in

Därför är det så svårt att komma över någon du inte var i ett förhållande med

komma över förhållande

Vår hjärna är grym på mycket, men inte alltid på att skilja på olika relationer. Det är en anledning till att det kan vara så jobbat att komma över någon du aldrig var i ett riktigt förhållande med. Mer

Att ta steget att bli tillsammans med någon är stort för många. Kanske är man rädd för att släppa in någon helt, och därmed riskera att bli riktigt hjärtekrossad om det tar slut. Men att vara inofficiellt tillsammans, eller dejta någon väldigt länge utan att sätta en etikett på vad ni är, kan faktiskt vara ännu jobbigare att komma över, än att ha haft ett exklusivt förhållande med någon. Relationsexperten Kathryn Mitchem pratade med Elite Daily om varför vi sörjer ett oidentifierat förhållande lika mycket som ett officiellt förhållande.

Din hjärna skiljer inte nödvändigtvis på förhållanden

Även om du och personen du hade känslor för definierade vad ni var för varandra så ändrar en etikett inte på hur du känslomässigt hanterar relationen ni hade.

– Anledningen till att vår hjärna psykologiskt sett har svårt för att komma över den här sortens relation är för att hjärnan inte vet skillnaden mellan fantasi och verklighet. Om du har tillbringat timmar och dagar med att föreställa dig hur ditt liv skulle kunna se ut med den här personen, och sedan avslutas ”relationen”, registrerar hjärnan samma mängd sorg som den vore om ett officiellt förhållande avslutats, berättar Mitchem.

Det går ofta tillbaka till ens barndom

En annan anledningen till att att det känns så svårt kan ha med barndomen att göra.

– Det är svårt att komma över dem eftersom de påminner oss om längtan efter kärlek som vi hade, men aldrig fick, i vår barndom. Vi dras till personer och situationer som speglar våra oläkta sår, så detta är djupt integrerat i alla nivåer i vårt psyke, säger Mitchem.

Du kanske tänker att dina föräldrar och övrig familj alltid fanns där för dig, men dessa mönster kan komma från mindre ögonblick i din barndom där någon i din närhet inte fanns där för dig.

– Det är svårt att komma över att jaga en fantasikärlek eftersom det känns så bekant för oss. Vi försöker fylla ett tomt hål inom oss som aldrig blev fyllt i barndomen, därför jagar vi fantasier eller partners som inte är tillgängliga, avslutar Mitchem.

Om du just nu försöker komma över någon som du har känslor för, kom ihåg att tiden läker sår. Ta hjälp av vänner och familj, och hantera detta precis som om ni hade varit i ett riktigt förhållande.

9 citat alla som försöker komma över någon ska läsa

5 saker att komma ihåg när allt känns jobbigt 


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white