in

Lider du av PPS? (Perfekta pojkväns-syndromet)

pps 700

Förstör PPS (perfekta pojkvänssyndromet) dina chanser till kärlek? VR:s expert Hannah Arnhög har botemedlet för ofrivilliga singlar.

Mer

Problem 1. Gräset är grönare på andra sidan

Du tycker: Att det alltid går att hitta någon som är bättre. När du dejtar vill du nästan påbörja nästa dejt innan den första är avslutad. Är du dessutom en person som nätdejtar är det lätt att du hela tiden letar efter nya personer att träffa. Är gräset verkligen grönare på andra sidan? När vet du att du ska nöja dig?

Hannahs tips: Det är många tjejer, och killar, som ständigt är på jakt efter någonting bättre. Det är lätt när man dejtar att man tänker ”Bara en till, nästa kille eller tjej är nog perfekt”. Känner du igen dig? Visst ska man inte nöja sig med någon som det känns halvbra med, eller någon för stunden. Självklart ska du vara tillsammans med den personen som du tycker är bäst (för dig). Men finns det någon som är perfekt? Svaret är nej. Det finns förmodligen ingenting som heter perfekt. Men när du blir kär i en person och den i dig, då blir ni perfekta tillsammans. Våga låta det ta tid att lära känna honom/henne. Skadar det verkligen att ge personen du dejtat en till chans? Det värsta som kan hända är att det inte klickar och det bästa som kan hända är ju faktiskt att du kan bli kär.

Problem 2. Hans kläder är fula

Du tycker: Att allt är tipptopp med snubben, men hans skor är hemska. Eller så sitter byxorna illa i rumpan. Eller så är den där mössan han har fått av sin mormor fruktansvärd. Hans klädstil är helt enkelt inte perfekt i dina ögon.

Hannahs tips: Ingen har en komplett garderob som är perfekt, eller hur? Jo, kanske killarna i Gossip girl, men det är ju inte verkligheten. Har inte du också några plagg som kanske inte uppskattas av din kille? Huvudsaken är att personen ifråga trivs med hur den ser ut. Har det hänt dig att du dumpat killen efter en dejt för att han har för fula skor? Då är du inte ensam. Det är många människor som är petiga med hur ens framtida partner klär sig. Men åter igen, vad är viktigast? Hur han är som person, eller vad han har på fötterna? Man ska inte förändra den man är tillsammans med, men man kan alltid följa med som smakråd på nästa shoppingtur.

Problem 3. Han är inte lika bra som dina kompisars killar

Du tycker: Att din väninnas pojkvän verkar så himla mycket bättre på alla sätt och vis. De verkar aldrig bråka, han är inte ute och festar på nätterna och han verkar så gullig mot henne. De går ut och äter romantiska middagar och gör roliga saker tillsammans. Är det dags att dumpa din kille?

Hannahs tips: Det är lätt att jämföra sitt förhållande med andras, men gör inte det. När det kommer till förhållanden har man lätt för att se allt det som är negativt, istället för att se det som faktiskt är bra. Sen finns det de som gärna skryter om sina förhållanden och undanhåller dåliga saker. Då kan man lätt tro att de har det så himla bra. De bråkar säkert också om disk och städning. Istället för att fundera på hur andra har det ska du fokusera på ditt eget förhållande. Skriv ner en lista på alla saker du älskar med din kille. När du skrivit listan kommer du att inse att det är de små sakerna som gör att du älskar honom. Blir inte listan så lång kanske ni ska prata med varandra och se vad ni kan göra för att få det att fungera bättre.

Problem 4. Han är inte som i filmerna

Du tycker: Att han skulle kunna vara så mycket mer än han är. Du har tittat på alla romantiska filmer som finns och tror på riktigt att det finns såna killar någonstans. Du har sett filmer som The holiday hundra gånger och tror fortfarande att det finns en Jude Law för dig.

Hannahs tips: Film är film och du befinner dig ju i verkligheten. Ja, det finns vissa killar som är superromantiska, som älskar att skämma bort sina tjejer med presenter och resor. Som kommer och knackar på din dörr och frågar om du vill gifta dig. Men handen på hjärtat, vill du verkligen ha det så? Skulle inte filmkille-beteende blir lite tradigt i längden? Om inte, så får du nog leta länge innan du hittar någon som är precis som på film. Tänk på att kärleken i sig kan få dig att känna dig som en prinsessa, stirra dig inte blind på hans handlingar, utan tänk på hur han är som person.

Problem 5. Han är inte tillräckligt snygg

Du tycker: Att han har för smala ben, för pösig mage, för lite skägg, för små händer, är för kort eller kanske för lång. Näsan kanske är krokig eller för stor. Listan kan göras lång på saker som inte är perfekta med din pojkvän/drömpartner/dejt.

Hannahs tips: Det är bra att ha höga krav. Men när vet man om de är orimliga? Att ha en partner som bryr sig om dig, älskar dig för den du är och är snäll är så mycket viktigare än att han ser ”perfekt” ut. Att ha utseendekrav kan göra att du missar många bra killar längst vägen. Är du kär i din kille så spelar det ingen roll om han har skavanker här och där. Sen är det självklart att personen ifråga måste attrahera dig. Men när du är på en dejt och börjar fokusera på hans ben istället för hans personlighet bör du fråga dig själv: Vad tycker du är viktigast med en framtida partner? Hur han är, eller hur tjocka/smala hans ben är?


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white