in

”Är jag verkligen kär?”

bild 17
"Är jag verkligen kär?"

Hur ska man veta om man är kär och kan man bli FÖR våt? VeckoRevyns sex- och kärleksredaktör Hannah Arnhög svarar på läsarnas frågor.

Mer

”Är jag verkligen kär?”

FRÅGA: Jag och min pojkvän har varit ett par i fyra år nu i sommar. Vi har haft ett ganska ”stormigt” förhållande, han är väldigt svartsjuk och har varit sjukt kontrollerande. Jag har för lite mer än en månad sen börjat fundera – is this is? Är jag verkligen kär? Samtidigt har jag börjat smsa med en annan kille. Han är väldigt charmig och trots att vi knappt känner varandra bankar mitt hjärta lite för honom… Men snälla Hannah, hjälp mig! Hur gör man slut? Borde jag göra slut? /Amanda, 20

SVAR: Jag kan ju egentligen inte veta om du är kär eller inte, men min första reaktion på din fråga är att du är alldeles för ung för att stanna kvar i ett förhållande som inte är helt hundra, när något annat lockar så mycket mer. Det kommer alltid finnas andra som lockar utanför ens förhållande, men det kommer kanske också finnas fler bra anledningar att fortsätta kämpa för att få det att fungera. Men ni har varit tillsammans sen du var 16 och din kille verkar faktiskt inte speciellt skön eller snäll. Nej, jag tycker faktiskt att det är en mycket god idé för dig att gå vidare och uppleva det där som du frestas lite av nu. Vad det gäller hur man gör slut finns tyvärr inga schyssta knep eller genvägar att ta till… Säg som det är. Var så ärlig som du kan, utan att vara onödigt sårande. Det är vidrigt jobbigt, men det enda sättet. Även om det känns tufft nu tror jag att det kommer kännas som en enorm lättnad för dig när det är över!

”Varför blöder jag efter sex?”

FRÅGA: För två dagar sen hade jag skyddat sex med en kille. Det var över ett år sedan jag förlorade min oskuld och jag har inte haft sex sen dess fram till nu. Jag var lite trång i början och började blöda (vilket jag inte gjorde när jag förlorade oskulden), men märkte inte av det förrän morgonen efter. Och jag blöder fortfarande! Jag blöder bara mer och mer, för morgonen efter var det inte så farligt men idag har jag blött igenom två mediumtamponger! Det blöder lika mycket som om jag skulle ha mens, men det ska jag inte ha förrän om ungefär en vecka och det ser bara ut och är som vanligt blod. Här jag fått någon inre allvarlig blödning av något slag? Är det någon könssjukdom? Kan det vara så att sexet satte igång min mens i förväg? Jag har varken ont eller så men det börjar bli lite läskigt och jobbigt. Jag blir verkligen orolig! /Annie, 18.

SVAR: Blödningar från underlivet efter sex kan bero på en massa olika saker – till exempel torra slemhinnor eller känslig livmodertapp. Sen kan det ju vara så att mensen kan sättas igång tidigare av samlag. Men, är blödningarna ihållande (alltså att du fortsätter blöda efter samlag) så ska detta tas på allvar. Jag vill inte skrämma upp dig, men är det så bör du absolut gå till ungdomsmottagningen eller gynekologen för att kolla upp vad det kan vara för fel.

”Jag blir för våt!”

FRÅGA: Jag är 21 år och har haft sex med ett par killar i mitt liv. Jag har alltid behövt lite hjälp med att bli våt men så träffade jag Honom med stort H och vi har varit ihop i lite över ett år. Så fort han tar i mig så blir jag så blöt att det nästan rinner, inte på det vanliga sättet, det blir liksom slem. Jag blir äcklad av det här, det är inte skönt att ha sex för det blir för blött. Såhär har det inte varit med någon annan och inte med honom i början heller – det bara kom en dag. Vad kan det vara? /Stina, 21

SVAR: Jag tycker inte att det låter som att det är något som är fel. Det låter snarare som att du blir riktigt, riktigt upphetsad av din kille. Något som du kanske inte blivit av de andra killarna/situationerna? Och att det kom efter ett tag är ju inte så konstigt egentligen – det tar ju ett tag att verkligen hitta det bästa hos varandra sexuellt. Men det är jättesvårt att sitta här och bedöma någon annans slem, så om det verkligen är jobbigt och stör ert sexliv så ska du definitivs gå och prata med en gynekolog.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white