in

”Hur gör jag ena bröstet större?”

bild 7
"Hur gör jag ena bröstet större?"

VeckoRevyns sex- och kärleksexpert Hannah Arnhög svarar på era frågor!

Mer

dragarebrost

Hur gör jag ena bröstet större?

FRÅGA: Mina bröst är olika stora! Och inte lite heller, en hel bröststorlek! Är det normalt? Kommer det att växa brt? Jag tycker att det är fruktansvärt pinsamt, speciellt när bikinin ska på. Jag hoppas inte att det var en dum fråga.

SVAR: Det är väldigt vanligt att börsten har olika form eller storlek. Faktum är att jag skulle vilja påstå att nästan allas bröst mer eller mindre diffar på något sätt. En hel behåstorlek kanske inte är vad de allra flesta upplever, men väl en hel del.

Jag förstår att det inte känns toppen alla gånger, men tyvärr (eller tack och lov i de flesta fall) är vi alla skapta olika och ser ut som vi gör. Kanske kommer de att växa ikapp varandra, mycket kan hända om du till exempel äter p-piller, blir gravid eller ammar. Kroppen works in mysterious ways… Men det är också mycket möjligt att det här är något du får dras med. Och då finns det egentligen bara två alternativ – antingen finns det operationer du kan genomgå eller så lät du dig att tycka om dina bröst för vad de är. Och av dem två alternativen kan jag inte göra annat än att tipsa dig till det sistnämnda.

Svettproblem!

FRÅGA: Den här frågan kanske inte rktigt hör hit, men jag måste bara få fråga varför man får handsvett och fotsvett? Det är ett riktigt stort problem för mig. Ibland svettar jag så mycket att mina händer är helt genomblöta. /Petra, 20

SVAR: Jag förstår att det verkligen är jobbigt för dig, så jag tänkte att jag skulle kolla upp din fråga, och att det nog fanns ett enkelt svar. Men oj, säger jag bara! Det finns verkligen hur många som helst med dit t problem och lika många teorier till varför- Om du svettas så mycket på händer och fötter att du känner dig hämmad i ditt vardagsliv så lider du förmodligen av överdriven svettning, så kallad hyperhidors. Förmodligen är orsaken att du har överaktiva svettkörtlar. Orsaken till det är i sin tur inte helt känd, men oftast brukar problemen förvinna med åldern. Och så finns det massor av produkter som kan hjälpa dig. På Apoteket finns bland annat Absolut Torr, Bats antiperspirant creme och Ccs fotspray. På gents.se hittar du Maxim Antiperspirant roll-on och Maxim Antiperspirant wipes (det är alltid bra att använda svettprodukter för män, efterso de oftast är starkare och mer effektiva). Skulle inget av det här hjälpa bör du vända dig till vårdcentralen, som kan hjälpa dig med andra behandlingsmetoder och konsultation med läkare.

bildbrost

Ska jag göra slut?

FRÅGA: Jag är 28 år och har varit tillsammans med mina sambo i över sex år. Jag älskar honom, men vi vill så olika saker i livet och det blir bara värre. Jag flyttade från mina barndomsstad för jobbets skull, och träffade min kille här. Förutom honom känner jag inte direkt att jag har något som håller mig kvar här.

Jag har alltid haft pojkvän och har aldrig bott ensam. Jag känner att jag behöver klara mig själv. Hur ska jag annars kunna veta vad jag vill här i livet? Min kille och jag bråkar inte mycket, men vi går varandra på nerverna, och vi har ett fruktansvärt sexliv. Han tycker däremot att allt är bra. Jag fick för får några år sedan chansen att åka utomlands och jobba, men medan jag var där blev min kille så deprimerad att han fick läggas in på akutpsyk, och jag blev tvungen att åka hem. Nu har jag chansen att åka igen, och jag vill verkligen höra det och ta hand om mig själv, är det själviskt av mig? Jag oroar mig för hur han kommer reagera, vad ska jag göra med mitt/vårt liv? Jag blir tokig. Mår så fruktansvärt. /Helena, 28

SVAR: Jag förstår inte varför du inleder beskrivningen med att säga att du älskar din pojkvän. Det känns mer som ett rättfärdigande av det som följer än sanningen. För du har uppenbarligen redan bestämt dig för att du borde avluta förhållandet – och jag tycker att du har helt rätt. Som du säger själv vill ni helt olika saker, en dålig grundförutsättning. Att du kallar ert sexliv för fruktansvärt kan jag inte heller se något som helst positivt i. Sedan tror jag att du är inne på ett mycket viktigt – och riktigt – spår när du talar om att du vill ta hand om dig själv för att veta vad du vill. Jag tror aldrig att en människa kan älska, lära känna och leva med en annan människa om man inte älskar och lär känna sig själv först. Så nej, du är inte självisk, snarare vettig. Och du ska definitivt åka utomlands och göra det du känner att du vill göra för att lära känna dig själv. Jag förstår självklart att du är orolig för hur han kommer hantera det, men det är faktiskt ingenting du kan styra eller ta ansvar för. Kör nu ditt eget race och sök lyckan på egen hand innan du försöker göra någon annan lycklig!

Hår i rumpan – en killgrej?

FRÅGA: Jag har länge haft problem med att jag luktar illa mellan mina blygdläppar, alltså inte bara svett, utan mer illa. Jag tvättar mig med intimtvål, men har du något tips om hur jag kan känna mig fräschare? Jag undrar även om det är normalt med grövre hårväxt mellan skinkorna på tjejer!? Känns lite som en killgrej, men jag kanske har fel!? / Annelie, 25

SVAR: Förmodligen har du bakteriell obalans där nere. Om du tvättar dig med bra produkter ska du tnka på att tvätta dig mer sällan, och alltid använda bomullsunderkläder. Sov naken och använd inte för tajta brallor. Blir det ändå inte bttre skulle jag absolut gå till ungdomsmottagningen/gynekologen så kan de säkert hjälpa dig! Vad gäller hår i rumpan: nej, det är inte en killgrej! Det är mer bara en grej. Pratade faktiskt med två tjejkompisar om just rumphår häromdagen, en av dem har hur mycket som helst. Så precis som med det mesta är det olika från person till person, men varken konstigt eller ovanligt.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white