in

Om du är med någon som “inte är redo för ett förhållande” – läs det här

relation advice break up

”Jag är inte redo för ett förhållande” kan vara den mest använda meningen någonsin, men varför är det så svårt att acceptera? Kärleksexperterna berättar varför vi aldrig ska nöja oss i en relation och när det att dags att lämna! Mer

Alla kärleksrelationer ser olika ut men något som kan vara svårt när man vill få ett förhållande att funka är om en av parterna inte är lika känslomässigt involverad som den andra. Att känna att du ger mer än du får i en relation är kort och gott döden för förhållandet. Men hur vet man om man lever med någon som inte älskar dig precis lika villkorslöst som du älskar den — och när är det dags att ge upp?

Meningen “jag är inte redo för ett förhållande” eller “jag är ingen förhållandeperson” är något som de flesta någon gång fått sagt till sig… eller sagt till någon annan. Och alla vet att det som den meningen ofta innebär är att personen bara inte är tillräckligt säker på att det är just DIG hen vill ha en relation med. Denna insikt gör ont och även om du vänder och vrider på dig själv för att hen ska förstå att ni hör ihop, ja du kanske tänker att du kan få hen att ändra sig bara du älskar för er bådas skull, så funkar denna strategi typ en procent av fallen.

Att leva med en person som inte ger lika mycket kärlek som den tar, får dig att känna dig ensam i er tvåsamhet och fastän vissa människor kräver en andra (eller tredje?) chans för att förstå vad den har, är det också upp till dig själv att inse ditt värde och veta när det är dags att dra.

Till Elite Daily säger relationsexperten Alexis Nicole White:

— Om du har erfarenhet av att blivit sviken av personer du älskat tidigare, finns ett beteende av att söka efter trygghet i en tvåsamhet oavsett om du inte får villkorslös kärlek tillbaka, du nöjer dig helt enkelt.

Detta menar Alexis är för du inte har ett behov av att känna kärlek tillbaka för du inte har erfarenhet av att ha fått känna det innan.

Psykoterapeuten Dr. Lesliebeth Wish menar däremot att när man upplever att man älskar en partner mer än vad partnern älskar en tillbaka, kan det bara handla om att din partner utrycker kärleken på ett annat sätt än du.

— Till exempel kan någon köpa presenter för att visa kärlek medan en annan tar hand om ekonomin i hushållet, säger Dr. Wish.

Hon menar alltså att vi inte ska vara för snabba med att anta att vår partner har problem med närhet eller att binda sig, utan det handlar om er kommunikation.

Men det båda är överens om är att du känner tydligt om relationen är sund för dig eller inte. Vissa par kan prata olika språk när det kommer till att utrycka känslor medan vissa känner en orättvisa eller obalans i hur mycket vi ger mot för vad vi får. En relation ska vara utvecklande och inte medioker menar Dr. Wish. Vet du ditt eget värde förstår du att du inte ska nöja dig utan veta vad du förtjänar.

Så känner du nu att du lever i en relation där din partner är känslomässigt instabil eller helt enkelt inte redo at binda sig, har Dr. Wish ett råd:

— Innan du lämnar, föreslå parterapi för att se om er syn på relationen är skadlig eller sund. Lär er hur ni visar er kärlek till varandra men berätta också hur det känns när du inte känner dig älskad. På så vis skapar ni en förståelse för hur ni utrycker er och visar er kärlek.

Relationsexperten White avslutar med att säga att om din partner inte är villig att jobba på er relation, är det dags att gå.

— Det är aldrig okej att acceptera det minsta från någon, det är att nöja sig.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white