in

Det här drömmer unga svenskar mest om i livet — och vi är förvånade!

canon yougov dreams

I en ny undersökning har man kommit fram till vad unga män och kvinnor i Norden drömmer om i livet — och det är inte alls vad vi trodde! Mer

Marknadsundersökningsföretaget YouGov har i uppdrag av Canon gjort en nordisk undersökning om vad unga vuxna drömmer om idag. I de 868 intervjuer med män och kvinnor i åldrarna 18-29 år, fann man att det inte var jorden runt-resor, lyxiga lägenheter eller välavlönade jobb som unga vuxna drömmer om — utan kärlek och kändisskap!

Undersökningen har gjorts på ungdomar i Finland, Norge, Danmark och Sverige och svenskar var dem som drömde mest om att kunna tjäna pengar på sina sociala medier och bli en influencer, nämligen 22 procent, motsvarande för resten av Nordens 11 procent.

— Det överraskar oss inte att unga drömmer om en karriär på social medier. […] Vi har också gott om duktiga influencers i Sverige som inspirerar många unga, säger Helen Iwefors Häggblom, kommunikationschef på Canon i ett pressmeddelande.

[adSpace] 

Undersökningen slår även fast att kvinnor generellt har en ljusare syn på framtiden än män, även om 47 procent av svenskarna i undersökningen var pessimistiska till att sina drömmar skulle slå in. Men i frågan om de tror att de kan komma in på sin drömutbildning trodde 7 procent av kvinnorna det jämfört med 1 procent av männen. Och när det handlar om att få en fast anställning är 13 procent säkra på att de kan få det av kvinnorna, medan samma siffra för männen var enbart 7 procent. Både männen och kvinnorna var dock rätt säkra på att det skulle lyckas ta sitt körkort!

istock 544751904

Det här är lite av vad svenska unga vuxna drömmer om idag:

1. Få en fast anställning
Kvinnor: 24 %
Män: 21 %

2. Tjäna pengar på sina sociala medier
Kvinnor: 22 %
Män: 18 %

3. Träffa en partner
Kvinnor: 20 %
Män: 30 %

4. Ta körkort
Kvinnor: 20 %
Män: 22 %

Det intressanta när man ställde män och kvinnor mot varandra i vad som låg i topp på deras drömlista, var att kvinnor generellt drömmer mer om jobb och kändisskap medan 30 procent av männen drömmer om en partner.

– Att unga i alla fyra länder först och främst drömmer om en partner och ett fast jobb under det kommande året, förstärker bilden av en trygghets- och familjeorienterad ungdomsgeneration, en bild som även framkommer av andra studier, säger ungdomsexperten Sofia Rasmussen i ett pressmeddelande.

Men resultatet att kvinnor drömmer om jobb medan män drömmer om en partner, är framförallt inte så könsstereotypt som vi är vana att se män och kvinnor skildras i film eller i historien. Intressant!

Följ Veckorevyn på instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!

screen shot 2018 06 27 at 09 39 53

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white