in

Experten: vägen till lycka är att leva utan man och barn

kvinnor lycklare som singlar barnfria

Sluta stressa över giftermål med män och barnskaffande. Professor Paul Dolan menar att man lever lyckligare och längre som singel! Mer

Paul Dolan är ledande inom studier kring lycka och professor i beteendevetenskap. Enligt honom är vägen till lycka för kvinnor inte att gifta sig med en man och skaffa barn, snarare tvärtom. Han menar att kvinnor som lever ensamma och utan män lever längre och är lyckligare än resten av befolkningen.

Framförallt kvinnor i medelåldern löper större risk att bli fysiskt och psykiskt sjuka, än deras singelvänninor. De riskerar också att dö tidigare.

– Känner vi inte medlidande när vi hör om en 40-årig kvinna utan barn? Tänker vi att hon kanske träffar den rätta mannen snart och allt kommer förändras för henne då? Eller kommer hon träffa fel man och det kommer göra att allt ändras. Kanske träffar hon en man som bara gör henne mindre tillfreds och får henne att dö i förtid, säger Dolan till The Guardian.

Män mår bättre i äktenskap

För männen ser det inte likadant ut. Enligt Dolans studier är giftermål fördelaktigt för männen eftersom de när de är gifta slappnar av mer och mår bättre.

– Är du en man borde du förmodligen gifta dig, men är du en kvinna bör du låta bli, sa Dolan.

– Män blir lugnare och tar färre risker när de ingår äktenskap. De tjänar mer pengar på jobbet och de lever lite längre, fortsätter han.

Så, trots att normen säger att giftermål och barn är det enda rätta så behöver det alltså inte stämma. Har du känt dig stressad över att skaffa man och ungar? Ta det lugnt och njut istället!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white