in

”Du borde inte ha sex om…” – 5 gånger då det är viktigt att känna efter lite extra

sex dragare

Sex kan vara härligt och okomplicerat, men det kan också vara raka motsatsen. En bra och viktig regel att gå efter är att du bara ska ha sex när du själv vill. Här har vi listat 5 situationer då du inte borde ha sex, eller i alla fall tänka efter en extra gång innan du har det. Mer

Du borde inte ha sex om…

1. … du känner dig pressad.

Sex ska ske med samtycke, alltså att båda parter vill ha sex med varandra. Om en person försöker få ditt ”ja” genom att pressa dig till att ha sex med hen är det inte ett samtycke. Du ska ha sex när du själv känner att du vill, och inte när du känner dig tvingad till att ha sex.

2. … du har börjat att ha sex och tror att du måste fortsätta.


Det spelar ingen roll hur om ni är i själva sexakten eller om du bara hunnit säga ”ja” till att ha sex med någon, du kan alltid ångra dig. Bara för att man börjat ha sex med någon så behöver man inte känna att man på något sätt behöver fortsätta ha sex tills ”det är klart”. Om du inte vill ha sex längre så är det okej. Du får ångra dig.

3. … du inte är kåt.

Att vara kåt och upphetsad är en stor grund i att man ska vilja ha sex från första början, så det säger sig självt att man inte ska ha sex om man inte är kåt. Du ska tända på personen du ska ha sex med och du ska inte ha sex med någon du inte tänder på. Om man, som tjej, inte är kåt och har sex kan det dessutom göra ont.

4. … hen inte vill använda kondom.

Att skydda sig när man har sex är superviktigt, särskilt om det är med en person som eventuellt har andra sexpartners. Att använda kondom när man har sex med någon med penis skyddar inte bara mot oönskad graviditet, utan även könssjukdomar som exempelvis klamydia. Om du vill använda kondom och hen inte vill det kan det vara läge att tänka om kring sexet och kanske säga nej.

5. … du gör det för att personen ska tycka om dig.

Att ha sex med någon för att man tror att hen ska tycka om en på grund av det kan vara en dålig anledning till att ha sex. Att du har sex med någon du tycker om gör inte automatiskt att hen kommer gilla dig tillbaka. Men det betyder såklart inte att du inte ska eller bör ha sex av den anledningen, men det kan vara bra att reflektera kring varför man har sex med någon!

Med det sagt så ska du självklart ha sex när och hur du vill. Och press och tjat är ibland svårt att stå emot, kom ihåg att det aldrig är ditt fel om du blir utsatt för något du inte vill! 


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white