in

Att ha sex ofta gör dig smartare

smartare av

Ännu en anledning att älska vetenskap: forskare hävdar att ha sex oftare gör dig smartare! Bra va, eller hur? Mer

Den här artikeln publicerades första gången i juli 2017.

Forskare vid University of Oxford och University of Coventry publicerade nyligen en studie som hävdar att ha sex oftare kan göra dig smartare! Denna forskning publicerades i Journal of Gerontology, Serie B: Psychological and Social Sciences. Under denna studie undersöktes 73 deltagare mellan 50 och 83 år.

Resultatet visade att ungefär hälften av de svarande (37) sa att de har sex varje vecka, 26 sa att de har sex varje månad och 10 sa att de aldrig har sex. De personerna som har sex oftast fick bättre resultat på ett test av kognitiva förmågor än de andra samt ett bättre ”verbalt flyt”.

De som har sex är oftare smartare

De som oftare har sex fick också ett bra resultat på visuella tester, även om det inte var jättestor skillnad för minne, språk eller uppmärksamhet. Forskarna är inte helt säkra på exakt varför sex är kopplat till bättre verbala och visuella förmågor. Teorin är att de kan ha att göra med hormoner och dopamin eller oxytocin som frigörs i hjärnan under sex.

Det kan också vara så att ha mer sex bidrar till ett mer aktivt liv generellt, vilket är kopplat till en bättre hjärnfunktion, enligt tidigare forskning. Men glöm inte att detta bara är en liten studie, även om resultatet av endast 73 personer inte kan säga att de har sex minst en gång i veckan, så vad gör det?


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white