in

”Är jag kär i två killar?”

"Är jag kär i två killar?"

VeckoRevyns expert Hannah Arnhög svarar på dina frågor om sex & kärlek.

Mer

”Är jag kär i två killar?”

FRÅGA: Jag och min pojkvän har varit ihop i snart ett år. Vi har det jättebra tillsammans och han är en underbar kille. Men jag tror att jag fortfarande har känslor kvar för mitt ex. Jag har alltid umgåtts mycket med mina ex och det har aldrig varit några problem, men det är det nu. Jag blir alltid väldigt glad när jag ser honom och när vi umgås känner jag liksom en värme. Anledningen till att jag gjorde slut går inte riktigt att förklara. Jag slutade inte tycka om honom, men det började bara kännas konstigt från min sida. Han märkte av det och vi bestämde oss för att det var bäst att göra slut. Men kanske var det bara det nykära som började avta? Kanske borde vi fortsatt att kämpa för vårt förhållande? Jag vet inte om han märkt hur jag känner och jag vet inte heller hur han känner. Jag kan inte föreställa mig att inte ha honom i mitt liv, samtidigt som jag älskar min pojkvän. Kan man älska två personer på samma sätt? Samtidigt? Min pojkvän vet inte om någonting. Jag känner mig taskig och dum mot honom som känner så här, och jag vet att det inte kan fortsätta. Ändå vill jag inte göra slut med honom. Jag är lika rädd att förlora båda två. Vad ska jag göra? /Erika, 22

SVAR:
Ah, ett klassiskt fall av att vilja ha kakan och äta den! Vilket säkert skulle vara möjligt, för ja, jag tror absolut att man kan älska två personer på samma sätt samtidigt, men det kräver att alla parter är överens om att det är toppen. För så fort det sårar någon (eller skulle såra någon om denna någon visste hela sanningen) så är det en ohållbar situation. Och det känns ju som att det är lite där du är… Alltså måste du göra något åt din situation och jag tror att det enda rätta är att du pratar ut med båda två. Ta reda på vad ditt ex känner, ta reda på vad din nuvarande kille känner. Och sedan tar du ett beslut om hur du vill göra, om inte någon av dem gör det åt dig det vill säga… Det kommer att vara skitjobbigt, men det är det ju redan – och det kommer vara så makalöst skönt när du lättat dig hjärta att jag tror att du kommer känna att det var det rätta valet för dig.

”Kan jag få bort mina bristningar?”

FRÅGA: För någon vecka sedan såg jag att jag hade fått bristningar på insidan av låren. Jag är inte överviktig och har inte så stora lår, så varför har jag fått det? Sedan undrar jag också vad jag kan göra för att minska, ta bort eller förhindra att jag får fler? /Emma, 28.

SVAR: Det är inte alls bara överviktiga som får (märk väl att jag inte väljer att skriva ”drabbas” här), utan det kan lika gärna uppstå av att du växt på längden mycket och/eller snabbt eller att du pendlat i vikt. Att de på låren brukar indikera på att det är längd det handlar om, kan det stämma? Vissa får mer än andra och du kanske är en av dem som har lätt att få det, som har oelastisk hud helt enkelt. För det är just vad det handlar om, att huden inte hänger med i tillväxten. Men det du verkligen måste förstå är att i stort sett alla har bristningar i någon form. Jag, du, alla mina polare – i större eller mindre utsträckning. Jag vet att Eriksbergskliniken i Stockholm tar bort bristningar med hjälp av någon lasermetod, men det tar tid och kostar pengar – och metoder som dessa tar oftast inte bort bristningar helt. Snarare jämnar de ut huden en del. Det är billigare och mysigare att inse att du är precis lika snygg med dina bristningar som utan. Med det sagt, så kan du till viss del förebygga bristningar med havandeskapolja. Weleda har en som ska fungera okej.

”Jag känner mig kissnödig!”

FRÅGA: När min kille pullar mig känns det som om jag är jättekissnödig och vissa gånger känns det verkligen som att jag kommer kissa. Är jag kissnödig eller känns det bara som det? Jag har inte haft sex förut och jag har inte fått orgasm tidigare. /Emma, 19.

SVAR: Grattis, Emma, du och din kille har hittat g-punkten som så många famlar efter i blindo! Det är nämligen inte alls ovanligt att det känns som att du är kissnödig när g-punkten stimuleras. Slappna av så går det med all säkerhet över. Gör det inte det, ja då föreslår jag att du går och slår en drill och fortsätter igen!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white