in

Att försöka vara den ”perfekta flickvännen” är dåligt för både dig och ditt förhållande

stress dragare 1

En ny studie visar att vi inte alls ska försöka vara den perfekta flickvännen, och anledningen är sjukt intressant. Mer

Många som är eller har varit i ett förhållande någon gång har nog hamnat i fällan att försöka vara så ”perfekt” som möjligt. Man ska vara glad, positiv och härlig, men det är precis det här som kan ställa till den för en. Att försöka vara en perfekt flickvän kan nämligen inte bara vara dåligt för din psykiska hälsa, utan också vara dåligt för ditt förhållande.

Forskare från Binghamton University har i en ny studie kommit fram till att man kommer bli stressad AF om man alltid är superpositiv när man får känslomässigt stöd från en partner (jag vet, borde man inte vara glad när man får stöd från sin partner?). Och att vara stressad vet vi ju inte är bra för varken oss själva eller för ett förhållande.

I studien bad forskarna 65 gifta heterosexuella par att diskutera stressfaktorer i deras liv som fanns utanför förhållandet. Till exempel jobb, pengar, familj, vänner, träning, och så vidare.

Före och efter stress-diskussionen tog forskarna salivprov från båda parter och kollade nivåerna på kortisolet i kroppen. Kortisol är ett stresshormon som ökar i blodet när man känner sig stressad och orolig.

Forskarna kom fram till att när männen gav sina fruar positivt stöd under deras diskussion om stress gick deras, alltså männens, kortisolnivå ner.

Men, när fruarna svarade ”positivt” på männens stöd gick deras kortisolnivå upp. Alltså – när de försökte vara ”perfekta flickvänner” och svara med ett perfekt, fint och gulligt svar som tack för stödet de fick blev de mer stressade än de varit innan!

När kvinnorna däremot svarade ”negativt” till stödet de fick gick deras kortisolnivå ner, vilket betyder att de blev mindre stressade.

– Vad vi kom fram till, intressant nog, var att kortisolet bara påverkade fruarna och inte männen, och bara i fruarnas diskussioner, berättar Hayley Fivecoat, som gjort studien som sin avhandling vid Binghamton University, för Science Daily.

Alltså, när kvinnorna uttryckte att de fortfarande var upprörda eller frågade efter annat stöd från deras makar kände de sig lugnare.

– Att vara falsk och positiv när man får stöd stressar kvinnor mer än när de är ärliga, säger Fivecoat.

Tänk på detta nästa gång du vill få stöd av din partner. Försök inte vara hen till lags och ta emot och tacka för det stöd du får. Om du inte är nöjd eller vill ha mer stöd – säg det till din partner istället för att försöka vara en perfekt flickvän.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white