in

Har din partner ångest? Så här kan du hjälpa hen

partner angest dragare

Att dejta eller ha ett förhållande när man lider av psykisk ohälsa kan vara jobbigt både för personen själv samt personen som hen dejtar. Bloggaren Laura Mazza har delat med sig av vad personer som dejtar någon med ångest kan göra för att underlätta för den de tycker om. Mer

I en post som delats på Love What Matters Facebook-sida har bloggaren Laura Mazza delat med sig av en text där hon berättar vad man kan göra för en partner som lider av ångest.

Att ha ångest säger Mazza kan vara hjärtkrossande både för personen som har ångest samt hens partner.

”Ångest är inte något som är likadant för alla, det är inte konsekvent och det är inte alltid lätt att veta vad det är. Du kanske tror att hon skrek på dig, men det var ångesten som gjorde det, du kanske tror att hon är arg, men det är ångesten som har ett tag om henne, du kanske tror att hon inte har roligt när ni går ut och att det är ditt fel, men det är det inte. Det är ångesten.”

Mazza har bloggen Mom on the Run och skrev om vad de med ångest kan uppleva och hur det kan påverka ens relation, skriver Refinery29.

”Det finns inte en dag som går utan att hon tänker. Hon tänker på allt, och oftast är det värsta tänkbara scenario. Hon oroar sig för att något kan gå fel. […] Det är därför hon kommer smsa dig en miljon gånger när hon är hemma eller ute ensam, och berätta precis var hon är eller berättar om allt som går fel, hon vet att du inte kan ändra på något, hon vet att du känner dig hjälplös, men det gör hon också, det är därför hon måste dela det med dig, annars kommer hennes huvud explodera av panik.”

Det är därför det är viktigt, skrev Mazza, att de som är tillsammans med någon som har ångest att vara förstående och att ställa upp när de kan.

”Om du ser att hon kämpar med olika möten, boka om dem åt henne, uppmuntra henne att ta det långsamt. Få henne inte att känna sig dålig för att hon missade att gå till ett möte, en fest, eller vad som helst. Hon ville gå, men kunde inte. Hon känner sig redan dålig. Säg till henne att det är okej.”

Det är inte självklart vad man som partner kan göra för någon som har ångest, men Mazza vill att de ska veta att personer med ångest önskar att de ”bara kunde känna sig fria”.

”Du måste bara ta hennes hand och säga, ’jag finns här för dig’.”


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white