in

Kompisens ex: Lovligt byte eller förbjuden frukt?

Hur tänker killar om sex och kärlek?

SEX och KÄRLEK. Förbjuden frukt smakar bäst, sägs det. Samtidigt kan eftersmaken bli bitter. Men när är det okej att dejta tjejkompisens ex? Hur tänker killar egentligen kring den berömda ”ex-faktorn”, sex och relationer? VR:s manlige reporter reder ut problemen.

Mer

Låt oss anta att jag är en skitsnygg kille. Sjukt smart också, på ett kvickt och roligt sätt som får dig att skratta oavbrutet. Vidare är jag generös, omtänksam och hjälpsam.
Självklart är jag också både stadd vid god kassa och kanske universums bästa älskare. Ja, låt oss anta att det är så. Och det bästa av allt: Det är DIG jag vill ha (grattis förresten)!
Men innan du gör din glädjepiruett är det en sak som måste avslöjas: Jag har precis varit tillsammans med din bästa kompis, som vi för enkelhetens skull kan kalla Ida. Hon har också intygat, i förtrolighet, att jag verkligen är smart, rolig, generös, omtänksam, hjälpsam, rik, samt får Don Juan att framstå som en tafflig yngling med akne i sängen. Att jag är snygg kan du själv se – det var det första som slog dig när vi sågs första gången. Ha i åtanke att vi fortfarande ”antar” här.

Okej, till din kompis Ida: Jag dumpade henne. Inte på ett oschysst sätt såklart – det skulle jag aldrig göra. Är ju en gentleman. Ida är en bra tjej på alla sätt, men någon kärlek var det aldrig frågan om. Det är ju dig jag vill ha! Så har det alltid varit, sedan första gången jag mötte din blick. Ida råkade bara komma först. Och du känner precis likadant. Jag skulle säga att vi har en framtid tillsammans. Kanske barn och hus och hela kalaset.


Frågan är hur vi gör med Ida? Hon är helt knäckt. Förstörd. På riktigt. Och det är hos dig, bästa vännen, som hon söker tröst. Och medan hon gråter ut på din axel framför ”Pretty woman” (eftersom jag påminner lite om en ung Richard Gere) flyger din tankar iväg till mig. Det kunde vara vi som satt där tillsammans i soffan. Visserligen inte framför ”Pretty woman”, men någon annan – bra – film. ”Mandomsprovet” kanske. Det är en fin film för förälskade par.  
Den enes lycka, den andres olycka. Sorgligt, men ofta sant. Tyvärr finns det inga givna svar, men för att du ska få en idé om hur vi killar resonerar har jag sammanställt några vanliga frågor med tillhörande svar. Och vad det gäller dig och mig tror jag att vi avvaktar lite och hoppas på att Ida snart finner en ny kärlek. Även om det blir svårt att hitta någon som lever upp till min nivå (och självgodhet).

Okej eller inte? Killen svarar:

TIDEN LÄKER ALLA SÅR

Tiden läker alla sår, sägs det – eller? Finns det några oskrivna tidsregler? Jag och din kompis Kristoffer gjorde slut för två veckor sedan, är det nu fritt fram för dig, som hans kompis, att dejta mig?

HAN SVARAR: Det stämmer att tiden läker alla sår. Dock är det inga sår som läks på ynka två veckor. Tyvärr. För även hur gärna jag vill dejta dig, så är det för nära inpå ditt och Kristoffers förhållande. Det går heller inte att säga några exakta tidsreger. Det beror på hur länge ni har varit tillsammans och hur seriöst förhållandet var. Låt oss avvakta och se vad som händer. 

HAN DUMPADE MIG

Spelar det någon roll hur dumpningen gick till? Min kille Uffe dumpade mig för två månader sedan, kärleken dog ut, egentligen var vi nog bara vänner. Är det fritt fram för hans killkompisar att lägga in en stöt på mig nu?


HAN SVARAR: Dumpningen till trots låter du inte särskilt förkrossad. Uffe verkar överleva han också. Så visst, det är, mer eller mindre, fritt fram som gäller för Uffes kompisar. Må bäste man vinna.

FÖRSTÖR JAG VÅR VÄNSKAP?

Du och jag har ju varit kompisar länge. Vad du kanske inte riktigt vet är att jag har varit sugen på dig sedan dag ett. Vi har setts då och då, och har alltid lika kul. Äntligen tar det slut med din tråkiga tjej! Utnyttjar jag vår vänskap om jag försöka släpa med dig hem din första kväll på stan ute som singel?

Han svarar: Inte alls. Det är bara tjejer som resonerar så kring ”förstörd vänskap”.
Låt oss ta chansen, säger jag. Vad hindrar oss? Hämta din jacka, så åker vi direkt. Hem
till dig eller mig?

MEN DET HAR GÅTT ETT ÅR

Nu har det gått ett år. Kristoffer och jag var i och för sig väldigt seriösa, och ni är bra vänner, men kan du ändå tänka dig att bjuda mig på middag?

HAN SVARAR: Middag känns lite väl avancerat. Vi kan börja med att ses över en kopp kaffe eller lunch. Här gäller att skynda långsamt. Fortsätter vi att träffas och jag får känslor för dig måste jag ändå stämma av läget med Kristoffer. Ni var ju trots allt, som du säger, väldigt seriösa.

JAG RÅDUMPADE HONOM

Jag rådumpade min stackars Oscar. Han var ju faktiskt ändå bara din töntiga kompis som jämt hängde på dig. Och det vet du också. Känns det okej för dig, kan du väl ta ut mig på en dejt?


HAN SVARAR: Oscar är en skön kille och bra kompis. Faktum är att han är alldeles för bra för dig. Om några månader kommer han också inse vilken falsk guldgrävande bitch du är. Och nej, dejt är inte aktuellt. Jag och Oscar ska ut med två andra tjejer. Trevliga, och snygga, sådana.

HAN ÄR HELT FÖRSTÖRD

Det tog slut för en vecka sedan. Din kompis Fredrik är förstörd, men jag är så sugen på dig att jag håller på att gå av. Det visar jag extremt tydligt när vi ses ute, och någonstans vet jag att du också vill … Hur reagerar du?

HAN SVARAR: Först och främst blir jag smickrad av alla tjejer som är sugna på mig. Nästan alla i alla fall. Och i ärlighetens namn är jag sjukt sugen på dig också, men här gäller det att lägga band på sig. Ett tag i alla fall. Därför ber jag dig att inte fresta mig när vi ses ute. Vi avvaktar och ser vad som händer. Dessutom kanske det bara är en fysisk grej mellan oss och det är inte värt att göra Fredrik ännu mer knäckt för ett ligg. Det behovet kan vi båda tillfredställa på andra och schystare sätt som inte sårar våra nära och kära. 

JAG GRÅTER UT PÅ DIN AXEL

Jag är råsnygg, du har haft en hemlig crush på mig under hela mitt förhållande med din bästis Sebastian. Nu är det slut och jag gråter ut på din axel. Jag är ledsen och sårbar, tar du chansen?

HAN SVARAR: Jag drömmer om att ta chansen, men låter det stanna vid drömmar. Sebastians vänskap vill jag gärna ha kvar. Och du är inte den enda snygga tjejen i stan.

DU VAR IHOP MED MIN KOMPIS

Du var tillsammans med min tjejkompis Maria. Det tog slut i julas, men du och jag har behållit kontakten lite i smyg. Vi gillar ju varandra! Men det gillar inte Maria. Nu är jag beredd att säga upp vänskapen med henne för din (och vår!) skull. Vi har ju en framtid ihop …

HAN SVARAR: Jag har inga problem om du säger upp vänskapen med Maria. Det påverkar ju inte mig och mitt liv. Däremot känner jag mig något pressad om du gör det för att du tror vi har en framtid ihop. Har vi verkligen det? Så här gör vi tycker jag: fortsätt du att vara kompis med Maria och strunta i mig. Det blir bäst så.

JAG OCH DIN JOBBKOMPIS

Okej, jag och din arbetskompis Alex gick hem ihop och hade sex under en period i vintras. Eftersom du är en reko kille så känns det inte rätt för dig, nu när jag vill ha dig. Men om jag inte ger mig, faller du då till slut?

HAN SVARAR: Vi är båda människor och jag har full förståelse för dina singelbehov – så länge det inte går till överdrift. Att gå hem med Alex visar också på omdöme och smak. Jag faller enklare än vad du tror.

KAN DU TA MIG PÅ ALLVAR?

Du och jag har haft ett slags konstigt hemsläp-förhållande de senaste veckorna. Ganska sporadiskt, men vi har gått hem ihop varje gång vi träffats ute på. Problemet är att jag har varit upptagen, men nu gjort slag i saken och dumpat honom. Du känner honom ytligt. Nu är jag såklart sugen på en dejt. Kan du ta mig på allvar?

HAN SVARAR: Oj, det här var svårt. Det beror på omständigheterna. Förhållanden som inleds med en sexuell relation kan vara en nog så bra början. Vi vet ju redan att den delen funkar eftersom vi ideligen går hem med varandra. Att du praktiskt taget varit otrogen mot din gamla kille är däremot inte så bra. Hans och min ytliga vänskap bryr jag mig inte om. Svårt som sagt. Låt oss ta en dejt. Kan ju inte skada. Dessutom vore det roligt att se dig någon annan tidpunkt än mellan klockan 01 och 11.00. Men du, jag väljer restaurang. 

DITT GÄNG=MINA EX (OPPS!)

Vi umgås i samma gäng och genom åren har jag väl kanske betat av en tre eller möjligtvis fyra av dina polare. Plötsligt finner vi varandra och har hur kul som helst ihop. Vi klaffar! Kan du och din stolthet ta att jag har varit med flera i ditt gäng? Hur resonerar du?

HAN SVARAR: Aj, aj, det här är svettigt! I princip har jag svårt att ta det. Mycket svårt. Det kommer alltid finnas där och framkalla obehagliga bilder. Men om vi verkligen klaffar –  på alla plan – så finns det en möjlighet. Och på alla plan menar jag även sexuellt. Låt mig göra lite efterforskningar och återkomma.

HAN ÄR DÅLIG I SÄNGEN

Jag är tillsammans med din killkompis Niklas. I förtroende berättar jag för dig hur dålig och enformig han är i sängen. Du märker att jag lägger in en stöt på dig, tar du chansen för ett one night stand? Kom igen, ingen får reda på det …

HAN SVARAR: Det kunde man verkligen tänka sig – att Niklas var urusel i sängen. Han har alltid varit lite trevande, fumlig och försynt. Ingen kommer få reda på det säger du? Ja, det brukar heta så. Äh, låt oss skrida till verket. Niklas är ändå så förbannat torr. Honom kan jag leva utan.

JAG DEJTADE DIN BROR

Vi träffas ute och ser varandra över baren – attraktionen är uppenbar. Vi pratar och du bjuder på drinkar, nu är det bara så att jag varit ihop med din två år yngre bror för ett år sedan. En kort fling, men ändå. Kan det funka? Kom igen då, skit i honom …


HAN SVARAR: En kort fling säger du? Visst, inga problem. En bror är inte alls lika farligt som en kompis. Är det bara okej med honom, så kör vi!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white