in

4 orsaker: Därför får du inte orgasm!

Därför får du inte orgasm!

Alla kvinnor har rätt att nå sexuell klimax! Men tyvärr är det inte alltid så lätt. VeckoRevyn har därför tagit hjälp av Ylva Franzén som är expert på den kvinnliga orgasmen. Mer

1

Du känner inte din kropp

Att känna sin kropp är A och O när det gäller att kunna få orgasm, oavsett om du ligger med en partner eller kör solosex. Den som inte utforskar sig själv kan omöjligt veta exakt vad som krävs för att nå maximal njutning.

 Så löser du problemet:
Ylva: Smek dig själv med. Onanera! Sära på benen och klappa ditt kön. Tumma sedan på det i olika takter. Känn att du är kompis med ditt kön. Fortsätt att smeka och gnida, utan att lyfta handen. Bygg upp stämningen och variera handrörelserna. Rör gärna på höfterna, smek klitoris med varierande hårdhet. Kom ihåg att det kan vara helt rätt att gå långsamt fram, att använda saliv eller glidmedel för våthetens skull och att upprepande rörelser kan fungera. Knip med slidmusklerna då och då (som om du skulle knipa av kisstrålen på toa). Klarar du det så har du hittat rätt muskler – testa dig fram!

2

Du känner dig hämmad

Spärrar och rädslor av olika slag (både allmäna och sexuella) är faktorer som lätt kan blockera njutning och därmed orgasm. Att känna sig bekväm och kunna leva ut sexuella lustar är ett viktigt steg att ta för att uppnå orgasm.

Så löser du problemet:
Ylva: 1. Gör två listor, på den ena skriver du upp tre saker du oroar dig över i allmänhet och på den andra tre sexuella rädslor du har. Utmana sedan dig själv genom att välja ut en rädsla från vardera lista och jobbapå denna – utsätt dig för den.
2. Konstruera en orgasm när du har sex med dig själv. Börja med att onanera tills du känner dig upphetsad. Tänk dig då in i hur en exploderande orgasm skulle kunna kännas. Knip med slidmusklerna, kvid och kasta dig okontrollerat i sägnen. Överdriv!
3. Låt fantasin ta dig till en värld där du är i fokus. Tänk på erotiska filmscener, minnen, första kärleken – allt du blir upphetsad av.

3

Du är stressad

Ett jäktigt liv med press från olika håll för att det kan vara svårare att njuta fullt ut i sängen. I stället för att släppa loss i sängen har du tankarna på annat håll. Du måste lära dig att lämna tankarna och slappna av.

Så löser du problemet:
Ylva: Att träna djupandning regelbundet hjälper dig att slappna av och gör att du lättare får orgasm. Passa på att träna upp den rätta andningen när du onanerar. Ligg bekvämt, slut ögonen och fokusera på din klitoris. Slappna av och andas in djupt. Andas sedan ut långsamt och spänn samtidigt slidmusklerna och tänk att luften inom dig stannar vid din klitoris. Upprepa processen så länge du vill.

4

Du har ett osunt leverne

Alkohol gör dig okänslig för beröring, något som försvårar orgasmen. Även nikotin gör att känsligheten minskar eftersom det sätter käppar i hjulet för blodflödet. En annan av orgasmens fiender är skräpmat, som inte innehåller tillräckligt mycket mineraler, aminosyror och vitaminer för att hålla lusten vid liv. Brist på motion är inte heller främjande för blodcirkulationen i slidan.

Så löser du problemet:
Ylva: Tänk på vad rökning och alkohol gör mot din kripp och ditt sexliv. Ha sex nykter och ändra dina kostvanor om det behövs. Ät gärna biologisk odlad mat och satsa på att äta vegetariskt minst en dag i veckan. Träna regelbundet.

Om det ändå inte funkar…

Bli inte frustrerad om du inte kommer trots att du testat övningarna ovan. De kräver tid och träning. Det kan också finnas yttre omständigheter att ta hänsyn till, som inte går att förutspå och som är olika fån person till person. Är problemet mer djupt rotat går det kanske inte att lösa på ”hemmanivå” utan kräver professionell hjälp, som terapi eller läkarhjälp. Viktigast är dock att inte stressa fram ett resultat.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white