in

Olika typer av KK-förhållanden – och vilka risker man ska se upp för

KK olika förhållanden och risker

Härligt hett sex utan förpliktelser och ansvar? För vissa är en KK-relation rena drömmen, men för många blir det snarare en snårig mardröm. Vad händer när okomplicerat blir superkomplicerat? VeckoRevyn reder ut all förvirring kring fenomenet ”KK”. Mer

Ett KK-förhållande kan vara oslagbart – en rejäl dos närhet samtidigt som du har friheten som singel i behåll. Det är nog många som kan skriva under på att en KK-relation inte är något som kan hålla för evigt, utan bara funkar under en viss tid. Även om KK-förhållandet börjar som en oslagbar deal slutar det ofta i tårar eller bråk. Svartsjuka, dålig kommunikation och – det kanske allra vanligaste – att den ena partnerns känslor blir starkare än den andras, är sådant som tyvärr kan göra en sådan relation till allt annat än okomplicerat sex.  

Vad är KK förkortning för?

KK är alltså från början en förkortning av ordet knullkompis – alltså en kompis man har sex med. Men är det först en kompis, som man sedan börjar ha sex med? Eller är det någon man blir kompis med för att man har sex? VeckoRevyn har identifierat de tre vanligaste typerna av KK-förhållanden och låter sex-och relationsrådgivaren, Eva Bergmark från p-guiden.nu dela med sig av tips, tankar och varningstecken.

KK-relation 1: Gå hem ihop efter en utekväll

Ni träffas ute i stort sett varje helg och det slutar nästan alltid med att ni åker hem tillsammans. Frukost tillsammans morgonen därefter är otänkbart, den som är gäst finner sig snällt i att traska hemåt redan i gryningen. I veckorna hörs ni inte alls, men under en utekväll kan du räkna med fyllesamtal och sms i stil med ”Kan jag komma förbi?” och ”Tänker på dig, vad gör du?”. Det här har hållit på ett bra tag, så länge att du innerst inne vet att det aldrig kommer bli ni på riktigt. Men ändå kan du inte motstå din KK i nattens dimma…

Känner du igen dig?

Inte så konstigt, det här är en av de vanligaste KK-förhållandena. Du är mycket väl medveten om att du och din lover inte kommer inleda någon seriös relation, och det är självklart okej så länge ingen av er vill gå längre i er relation. Så fort någon av er börjar känna att relationen tappar värde eller att det hela börjar bli något större för en av er är det dags att avsluta relationen med det samma, även om det betyder en tom säng under de korta helgnattstimmarna.

Så säger experten:

Det finns risk att den ena blir mer känslomässigt engagerad än vad som var tänkt från början. Bryts inte KK-förhållandet här hamnar den ena i underläge och riskerar att bli utnyttjad både sexuellt och känslomässigt.

träffa KK på krogen

KK-relation 2: KK eller mer?

Ni är bra kompisar. Ni träffas ofta precis som polare gör – kollar på film, snackar om allt och trivs i varandras sällskap. Båda är singlar och umgås ju ändå, så varför inte ha sex också? Ni är helt överens om att det är en KK-relation det handlar om, och absolut inget annat. Det skulle ju förstöra er fina vänskap och det vill ingen av er. 

Känner du igen dig?

Detta är den konstellation som förmodligen har störst potential att fungera, men precis som med alla andra KK-förhållanden blir det svårare att hålla fast vid den under en längre period. Eftersom ni nästan har allt ett ”vanligt” förhållande innehåller – vänskap, en avslappnad relation och bra sex – är risken stor att någon av er kommer vilja mer i framtiden. Här gäller det alltså att verkligen stämma av regelbundet att ni är på samma nivå känslomässigt.

Så säger experten

Uppenbart att den fina vänskapen kan förstöras. Börjar man att ha sex med varandra följer i de flesta fall att man blir intimare vilket i sin tur ger upphov till att man blir kär. I bästa fall båda, i värsta fall bara ena parten som då kommer hamna i underläge.

kk vänner

KK-relation 3: Att ligga med sitt ex

Ni har gjort slut och ja, du är faktiskt helt över ditt ex. Men ni kommer fortfarande väldigt bra överens och du minns hur bra sexet var mellan er. Det kanske började med att ni stötte på varandra ute någon gång och för gamla tiders skull bestämde er för att återförenas mellan lakanen. Men eftersom ni har en historia blev det naturligt att ni ändå hördes av och nu träffas ni någon gång då och då och har sex.

Känner du igen dig?

Det tar tid och kraft att hitta någon man synkar med sexuellt, så har du hittat en sådan person är det är lätt att trilla dit igen även om ni gjort slut! Det gäller att vara lyhörd för de känslor som kan återuppstå.

Så säger experten

Det finns en risk för att känslorna ändå blommar upp hos någon part. Gör de det hos båda är det ju bara bra. Men risken finns förstås att bara den ena parten blir kär igen. Här är det viktigt att man är helt ärliga mot varandra, att båda är överens om att man bara vill ha sex och inget mer.

kk ex

”Faran är att någon blir lidande i en KK-relation”

Eva Bergmark, vad kan du säga rent allmänt om sex utan känslor?

– Att det mycket sällan kan hållas isär. Det är viktigt skilja från ett ”one-night-stand” som är ren lust och kåthet men ingen känslomässig bindning. I ett KK-förhållande finns oftast känslor med, som för en nära vän.

Vad skulle du säga är farorna med ett KK-förhållande?

– Att någon part blir lidande. Den som blir kär eller känslomässigt beroende av sin KK hamnar i underläge och mår oftast inte bra.

Fördelarna?
– Egentligen inga. Det kan vara så att om man vill få sitt sexuella behov tillfredsställt, men inte träffar någon att bli kär i. Då är man åtminstone trygg med sin KK.

När börjar det bli destruktivt?
– När ena parten blir kär och/eller beroende av sin KK. Speciellt om ens KK förstår detta men att man ändå inte slutar att ha sex med varandra. Då blir det ett destruktivt förhållande som även äventyrar vänskapen.

Finns det några varningstecken på när det är dags att avsluta?
– Om någon part känner sig kränkt, sårad eller ledsen. Beter sig kompisen på sådant vis att man förstår att ens känslor inte är besvarade är det dags att avsluta sitt KK-förhållande.

Text: Hannah Arnhög & Josefin Knave


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white