in

Dumpad? Ingen fara!

dumpaddd
Dumpad? Ingen fara!

Kom över ditt brustna hjärta och lär dig vända nederlag till framgång.

Mer

dumpaddd

Att göra slut är sällan en rolig historia.

Visst, ni bråkade väl ibland. Tjafsade om vardagssaker, men ni blev ju alltid sams igen. Du kände dig nästan nykär när varje bråk var över. Och så plötsligt kommer det, precis som i en dålig film. ”Vi måste prata”. Det är slut.

Så tar du dig vidare!

Hur ska man ta sig vidare när någon har dumpat en?

– Det är en liten smäll mot självkänslan och självförtroendet att inte vara de perfekta varelser vi så gärna vill vara när någon gör slut med oss. Vi kanske också får för oss att vi är ensamma i denna situation, men i själva verket har de flesta liknande problem med jämna mellanrum. Alla misslyckas i sina relationer och det som inte dödar härdar. Dessutom lär vi oss mer om både oss själva och andra på det sättet. Kan personlighetsutveckling bli bättre? Säger Marie Hagberg, dejtingkonsult.

Hur ska man tänka när man ”misslyckas” i sin relation?

Analysera vad som gick fel och vad du kan göra bättre nästa gång. Spela gärna upp scenen igen i dina tankar men med ett lyckligt slut den här gången. Ett ”misslyckande” behöver inte vara ett misslyckande. Om du säger ja till fel person, säger du samtidigt nej till den rätte. Och det vore ju faktiskt jobbigt, om något!

anoston12

Små bråk kan krackelera även det bästa förhållande.

Maries 5 bästa tips för att laga ett brustet hjärta

1. Ta hand om dig själv

Gör sådant du tycker är roligt och gör det ofta, vare sig det är att rida, läsa böcker, gå på spa eller något annat.

2. Slicka dina sår

Att komma över en relation tar olika lång tid för olika människor – ha tålamod med dig själv. Acceptera det faktum att du är ledsen. Gråt av hjärtans lust, tills hjärtat mår bättre. Det enda du får är svullna ögon.

3. Motionera mycket

Antingen går du på gymmet, dansar loss i vardagsrummet eller tar långa promenader. Det är bra både för den fysiska och psykiska hälsan.

4. Gör en lista

Gör en lista över alla dina fördelar, och om det är ett förhållande som tagit slut, en lista på din före dettas nackdelar. Bara för att lite perspektiv på saker och ting.

5. Låna ett par öron

Prata med mamma, dina vänner, anförtro dig åt dagboken. Det är som balsam för själen.

Hur kommer du över ett brustet hjärta? Kommentera!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white