in

8 saker som händer i kroppen när du blir kär (fint, men också lite läskigt!)

bli kar

Att vara kär är en av de starkaste känslorna som finns och det finns mycket som händer i kroppen och hjärnan som känns helt sjukt, men också underbart. Vi har listat x saker som händer i kroppen när man blir kär, och vi lovar att du kommer känna igen dig. Mer

 1. Du får bokstavligt talat fjärilar i magen

  19292458 När man är kär kan stresshormoner släppas ut i kroppen och när de gör det kan blodkärlen i magen dras ihop vilket kan skapa obehag, pirr eller illamående.
 2. Du kommer på dig själv med att testa helt nya saker

  tumblr nq1tvgPSfC1suazs6o1 500 När man är kär är man mer öppen för att prova på saker som ens partner gillar. Det kan handla om nya maträtter, en ny tv-serie eller en ny sport!
 3. Du tänker på någon annan än dig själv när du somnar och när du vaknar

  holly golightly Vanligtvis kanske man tänker på sig själv och sitt liv när man lägger sig och när man vaknar, men när man är kär är personen man är kär i det första och sista man lägger tankekraft på. Det är en undermedveten handling som beror på att en hjärna som är kär helt enkelt programmeras så.
 4. Du tittar på den du är kär i hela tiden

  large När ni är med varandra vill du hela tiden titta på personen, och när du inte är det har du gärna personen som bakgrund på din telefon och dator. Anledningen är psykologisk, när man tittar på någon man är kär är frigör hjärnan dopamin och effekten av att se den man är kär i blir då för hjärnan densamma som att ta kokain.
 5. Du får abstinens när du är utan den du är kär i

  giphy När du är borta från din partner en kort eller längre period så kan du uppleva samma symptom som är narkoman som försöker bli ren upplever. Det beror på att hjärnan hamnar i en stress som kan bidra till depression och ångest.
 6. Att vara kär är som att vara lite, lite full

  already drunk Att vara lätt berusad kan dämpa känslor som rädsla och ångest, och förstärka känslor som ilska och eller att man blir mer skrytig. Samma sak händer i hjärnan när man är kär!
 7. Du kan känna dig mer stressad

  635726773172437679 461630216 stressed Som vi nämnt i flera av punkterna så släpps olika ämnen och hormoner ut i kroppen när man blir kär. Ett av dem är kortisol som gör att du kan uppleva att du är mer stressad, spänd och orolig.
 8. Kärlek är beroendeframkallande

  tumblr mo14yyQFii1s421tso1 500 Man kan faktiskt bli beroende av kärlek, eller att vara kär. Vi är inte särskilt förvånande, det är ju så himla härligt!

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white