in

”Han vill ha mig tillbaka – vad ska jag göra?”

"Han vill ha mig tillbaka - vad ska jag göra?"

VeckoRevyns expert Hannah Arnhög svarar på dina frågor om sex & kärlek.

Mer

”Han vill ha mig tillbaka – vad ska jag göra?”

FRÅGA: Jag har ett litet problem. För ungefär ett halvår var jag tillsammans med en kille, jag var verkligen superkär i honom och hade väntat länge på den studen då vi skulle bli tillsammans. Men efter tre månader gjorde han slut med mig av någon anledning som jag inte riktigt förstod, han påstod att han fortfarande älskade mig med det fungerade bara inte. Självklart blev jag helt förkrossad. Då vi gick i samma klass var det jobbigt att se honom varje dag, eftersom jag fortfarande hade kvar min känslor för honom. Så jag var helt enkelt tvungen att göra något för att komma över honom, du vet, störa mig på allt han gjorde och så. Men nu, ett halvår senare kommer han och berättar att han ångrar sig jättemycket, och att han har gillat mig sedan han gjorde slut och han undrar om vi kan börja om. Vad ska jag göra? Jag har ju självklart kvar känslor för honom fortfarande, men inte på samma sätt som förut, innan vi blev tillsammans. /Signe, 19.

SVAR: Här får du göra en avvägning. Visst finns det en chans att han är en velig idiot som kommer att såra dig igen, men det finns också en chans att det är precis som han känner – och han har haft tid att tänka och kanske kommit fram till att det är dig han vill ha. Har du kvar känslor för honom kan jag personligen tycka att det är lite synd att låta den här chansen gå dig förbi. För ja, det är ju verkligen en chansning och det är det du måste väga in – är det en risk värd att ta? Kanske är det värt att eventuellt bli sårad om det finns möjlighet att det leder till lycka. Är dina känslor för honom svalare – ja, då kan du ju lika gärna skita i det. Men hade det varit jag hade jag nog tagit risken och kört på.

”Större bröst av piller?”

FRÅGA: Jag vill gärna ha större bröst men vill helst inte operera mig. Jag har hört att det finns piller som ska göra brösten större, fungerar det? Hut stor är chansen att det fungerar? Vilka är bäst? Är de farliga på något sätt, kan man kombinera dessa piller med p-piller? Jag äter p-oiller idag och jag har inte märkt att brösten ha blivit större av dem. Vet du vilket p-piller som man får större bröst av annars? /Diana, 22.

SVAR: Det är helt omöjligt att svara på eftersom det är helt olika från person till person. Vissa går upp i vikt av samma piller som andra går ner i vikt av, vissa får bättre hy av de piller som andra får acne av. Och vissa får megatuttar av piller som andra får mindre bröst av. Och många får inga biverkningar alls. Prova dig fram till vilka p-piller som är bäst för dig, men jag tror inte att det är någon god idé att bara fokusera på bröstbiten. Det är svårt tatt hitta p-piller som man mår bra av, så jag tycker att det är vad du ska prioritera. Jag kan nästan säga helt säkert att dina tuttar är fina och härliga som de är!

”Jag är för trång!”

FRÅGA: Jag är socialt utåtriktad, har vänner och går ut ofta. Jag trivs bra med mitt liv, men har haft problem med ätstörningar sedan jag var 16 år, så jag har inte haft så mycket sexuella kontakter. Jag blev av med oskulden när jag var 16 och hade då sex kanske tre gånger. Det var aldrig speciellt skönt, me jag tänkte då att det kanske var så i början. Jag har i princip varit asexuell sedan dess, men nu mår jag bra igen och under sommaren har jag varit mer intim med två killar. Första killen hade jag sex med, och han kom in i mig, men det gjorde fruktansvärt ont. Jag försökte verkligen slappna av och tyckte att jag gjorde det, men vi var tvugna att avsluta – och det var dessutom blod på lakanet. Det sved i kanske två dagar efteråt. Det var alltså inte så bra alls. Den andra killen ville jag verkligen ha sex med, men det fick inte. Han kom inte ens in i mig. Jag var för trång. Jag blödde dessutom på lakanet igen. Jag har varit på ungdomsmottagningen men hon sa bara att jag skulle slappna av och vara försiktig. Jag har en ganska liten dildo som jag försökt använda, det går bra men jag måste vara jätteförsiktig och det gör lite ont. Snälla hjälp mig med detta då det verkligen gör mig osäker och jag drar mig undan killar då jag inte kan ha sex, och det är extremt pinsamt att bloga ned någons lakan. Den andra killen vill träffa mig igen, men jag måste helt enkelt hitta på ursäkter för att inte ha sex. Jag vill ju, men det går inte. Jag har aldrig haft skönt sex och ingen kille har någonsin kommit, eftersom det inte kan avslutas. Snälla snälla Hannah, hjälp med med detta! Jag vill verkligen kunna känna mig normal när det gäller sex. /Elin, 22.

SVAR: Kvinnan på ungdomsmottagningen har helt rätt i att du måste slappna av och vara försiktig, men det kan gott utvecklas tycker jag. För det är inte riktigt samma sak att bestämma sig för att slappna av som att verkligen vara avslappnad. Det måste komma naturligt, inte vara påtvingat. Träffa killen igen för guds skull, det behöver inte betyda att det ska liggas! När det börjar närma sig sex tycker jag att du ska berätta det här för honom. Det beöhver inte vara så dramatiskt, säg bara att du är riktigt trång och att det kanske inte kommer att gå. Sedan kan ni fokusera på annat än själva penetrationen, till exempel ett megalångt förspel där han verkligen smeker, kysser och tillfredsställer dig på alla möjliga sätt, så att du blir riktigt upphetsad. Alltså megakåt. Men ha inte som mål att ni ska ha ett fulländat samlag, försök koppla bort den stressen helt. Sedan r det ju så att alla är vi olika, kanske ska du ha en kille med lite mindre tillgångar? Äh, jag är övertygad om att det här kommer gå vägen om du är lika övertygad om att du är en härlig, sexig kvinnna – oavsett om du blodar ner någons lakan eller inte. Det är ju ingen big deal, det finns ju tvättmaskin.

”Jag har mens tre veckor i sträck!”

FRÅGA: Jag har ett jätteproblem med min mens. Den kan vara upp till tre veckor! Den kommer regelbundet och jag bloder inte i några stora mängder, men det verkar aldrig ta slut. Jag är fortfarande oskuld men har pratat med en kompis som föreslår p-piller, men att ha mens så länge är väl inte normalt och jag är orolig för att något är fel? /Ellinor, 18

SVAR: Nej, jag kan inte säga att det är normalt att ha mens i tre veckor. Det är möjligt att p-piller är lösningen, eller något helt annat. Klart är i alla fall att blödningar i underlivet, utöver det vanliga, alltid ska tas på allvar så jag rekommenderar, nej jag ordinerar dig att gå till ungdomsmottagningen och kolla upp det bums!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white