in

”Är jag för trång?”

bild 21
"Är jag för trång?"

VeckoRevyns expert Hannah Arnhög svarar på era frågor om sex & kärlek.

Mer

”Är jag för trång?”

FRÅGA: Jag har ett litet problem: Varje gång jag och min pojkvän ska ha sex får jag ont när han för in den i mig. Vad kan det bero på? Är jag för trång eller är han för grov? /Linn, 18

SVAR: Det kan vara en blandning av allt det du nämner. Du undrar om du är för trång och nu vet jag inte vad din pojkvän har för storlek på sin penis, men det är en definitionsfråga om det är du som är trång eller han som är för stor. Om det är problemet är det hur som helst massor av glidmedel och försiktighet som är lösningen. Är han för grov? Det märker du om det känns bättre om ni tar det lite lugnare, långsammare och försiktigare vid första penetrationen. Det kan ju också vara så att du inte är tillräckligt våt när ni kör igång, och i så fall är det ett grundläggande och längre förspel som gäller. Jag tror att en kombination av glidmedel, förspel och försiktighet är lösningen på ditt problem.

”Jag är 18 år och okysst!”

FRÅGA: Jag är en 18-årig tjej som aldrig haft en kille eller ens kysst någon. Jag känner mig så ensam när mina kompisar berättar om alla killar de träffar, vet inte om det är mig det är fel på? Har fått sämre självförtroende och tycker att det är jobbigt att prata om det med mina vänner. Det har funnits killar jag blivit intresserad av, men jag vågar inte visa det. Nu när jag är 18 år känns det som om jag är den enda som aldrig träffat någon. Vad ska jag göra för att få killar intresserade? /Ollie, 18.

SVAR: Åh, du är inte i närheten ensam om att vara 18 år och aldrig haft en kille! Dock förstår jag så klart att du tycker att det är jobbigt att du inte har kysst någon, även om jag är helt övertygad om att det inte är något som helst fel på dig. D är helt enkelt en late bloomer, men du har gott om tid att ta igen det på! Jag undrar varför du inte känner att du kan prata med dina vänner om din stress? Jag tror verkligen att de skulle lyssna mer och bättre än vad du tror. Det är ändå sådant de är till för, vänner. Kanske kan de ge dig superbra tips på hur man vågar närma sig den kille man är sugen på. Om du väl vågar det en gång, och inser att det inte var så farligt, kommer det inte att kännas som en så stor grej. Premiärnärma dig någon härlig när stämningen är uppsluppen och flirt är förväntat, typ på en fest eller ute. Ingen kommer att tycka att du är konstig för att du flirtar, det är ju därför folk går på fester! Sedan finns ju alltid risken att bli nobbad, men det gäller alla. Det är när du inser att det inte spelar så värst stor roll som grabbarna kommer att flockas runt dig.

”Funkar inte tvålen?”

FRÅGA: Jag brukr vara rätt duktig på att lösa mina problem, men nu vet jag fasiken inte om allt står rätt till. För några dagar sen låg jag i badet och förde in en liten hård handtvål i underlivet. Jag kände att det började svida direkt och drog då ut den. Nu kliar det på de inre blygdläpparna och bränner ofta. Det känns ungefär som en urinvägsinfektion. Vad tror du kan ha hänt? /Fia, 20.

SVAR: Tvålen var ingen bra idé, för handtvål har helt fel pH-värde för muttan. Det är därför du egentligen inte bör tvätta dig med vanlig tvål där – speciell intimtvål finns på apoteket. Förmodligen har din pH-balans rubbats ordentligt. Undvik att tvätta dig med något annat än vatten i några dagar och var naken så mycket som möjligt. Använd annars bomullstrosor och undvik tajta byxor. Eventuellt kan bakterierna ha knallat uppåt till urinrör, -blåsa och/eller urinvägar – få är det förmodligen blåskatarr eller urinvägsinfektion, precis som du anat. Går det här inte över av sig själv på några dagar är det bara att pallra sig iväg till gynekologen/ungdomsmottagningen/doktorn. Nästa gång suget kommer smygande i badet fungerar duschstrålen alldeles utmärkt.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white