in

Har han kommit över sitt ex?

Har han kommit över sitt ex?

Verkar exflickvännen inte vara helt ute ur leken? VeckoRevyn presenterar den ultimata ex-guiden för dig som tvivlar på om din pojkvän verkligen har kommit över sitt ex. Läs och bli vis!

Mer

Han försvarar henne

Orosmoln 1

STOPP: Om hans ex på allvar beter sig illa åt, som att hon till exempel ringer och skriker i telefonen varje natt eller snackar skit om dig till era gemensamma vänner, då finns det ingen som helst anledning för honom att försvara henne. Om han inte fortfarande är kär i henne förstås… Då brukar all vett och reson flyga ut genom fönstret. Försvarar han hennes dåliga beteende är det tyvärr en stark varning på att han fortfarande har känslor för henne.

SE UPP: Ett ex kan fortfarande vara en vän och din kille har ändå haft starka känslor för henne tidigare. Att han ibland försvarar henne kan vara mer reflexmässigt än något annat. Speciellt om det var han som gjorde slut med henne. Då kan han ha skuldkänslor som får honom att försvara henne, även om hon beter sig tveksamt. Men händer det för ofta eller vid för allvarliga situationer uppgraderas hans beteende till röd nivå!

SLAPPNA AV: Det finns ett tillfälle då du nästan garanterat kan förvänta dig att din kille kommer att försvara sitt ex. Om du kritiserar henne. Då kommer han att vilja försvara sig själv och sin tjejsmak och försvarar därmed automatiskt henne. Han kan även plågas av skuldkänslor gentemot henne och om du kritiserar henne kan det spä på hans redan dåliga samvete. Håll inne med kritiken alltså!

Han har kvar bilder på henne

Orosmoln 2

STOPP: Ex-bilder under kudden, i plånboken eller inramade foton hängande på väggarna är helt klart bannlysta. Om han har bilder på sin exflickvän på någon av de platserna och inte vill ta bort dem, bör du fundera på hur han egentligen känner för henne. Varför skulle han ha kvar bilder på så tillgängliga platser om han inte längre har känslor för henne? Varning!

SE UPP: Om det skulle dyka upp en bild på exet iklädd säg bikini, i hans byrålåda eller väska så har du all rätt att känna dig lite misstänksam. Men låt honom förklara bilden innan du blir förbannad. Kanske låg den bara kvarglömd där? Din kille kanske inte har rensat hela sitt rum på bilder bara för att det tog slut. Ibland dyker olämpliga bilder upp men så länge han plockar bort dem och förklarar sig så kan du andas lugnt.

SLAPPNA AV: Vi lever i facebook/twitter/google/iphone-eran. Bilder har en tendens att hänga kvar oavsett om vi vill det eller inte. Om du skulle snubbla över (dock inte helt okej att snoka i hans dator, bara så du vet…) bilder på henne i hans dator eller i hans telefon så behöver det inte betyda att han brukar titta på dem på kvällarna och drömma sig bort. Det är helt okej att du ber honom ta bort dem men bli inte förvånad om fler dyker upp… Du kan väl Internets gyllene regel? Inget försvinner någonsin från internet. Har någon lagt upp det finns det alltid kvar någonstans i cyberspace!

Hon dumpade honom

Orosmoln 3:

STOPP: Han såg henne som sitt livs kärlek och de hade ett långt passionerat förhållande som slutade med att hon dumpade honom. Han lämnades totalt hjärtekrossad och tappade för en stund tron på kärleken. Om du träffade honom i det här stadiet och ni blev tillsammans snabbt efter hans hjärta blivit krossat kan du gott vara vaksam på hans känslor. Det är aldrig kul att vara rebound-tjejen. Se till att hans känslor för dig är äkta och att du inte bara är ett substitut för hans ex.

SE UPP: Att bli dumpad kan vara otroligt jobbigt även om man egentligen inte har särskilt starka känslor för personen som dumpar en. Din kille kan känna sig avfärdad och förminskad enbart på grund av dumpningen och det kan trigga vissa jobbiga känslor. Kanske idealiserar han henne nu bara för att hon dumpade honom. Han fick sitt ego tilltryckt och då kan det vara lätt att se tjejen som gjorde det som en utmaning. Här gäller det att få honom att avdramatisera hela händelsen. Det kunde väl lika gärna varit han som gjorde slut med henne? Påminn honom om det.

SLAPPNA AV: Ibland är killar bara för mesiga eller lata för att ta steget och göra slut på ett dåligt förhållande. Att hans ex dumpade honom behöver inte betyda att han grät floder, åt tonvis med choklad och somnade med hennes bild tryckt mot bröstkorgen varje natt. Tvärtom! Han kan mycket väl ha tyckt att förhållandet var lika dåligt som hon tyckte bara att det var hon som tog steget och avslutade deras gemensamma plåga. Ingen fara, alltså!

Han jämför dig med henne

Orosmoln 4:

STOPP: Det är aldrig okej att han jämför dig med sitt ex när ni har sex eller är intima. Då tänker han på henne i de situationerna och det luktar exkänslor lång väg!
Ibland är dock tjejer lite för nyfikna och faktiskt ber att få veta hur exet var i sängen. Gör inte det! Du förstör bara för dig själv och ger din kille en chans att säga saker som du antagligen egentligen inte vill höra. Killar är nämligen oftast inte så smidiga att de bara säger ”Åh älskling självklart är du bättre och snyggare på alla sätt”… de har en otrevlig tendens att vara lite ärligare än så.

SE UPP:
Att bli jämförd med pojkvännens ex är aldrig kul, speciellt inte om han gör det ofta och medvetet. Då börjar det också låta lite oroväckande. Tänker han på henne så mycket fortfarande? Om han jämför er på ett tydligt sätt och säger det till dig lite titt som tätt får du börja fundera på hans känslor. Du är inte hans exflickvän och det borde enbart vara positivt eftersom det ju uppenbarligen inte fungerade mellan dem. Han kan ju självklart jämföra er på ett sätt som framställer dig som bättre, men det där eviga snacket om exet är ändå inte roligt. Nu ska ni fokusera på ert förhållande och lämna det gamla bakom er. Förklara det för honom på ett tydligt sätt.

SLAPPNA AV: Om din grabb råkar häva ur sig vardagliga saker som ”Jaha, du steker bacon sådär, Lina brukade…” behöver det egentligen inte vara så farligt. Han är antagligen bara lite osmidig och tankspridd. Förklara hur det känns när han jämför dig med henne så slutar han antagligen rätt fort. Du kan ju fråga hur det skulle kännas om du alltid jämförde honom med ditt ex. Det skrämmer antagligen strumporna av honom.

De har kontakt

Orosmoln 5:

STOPP: Kontakt med ett ex behöver inte alls vara negativt, men när kontakten blir så pass intensiv att det handlar om varje dag (eller natt…) vajar orosflaggorna rejält. Oavsett om det är din kille eller hans ex som hör av sig så behöver det få ett slut. Om det är din kille som hör av sig till exet måste han uppenbarligen göra upp med sina känslor och bestämma för sig vem det är han vill ha.  Är det istället exet som hör av sig så får din kille faktiskt ta mod till sig och säga ifrån. Han kan inte bara försöka vara snäll mot henne om hon inte förstår att det verkligen är slut, det är bara elakt mot både dig och henne. Är han verkligen över henne så får han förklara det på ett tydligt sätt och be henne att sluta höra av sig.

SE UPP: Om din pojkvän försöker smyga med att han har kontakt med exet börjar det ringa varningsklockor. Varför behöver han smyga om allt är lugnt? Nej, ska de ha kontakt kan du absolut kräva att få veta vad det handlar om och varför de har kontakt. Anklaga honom inte i onödan, han kanske bara försöker få allt avklarat med henne på ett diskret sätt, men det kan ju tolkas som smygande. Var öppen med dina känslor och förklara hur det känns för dig när du märker att de har kontakt utan att han berättar om det för dig.

SLAPPNA AV: Bara för att de har gjort slut betyder inte det att hon försvinner från planeten.
Om de hade ett hyfsat långt förhållande finns det alltid saker som behöver klaras upp, det kan vara allt ifrån kvarglömda saker till förbeställda resor. Att de sedan håller en fortsatt vänskaplig kontakt på en normal nivå (inte varje dag med andra ord…) är bara bra. Det är när deras kontakt är ansträngd eller hemlig som du behöver oroa dig. Helt öppna telefonsamtal eller möten om praktiska eller vänskapliga ärenden behöver du inte oroa dig för. Speciellt inte om din kille berättar allt för dig och du får hänga med till eventuella möten med exet för att hämta nått gammalt våffeljärn eller vad din grabb nu kan ha glömt i hennes lya.

Han säger fel namn

Orosmoln 6:

STOPP: Säger han fel namn i intima situationer så måste du säga ifrån direkt. Visst, det kan få hända en gång om det är så att hans tidigare förhållande just tog slut och han helt ärligt bara säger fel. Men då snackar vi om EN gång. Han måste ju vara närvarande och veta vem det är han myser med. Säger han fel namn när ni har sex så är risken överhängande att hans tankar också har vandrat iväg. Stor blinkande klarröd varningssignal för ex-kärlek!

SE UPP: Några oskyldiga felsägningar i vardagen är helt okej, men om han fortsätter att säga hennes namn istället för ditt, och det i helt ostressiga situationer verkar hans beteende minst sagt oroande. Ta upp det med honom och be honom att verkligen anstränga sig att säga rätt namn. Lyckas han fortfarande inte får du säga ifrån på skarpen och börja fundera på om han verkligen kommit över henne.

SLAPPNA AV:
Om han säger fel namn i en helt vardaglig situation, där han till exempel ska be dig skicka mjölken så är det väldigt oskyldigt. Då kommer hennes namn bara automatiskt eftersom han helt enkelt har varit van vid att säga hennes namn. Det här är väldigt vanligt när en person har varit i ett långt förhållande och sedan ganska snabbt går in i ett nytt förhållande. Plötsligt delar man vardagen med en ny person men det är inte alltid så lätt att bara ställa om hjärnan på ett nytt namn. Så om han råkar slänga ur sig sitt ex namn när han ska säga något stressigt och vardagligt så kan du vara lugn. Han menar egentligen dig och inte exet, det är bara hjärnan som inte hunnit med i relationshoppandet.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white