in

”Fick mens – kan jag vara gravid ändå?”

bild 43
"Fick mens – kan jag vara gravid ändå?"

Varje vecka svarar VeckoRevyns expert Hannah Arnhög på läsarnas frågor som sex och kärlek!

Mer

s1

Fick mens – kan jag vara gravid ändå?

FRÅGA: För drygt en och en halv månad sedan hade jag sexuellt umgänge med en kille, vi använde skydd (kondom). Men det var han som skötte den biten så jag kan inte vara hundra på att den skyddade korrekt. Men jag litar på honom och han hade hanterat kondomer tidigare. En och en halv vecka efter samlaget fick jag mens. Men nu när jag ska ha min mens igen så kommer den inte. Den är fem, snart sex, dagar sen. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, borde jag göra ett graviditetstest trots att jag har fått min mens en gång efteråt? Kan det vara så att den mensen redan var på väg och att det är mensen jag skulle ha haft denna månad som har blivit berörd av samlaget? Han var väldigt mån om att få reda på när jag hade fått min mens efteråt så jag börjar bli lite misstänksam. /Carolina, 23 SVAR: Nja, det låter inte som att du är gravid, för då hade med största sannolikhet även den första mensen uteblivit. Men jag förstår din misstanke om han är så mån om att veta om du fått mes än … Fråga honom om han slarvade med kondomen, om det är därför han är så nyfiken. Då vet du. Sex dagar är inte speciellt många dagar och jag tror som sagt inte att det är någon fara. Men om du frågar honom och det visar sig att han HAR slarvat och du verkligen känner dig orolig, så är du i den period där det syns tydligt om du är på smällen eller ej – några dagar efter förväntad mens – och kan därför ta det säkra före det osäkra och ta ett test. Antingen köper du ett på apoteket eller så knallar du ett på ungdomsmottagningen och gör det gratis.

”Min kille är mitt allt, men jag vill gärna ha någon annan…”

FRÅGA: Jag är en tjej på 20 år som är tillsammans med en kille sedan tre år och vi bor också tillsammans. Jag älskar honom verkligen över allt annat, och jag kan inte föreställa mig ett liv utan honom. Han är min bästa vän och stora kärlek. Jag saknar honom när vi inte är med varandra, han är mitt allt. Men ibland känner jag ett behov av närhet från någon annan. Jag vill inte känna så här! Jag vet inte ens om jag tänder på min kille längre! Varför känner jag så här, jag älskar honom ju! Jag skulle aldrig vara otrogen eller ens sätta mig i den situationen. Vi är totalt ärliga mot varandra om allt, men jag vill ju inte direkt säga till honom att han inte tänder mig längre, det skulle såra honom något enormt! Ska man göra slut bara på grund av detta? Snälla hjälp mig, jag är så förvirrad! /Moa, 23 SVAR: Är det någon annan speciell är bara någon annan allmänt du trånar efter? Det är ju så att passion och åtrå och långvarig kärlek och vänskap inte alltid går hand i hand. Ibland har man det ena utan det andra och vice versa – jag vågar till och med påstå att det är få förunnat att bli välsignade med båda – i alla fall i ett och samma förhållande … Ibland behövs det att den ena blir förälskad (kåt?) på någon annan för att båda ska inse hur fint och bra man har det – eller att det kanske är dags att gå vidare … Huvudsaken är att ni reflekterar över ert förhållande. Men det räcker inte att bara du gör det, så jag tycker absolut att du ska tala om för honom hur du känner. DOCK kan du alltid bädda in det lite snyggt så att han inte blir sårad. Fråga hur han känner, om han känner sig nöjd med ert sexliv/er passion? Och uttryck att du saknar något, men älskar honom gränslöst. Förhoppningsvis kan ni genom att vara ärliga (med modifikation, du behöver ju inte specifikt uttrycka att du gärna vill vara med någon annan…) snacka er fram till en lösning!
s2

”Jag associerar sex med smärta”

FRÅGA: Tidigare så älskade jag att ha sex och jag kände mig sexig nästan hela tiden. Men så fick jag massa besvär där nere som svamp om och om igen. Så jag och min pojkvän hade sällan sex och jag associerade sex och ”där nere” med smärta och problem. Och nu är allt över men jag har tappat min sexlust och min kåthet totalt! /Nini, 20 SVAR: Du uttrycker ingen direkt fråga men jag antar att du vill veta varför du inte är kåt längre och hur du får tillbaka din lust. Och det är ju en klurig rackare till fråga. Dels tycker jag att du ska ge det tid, för inte konstigt att du är lite avtänd när allt din mutta har gett dig sista tiden är besvär. Dels tycker jag att du ska lägga mycket mer tid på att tänka på det den brukade ge dig – njutning, pirr, explosioner. Tänk, tänk, tänk på när sex var som härligast. Försök minnas exakt hur det kändes och hur skönt det var. Och håll dig inte från att ta på dig själv skulle andan falla på – ett perfekt sätt att återupptäcka din numera friska mutta. Din mutta 2.0 – den som kommer med mindre smärta och mera njutning!

”Varför luktar pung ”pung”?”

FRÅGA: Jag undrar varför killens pung luktar ”pung” (inte så gott alltså) även fast han har tvättat den? Fungerar det på samma sätt som för tjejer att pungen börjar lukta direkt efter dusch om man tvättar den med vanlig tvål? /Lovisa, 19 SVAR: Precis som att tjejers fittor luktar fitta så har ju även killar en speciell doft – som är diffar en del från person till person såklart. Så killens pung luktar pung för att det är just vad det är, pung. Och jag är övertygad om att de allra flesta tycker att det är lite det som är det upphetsande med det hela. Hellre ett kön som luktar (och smakar) kön – än ingenting!

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white