in

Bästa orgasmtipsen som får dig att komma – och som ökar din sexlust!

orgasmtips

Hur får jag orgasm lättare? Författarna till boken Underbara underliv, Nina Brochmann och Ellen Støkken Dahl, delar med sig av sin orgasmbibel – sex orgasmråd som hjälper dig att komma lättare, och som dessutom höjer din sexlust! Mer

1. Öva!

Om du aldrig har onanerat är det dags att börja! Övning ger nämligen färdighet.

”I studier av kvinnor som aldrig har fått orgasm lyckades mellan 60 och 90 procent få orgasm, både på egen hand och tillsammans med en partner, efter fem till sju veckors regelbunden träning”.

Använd fingrarna eller köp en vibrator. Fantisera, läs en sexnovell, kolla på porr eller gör vad som tänder dig och får dig att komma i stämning. Töm huvudet på alla tankar som stör, öva istället på att ta det lugnt.

”Det viktigaste är att du inledningsvis INTE tänker på orgasmen som ett mål, utan mer fokuserar på att hitta tekniker du gillar. Öva på att känna efter och öppna dig för njutning”

Ju bättre du blir på att ge dig själv orgasm, desto större är sannolikheten att du kan komma med en partner. Och kom ihåg att det aldrig är fel att ta saken i egna händer även under sex med någon annan.

2. Gör det lustfyllt och kräv din rätt

Om du har en regelbunden sexpartner, involvera personen i ditt orgasmprojekt! Försök att göra det till ett härligt och lustfyllt projekt, och undvik att vara elak.

”Det är inte din partners fel att du inte kommer, så länge han eller hon inte reglerätt vägrar att göra en insats för att tillfredsställa dig. Du måste faktiskt göra grovjobbet.”

I början kan du göra jobbet själv, ni kan onanera ihop eller så kan du ta på dig själv när ni ligger. Lär din partner dina knep! Stressa inte och bli inte ledsen eller besviken om det inte lyckas direkt. Beröm din partner varje gång han eller hon gör något som funkar och ha tålamod!

3. Kattställningen

Om du ligger med killar kan du testa kattställningen (CAT – coital alignment technique, på engelska). Det är en variant av missionärsställningen, där killen ska ha så mycket av sin kropp mot din. Istället för att stöta in och och ut, ska era underliv pressas mot varandra. Du kan testa att ha dina ben så raka och så tätt ihop som möjligt.

”Medan man i en vanlig missionärsställning juckar, handlar kattställningen om gammalt hederligt gnuggande. Penis kommer inte att nå lika djupt in i vaginan, utan istället ge maximal stimulering av de yttersta centimetrarna där alla nervändar ligger, samtidigt som klitoris får kontinuerlig kontakt.”

4. Slappna INTE av

Man hör ofta att man ska ”slappna aaaaaaaaav” om man vill komma. Det här är både ett jättebra och ett jättedåligt råd, skriver Ellen och Nina:

”Du bör slappna av i huvudet, men om du bara ligger stilla och väntar på att orgasmen ska träffa dig som en blixt från klar himmel är du inte på rätt väg. Det gäller att strama åt kroppen. Knip ihop skinkorna och försök spänna musklerna i underlivet, gärna på och av som i en orgastisk rytm eller kanske i takt med andningen. Det här ökar blodtillströmningen till underlivet – du tänder till. För det andra är det en sorts mental träning att rikta uppmärksamheten dit där det händer.”

5. Ta en löprunda

Träning kan göra att du lättare blir upphetsad och för vissa kan träning precis innan sex öka förmågan att få orgasm.

6. Ta på dig strumpor

Det är svårt att få orgasm när huvudet är upptaget med tusen andra tankar än det som pågår just i sexandet. Om du vill ha på dig en t-shirt, ha det! Om du helst vill ha alla lampor släckta för att inte kolla på dammet eller tvätthögen – släck! Om du fryser om fötterna, jamen ta på dig strumpor!

”Var snäll mot dig själv. Orgasmen kommer först när du känner dig så bekväm både fysiskt och psykiskt att du lyckas hålla allting annat på avstånd. Det här är nog den svåraste lärdomen och det som de flesta glömmer bort.”


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white