in

Bli av med dina sexnojor!

drag
Bli av med dina sexnojor!

Blir du stressad av tanken att inte uppfattas som en sexgudinna? Eller är du livrädd för att visa dig naken? VeckoRevyn samlade ihop några experter för lite personlig sexcoaching.

Mer

Sexnoja 1. Jag är rädd för att lukta äckligt

drag

Min mardröm är att jag skulle lukta snuskigt därnere när en kille går ner på mig. Även om jag har bra intimhygien så luktar det ju liksom skumt där nere ibland. Hur ska jag göra för att slippa noja över detta och istället njuta av oralsexet?/ Emma 25

Hanna Arnhög, VeckoRevyns sex- och relationsexpert svarar:
– De allra flesta luktar inte snuskigt där nere utan luktar precis som man ska – vilket absolut inte är ingenting alls. Dofter och smaker är ju en del av det som tänder människans sexualdrift så var inte orolig, lite ”snusk” är bara bra. Känner du själv att du inte luktar rätt, ja då är det dina bakterier som är i obalans och det går att åtgärda.

Tvätta dig inte mer än en gång om dagen och använd bara vatten, alternativt intimtvål eller intimolja från Apoteket eller mataffären. Var noga med att inte ha trosor i kvävande material, som syntet. Kör med bomull på dagtid och gärna utan trosor på natten.

Sexnoja 2. Jag känner mig osäker naken

drag3

Min största osäkerhet ligger i hur jag ser ut. Jag hatar att visa mig utan kläder. Det gäller till och med när jag byter om innan träningen- duschar gör jag alltid när jag kommer hem från gymmet. Är det vanligt? Hur tycker du att jag ska tänka för att jag ska bli bekväm?

Siv Marell, självförtroendecoach svarar:

– Det du upplever och känner är alltid rätt, för det är din verklighet. Det är vanligt att vi känner oss obekväma nakna eftersom vi inte har några kläder och ”skydda” oss med. Det kan vara svårt att utrota vissa negativa tankar. Finns det någon kompis som du gillar skrapt, som du ser upp till? Tänk att du är den personen! Vad skulle hon/han gjort i det läget? Jag skulle vilja ge dig en utmaning! Titta dig själäv i spegeln varje morgon och säg högt ”Jag är bekväm i mig själv!”. Var inte rädd att testa dig fram. Det viktigaste är att du kommer ihåg att du duger som du är!

Sexnoja 3. Jag är rädd för att vara för dålig

När mina kompisar har haft sex händer det att de berättar att killen hyllar dem och säger saker som att han aldrig haft en bättre ligg. Ingen har någonsin sagt att jag är outstanding i sängen. Hur ska jag hantera det? Tänk om killar tycker jag är dålig i sängen. Hur är jag en bra sexpartner?

Malin Forsberg, Expressens kärleksbloggare svarar:

– Oj, det låter inte alls bra att du får ångest efter sex, speciellt inte på grund av att du tror att du inte presterat tillräckligt bra. Varför tänker du så? Det låter som om du har negativa tankar om du själv. För det första: att vara medellmåttig i sängen duger alldelles utmärkt. För det andra: att ha sex med en person är väldigt utlämnande och det tar ett tag innan man vågar släppa på eventuella hämningar, vilket är helt normalt och inget du ska klandra dig själv för. Det viktigaste är att kunna slappna av under sexet och inte tänka så mycket och absolut inga negativa tankar om dig. Bara njut och kör! Glöm inte bort att msickra din partner Han är säkert lika osäker som du är. Kom ihåg att sex inte ska handla om prestation- då blir det bara pannkaka!

Sexnoja 3. Jag vågar inte bryta rutinerna

drag1

Jag har varit tillsammans med min kille i 4 år. et ör inget fel på vårt sexliv, men jag skulle vilja prova nya saker och det känns som om vi är fast i gamla mönster. Sexet är väldigt rutinmässigt, och det verkar som han trivs med det. Hur bryter man rutiner så smidigt som möjligt? Även om vi känner varandra väl kan jag inte vara mig själv fullt ut i och med att jag är rädd att ta nya initiativ.

Olle Waller, sex- och samlevnadsexpert svarar:

– Det är tveksamt om det finns några speciellt ”smidiga sätt” att bryta rutiner i det sexuella samlivet. Du får nog räkna med att vara lite modig om du vill att saker ska hända. Eftersom du inte tycker att det är fel på ert sexliv är det nog inte heller någon stor risk att han skulle uppfatta det som konstigt eller kränkande om du föreslog saker som du fantiserat om. Är man däremot inne i en svacka eller kris tror jag inte det fungerar med lite käcka tips för att krydda sexlivet. Det kan tvärtom uppfattas helt fel och fungera som en spik i relationens kistlock.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white