. Men! Självklart finns det massor som bara kör med en sexleksak, för att de helt enkelt gillar det bäst. Så, alla gör olika, man gör som man vill och allt det där. Men fingrar är förmodligen vanligast!

”Jag har svårt att komma”

 

Jag har aldrig haft något problem med min sexlust men jag har svårt att komma. Eller svårt och svårt, jag funderar på om jag någonsin har fått orgasm. När jag och min pojkvän myser slutar det ofta med att vi ”juckar” mot varandra, jag brukar ligga överst så att min klitoris stimuleras. Då känns det som att jag får som sammandragningar mellan benen. Det är jätteskönt men det varar bara i typ tre sekunder. Är det orgasm jag får? Hur man får jätteintensiva orgasmer? Tips?

Det är mest troligt att det är en orgasm du får. Det låter ju superhärligt och försök slappna av och njuta varje gång du känner så! För alla är inte en orgasm helt himlastormande explosivt som lämnar en alldeles skakig och svettig. För många är det bara just – skönt. Så du kanske siktar lite högt? Visst finns det knep för att intensifiera sina orgasmer. Din kille och du kan vinna mycket på att experimentera med nya ställningar, vinklar och typer av stimulans. Kanske kan ni hitta nya vinklar och vrår av dig där du är känsligare än du tror? Sen är ju knipövningar är ett bra sätt. Köp en kama sutra-bok och några geishakulor – men glöm för guds skull inte att njuta av det sköna du faktiskt känner, så att du inte bara fokuserar på att jaga något som du kanske redan har hittat.

”Jag är så känslig där nere”

 

När jag är på väg att komma eller kommer blir jag så känslig därnere. Vill nästan bara putta bort killen och be honom sluta för att det blir så känsligt. Efteråt njuter jag men jag vill kunna njuta under tiden vi håller på också. Finns det något sätt att få underlivet mindre känsligt?

Det är vanligt att vi blir känsliga därnere och runt omkring av orgasm. Du kan njuta under tiden ni håller på och du kommer att njuta under tiden ni håller på! Dels kan du gott be honom ta det lite lugnare när det blir sådär känsligt, bestäm tempot och trycket. Så istället för ”sluta”, säg ”lugn” och säg till när det känns bra och skönt. Sen gäller att koppla in hjärnan. Rent fysiskt vill du sparka bort honom för att det liksom blir för mycket, det känns som att du ska kissa på dig och sprängas i bitar samtidigt typ. Det kommer du inte att göra. Du kommer att få ditt livs förmodligen skönaste orgasm. Kopplar du hjärnan och underlivet till varandra och får dem att jobba i synk med varandra, så att din hjärna förstår varthän det här barkar, så kommer reflexen att putta bort honom försvinna och allt bli ljuvligt. Ta några djupa andetag och koncentrera dig på uppgiften så kommer du märka skillnad, även om det kan ta några gånger innan tekniken sitter. Det här är, vilket ter sig ganska uppenbart, ingen vetenskap. Men pröva! Och förhoppningsvis funkar det.

”Jag får orgasm på gymmet!”

 

Jag har ett litet ”problem” och det är att jag får orgasm (vaginal) när jag gymmar. Främst är det vid olika magövningar och spänner mitt bäcken. Vad beror det på? Jag har aldrig fått en vaginal orgasm vid samlag.

Visst handlar det om dina bäckenbensmuskler, som även kallas knipmuskler. Det låter som att du är extremt vältränad där och att du helt enkelt kniper när du gör vissa övningar. Men det har nog även en del att göra med din magmuskulatur. Som säkert också är ganska vältränad och att du liksom när du spänner magen kramar åt alla känsliga delar där innanför. Detta händer ju inte alla vältränade, men vi är ju alla olika känsliga. Du använder citationstecken för att påpeka att det kanske inte är det värsta och hemskaste problemet i universum, men lyxproblem är också problem. Försök tänka bort orgasmerna på gymmet (när du inte vill att de ska infinna sig). Alltså försöka lära dig att känna igen när de närmar sig och helt enkelt försöka slappna av i de musklerna – tänk bort kraften därifrån. Det låter flummigt men det funkar faktiskt. På samma sätt kan du försöka tänka dit orgasmen när du har sex. Spänn musklerna precis som du gör på gymmet under samlaget, så har du nog en vaginal orgasm som i en liten ask.     

Hur mycket bränner onani?

 

Alla vet ju att man bränner en hel del kalorier när man har samlag eller sex med någon. Men när man har sex med sig själv då? Man blir ju svettig och kan få kramp i benen. Så, frågan är: Bränner man något om man har sex med sig själv? Och i så fall hur mycket?

Det finns de som säger att man bränner 365 kalorier på en orgasm och vissa som påstår att en onani-session bränner mer än en joggingrunda. Det är nog ganska så rejält överdrivna uppgifter, men klart man bränner kalorier när man onanerar. Hur mycket beror givetvis på hur aktiv, lång och rörlig onani du utövar. Satsa på mycket onani och massor av orgasmer så blir du helt klart redo för beachen in no time, inte bara på grund av energi du förbrukar utan också för all energi du får!

”Jag får aldrig orgasm”

 

Jag har aldrig fått orgasm. Har ett aktivt och bra sexliv men kommer aldrig. Jag gör knipövningar och stimulerar klitoris, men inget funkar! Vad ska jag göra?

Som du säkert hört förut å är det viktigaste att vara totalt avslappnad i sinnet och tillfreds med dig själv rent sexuellt så att du inte ligger och spänner dig eller tänker på annat – utan verkligen till hundra procent kan befinna dig i situationen med både kropp och huvud. Också megaviktigt är att du är riktigt kåt – orgasmen kommer inte som en ensam företeelse utan är bara avslutningen på en längre upphetsning. Funkar allt detta ska det även till att fysiken stämmer. Knipövingar är bra! Det är inte för intet den muskulaturen (bäckenbottenmuskulaturen) du tränar upp med hjälp av dem kallas ”orgasmmuskeln”. Men det räcker inte med att göra dem om du inte använder dem. När du har sex, tänk på att knipa lite extra med jämna mellanrum – snabbare och snabbare om det känns bra. Men det är inte säkert att det gör susen heller eftersom orgasmen för många envisas med att vara så fruktansvärt svåruppnåelig. De allra flesta kvinnor kommer av klitorisstimulans (om allt ovanstående redan är på plats vill säga) – och kanske gäller det även dig, bara att du inte blivit stimulerad på rätt sätt för dig. Testa olika former av stimulans (fingrar, vibrator, oralsex) och olika hastigheter, rytm och hårdhet. Med det inte menat att du bara kan gå rätt på klitoris och gnugga och tro att en orgasm kommer – det krävs som sagt att du är mer än mycket upphetsad! Slutligen vill jag även upplysa om g-punkten som ytterligare ett alternativ till vad som gör det för just dig – den ligger cirka fem centimeter upp i slidan mot främre slidväggen. Den kan vara lite klurig att hitta men jakten kan mycket väl vara värt det.

Fler orgasm-tips? Klicka dig vidare till VR:s stora orgasmguide!

Dessutom – här och här delar VR-läsarna med sig av sina bästa onani-tips…

 

Fler sexiga kategorier

 

Analsex

Graviditet

Kärlek

Könssjukdomar

Oralsex

Oskuld

Samlag och lust

Sexleksaker

Sexställningar

Snoppar och stånd

Preventivmedel

Underliv och bröst


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white