in

”Finns det orgasmmedicin?”

bild 13
"Måste jag onanera?"

Finns det medicin som ger orgasm lättare och hur ser en normal vårtgård ut? VeckoRevyns sex- och kärleksredaktör Hannah Arnhög svarar på läsarnas frågor om sex och kärlek!

Mer

onanera

Finns det någon orgasmmedicin?

FRÅGA: Jag och min pojkvän har varit tillsammans i nästan tre år nu och har ett litet problem. Jag får inte orgasm, och jag har aldrig fått. Efter några månader tillsammans nämnde han det och efter det började jag fejka för hans skull. Jag tänkte att då kanske jag skulle kunna få ro att se hur det blir i min egen takt. Och tro mig, jag har försökt med ALL, jag har ju hunnit med det under de här tre åren. Det jag undrar är om det finns någon typ av medicin man kan ta?

SVAR: Nej, någon orgasmmedicin finns inte. Visst finns det några former av lustförhöjande medel som sägs stimulera på än det ena än det andra sättet, men huruvida de faktiskt funkar eller inte kan jag inte garantera. Supertrist att du inte fått till någon orgasm än, men jag tror verkligen inte att loppet är kört för det! Du säger at du och din partner testat allt, men du kanske ska testa mer på egen hand? Ofta är det lättare att liksom hitta vad som funkar för en genom onani. Sen är det ju tusen gånger bättre om du tänker på dina sexigaste snuskigaste fantasier än det faktum att du vill ha orgasm, både under sex och onani! För det allra viktigaste är att du är ordentligt upphetsad. Eller fantasierna funkar bättre inför, under tiden ska tankarna bara vara på det ni gör där och då. Jag fattar grejen med att fejka, för vet han hur det ligger till kanske ni båda bara fokuserar på målet istället för vägen dit. Men säger du hur det ligger till kan ni båda å andra sidan anstränga er mer och vara öppna att prova nya saker. Oftast är det ju så att öppenheten är det bästa alternativet så även om du kanske inte vill avslöja att du fejkat under hela denna tid så kan du ju säga att du inte kommer så lätt längre? Hoppas det löser sig, det tror jag att det gör!

Jag vågar aldrig visa vårtgårdarna!

FRÅGA: Jag har ett litet ”problem” med mina bröst. Eller rättare sagt vårtgårdarna. Det ser ut som om jag har finnar där, på hela gården runt vårtan, fast jag vet att det inte är finnar. Har forskat lite själv runt detta och kommit fram till att det kan vara synliga talgkörtlar i huden och att det inte är farligt. Men själva problemet är att jag inte vet om någon annan som har likadant som jag. Är det över huvud taget normalt att ha så? Och finns det något sätt att bli av med dem? Jag tycker det är ganska obehagligt, för att jag vågar inte visa brösten för att jag skäms. Och jag vill jättegärna pierca bröstvårtan, men nu är ju det problemet att jag inte vågar visa dem. Har du några tips, eller mer information om detta, eller någon hjälp? /Nina, 20

SVAR: Men gud, det är ju jättemegavanligt! Vad jag vet så är det fler som har såna än som inte har. Jag själv har några stycken att stoltsera med, men de är inget jag eller någon annan någonsin direkt reflekterat över. Kollade nu och såg dem och av alla tuttar jag sett, vilket är MÅNGA, så ser de flesta ut så. Så ja, det är normalt och fram med tuttarna bara!

”Måste jag tvångsonanera?”

FRÅGA: Jag har ett stort problem enligt mig. Jag är en 18-årig tjej som är oskuld. Jag är på G med en kille och vi har väl snackat om allt och inget. Jag har i alla fall tänkt ge honom min oskuld, jag gillar honom otroligt mycket! Men mitt stora problem är att det sägs att man får orgasm lättare om man onanerar ofta, vilket jag verkligen inte är bekväm med själv. Jag gillar när en kille gör det åt mig, men inte själv. Nu känner jag mig hysteriskt misslyckad och tror att jag aldrig kommer att komma någonsin vid sex. Snälla! Vad ska jag göra?! Ska jag tvinga mig själv att onanera varje dag eller?! /Petra, 18

SVAR: Nej, nej, nej, du ska givetvis inte tvinga dig själv att onanera varje dag. Visst kan det vara så att regelbunden onani underlättar för orgasmen. Men det är för att man lär känna sin kropp och kåthet bra på det sättet – vilket är fördelar vid orgasm. Men det är inte så att man MÅSTE onanera för att få orgasm. Alla är så otroligt olika och det finns inga regler på hur det funkar. Bara för att det är så för de flesta behöver inte betyda att det är så för dig! Speciellt inte om du inte är bekväm med att onanera – då kommer det inte hjälpa dig i alla fall! Så känn ingen onani-stress. Men att du kommer komma under ditt första ligg är tyvärr en fantasi jag måste spräcka hål på. Tyvärr kommer det nog inte hända, vet inte någon det har hänt faktiskt.  För det flesta dröjer det några år innan man lärt känna sig själv sexuellt väl nog för att få orgasm. Minst.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white