in

Att skryta om sitt förhållande i sociala medier kan betyda att man har det dåligt ihop

skryta forhallande

Är man verkligen lycklig i förhållandet om man hela tiden postar bilder på sin älskling i sociala medier? Mer

Den här artikeln publicerades första gången i oktober 2017.

Jag trivs superbra som singel, don’t get me wrong. Men när vänner postar gulliga selfies med sin partner på söndagar känner man sig ibland lite ensam. En ny studie får mig dock att känna att jag kanske då borde vara extra glad över mitt singelliv!

Studien visar att när människor postar om deras förhållande på sociala medier för hela världen att se, så är psykologi involverat. Specifikt något som kallas ”relationssynlighet”, vilket innebär att personer som är oroliga över sina förhållanden är mer troliga att påminna andra att de faktiskt är i ett förhållande.

På andra sidan spektrumet finns ”undvikande” personer, som helt enkelt undviker att posta om sina förhållande eftersom de känner sig säkra i relationen.

”När människor känner sig osäkra om deras partners känslor tenderar de att göra relationen mer synlig. Studien har fokuserat på rollen ett förhållande har i hur människor porträtterar sig själva för andra”, skriver författarna i studien rapporterar Hellogiggles.

Forskarna gjorde tre olika test. I det första testet undersökte man oroliga personer och deras mönster när det kom till att posta saker på sociala medier om deras förhållande.

”Både oroliga och undvikande personer var bekymrade över att andra människor trodde att de hade ostabila, olyckliga förhållanden. Men detta ledde oroliga personer till att vilja att deras förhållande var mer synligt, och undvikande personer att vilja att deras förhållande var mindre synligt”, skriver Lydia Emery, en av forskarna. Hon lade också till att oroliga personer trodde att det skulle få dem att må bättre om de postade något om sina förhållanden.

Teamets andra test gick ut på att deltagarna skulle minnas en tid då de saknade närhet med sin partner. Forskarna ville se hur det jobbiga minnet skulle påverka ”relationssynligheten”.

”De deltagare som var mer oroliga ville ha högre relationssynlighet, där de undvikande personerna ville ha lägre relationssynlighet”, skriver Emery.

I tredje testet fick deltagarna fylla i ett formulär varje kväll i två veckor om deras relation.

”Vi kom fram till att de dagliga förändringarna i personernas känslor om deras förhållande hade en påverkan på deras poster. De dagarna då de kände sig mer osäkra i sin relation än vanligt så postade de mer om deras relation.”

Med andra ord, om någon lägger upp statusar och bilder med deras bae kanske man inte ska anta att förhållandet är på topp.

 


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white